LBLS_APP написа:Екипажът установява радиовръзка според местоположението си, а не според това дали е чартър или редовна линия. Честотите на контрола са между 2 и 8, според натоварването. Ако не си в залата, няма гаранция, че ще слушаш правилната. И всичко това при положение, че приемникът улавя всички предавания.
LBLS_APP написа:
Екипажът установява радиовръзка според местоположението си, а не според това дали е чартър или редовна линия. Честотите на контрола са между 2 и 8, според натоварването. Ако не си в залата, няма гаранция, че ще слушаш правилната. И всичко това при положение, че приемникът улавя всички предавания.
Fly-zOne написа:LBLS_APP написа:
Екипажът установява радиовръзка според местоположението си, а не според това дали е чартър или редовна линия. Честотите на контрола са между 2 и 8, според натоварването. Ако не си в залата, няма гаранция, че ще слушаш правилната. И всичко това при положение, че приемникът улавя всички предавания.
SpeedBird да ме извини колегата от летище Лесново - подход / както се е писал не знам дали работи там /
но той явно не е много наясно с контрола.
- честотите на контрола са 12 / официално по документи /като винаги се ползват 4
- за ползването на 5 едновременно може да се говори - ако броиш Sofia Flight Information Center
- какво остава за 8 - такова чудо нема за 2 важи същото - четири сектора с 2 честоти - как става колега?
За времето през което сме предавали почти не са ги сменяли / само при профилактика /.Сменят по често 2-3 пъти в година най западния сектор.
Винаги сме предавали верните честоти / винаги ги имаме актуални във всеки един момент - откъде ли ? /
Проблема в момента е друг.София контрол не работи на колегата му се скапа компа май. И в момента при контрол изток се излъчват и другите сектори - за да са доволни слушателите.Това обаче при голям трафик води точно до въпроса на колегата /SpeedBird/ - защо не е чул някой
самолет ? Отговора е много прост - не е защото липсва честотата ,а защото през това време е вървяла друга честота.
Честотите са с приоритетно подреждане - източните са първи .Когато на тях няма предаване се включват и останалите сектори.
Това е. Дано съм бил ясен.
mishaikin написа:Скенерчето дойде ..... много е добро, със същата диполна антена на първия етаж на 15 км от LBSF-а чувам добре не само подхода, но и кулата и някои от самолетите на земята, в момента излъчвам backup стрийма, мисля че нивата на звука са горе-долу добре настроени
b73999 написа:mishaikin написа:Скенерчето дойде ..... много е добро, със същата диполна антена на първия етаж на 15 км от LBSF-а чувам добре не само подхода, но и кулата и някои от самолетите на земята, в момента излъчвам backup стрийма, мисля че нивата на звука са горе-долу добре настроени
Супер е, мерси !
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта