Гражданска защита - безумие

Форум за всичко извън авиацията.

Гражданска защита - безумие

Мнениеот Toni » 23 Юли 2006 20:33

Започна международното учение "Защита 2006"

Цветелина Атанасова
Неделя 23 Юли 2006
Четете още от днес за:
ЕС Бедствия/Катастрофи


В четири последователни дни екипи на Гражданска защита и експерти от министерства и ведомства ще отработват съвместни действия за преодоляване на последиците от терористични актове. В международното учение “Защита 2006” ще се включи и центърът за Гражданска защита в Брюксел.

Така започна първата част на учението, която е компютърна симулация. Операцията се ръководи от вицепремиера и министър на политиката при бедствия и аварии Емел Етем. Проектът е част от общата европейска стретегия за безопасност. До последната сукенда участниците не знаят какво ще се случи. За първи път се експериментира обща система за управление и взаимопомощ на страните от Евроепйския съюз.

Втората част на учението ще бъде полева и практическа и ще се разиграе в района на Монтана. Осемстотин са участниците в учението, от тях 300 - спасители. Общо 405 хиляди евро ще струва “Защита 2006”, от тях близо 300 хиляди са от Европейската комисия.


****

Това е новината от сайта на БНТ.

Сега да кажа какво видях и останах като втрещен. Командния център, който би трябвало да се ръководи спасителни действия, разполага със свръх модерна аудио-видео комуникационна система - SKYPE !!!

Значи, трябва да разчитаме на интернет доставчика и на скайп, ако се случи някое бедствие......

Скайп, ми е една от любимите програми и не казвам нищо лошо за нея, но тя не е предназначена за тази цел..... А Емел Етем гордо се показваше в кадър, все едно е контролния център на НАСА в Хюстън.
Аватар
Toni
член на екипажа
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 16 Дек 2003 14:32
Местоположение: София (SOF/LBSF)

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта