JFK-MXP-SOF с Alitalia

JFK-MXP-SOF с Alitalia

Мнениеот Делян » 15 Юни 2007 01:22

Слагам този блог с малко закъснение защото трябваше да се върна обратно вкъщи за да мога да си сваля снимките и филмите. Опитах се да си свържа апарата в "Матрицата", но не беше разпознат и затова целият блог се наложи да изчака 2 седмици.
И така в късният следобед на 26-ти Май се запътваме към JFK. Ще летим с нов 777 (I-DISA) на Alitalia, която е разположена на Т1 заедно с много предимно европейски авиолинии. Терминала си е нормално мръсен и задушен. Стандартно всеки си чекира багажите и после си ги носи сам до един голям скенер където митничарите или по-скоро служителите на Department of Home Land Security ги проверяват. Хаосът е пълен, но предпочитам така от колкото някой откачен мюсюлманин да реши да слага бомба в името на накакъв си Алах. И така минаваме през всякакъв вид проверки включително сваляне на обувките и изхвърляне на всякакъв вид течностни в бутилки. Разбира се след това идва време на шопинга в магазините, но цените хич не се "duty free". Например 400 грама Тоблерон струва $20, а същият шоколад на софийското е 4,5 евро.
Направи ми впечатление, че има много двойки самолети от една и съща компания. Явно целта е самолетите да се обслужат по едно и също време без да има накъсване. Например имаше два на Swiss, два на Air France….
Ето и малко снимки.

От този 777 на Air France извадиха 4 огромни пакета с карго. Не се усетих да ги щракна, но направо ме изненада къде може да се събере толкова багаж в допълнение на пътниците и техния багаж. Явно компаниите си докарват екстра с превоза на поща, колети, пратки и т.н.
Изображение

От останалите снимки се виждат представители на предимно европейски авиолинии, но има и представители от Азия и мала Азия.
Изображение

Изображение

Изображение

От ръкава отлепихме точно на време, но тогава започна голямото чакане. Наредихме се на опашката и след около 30 минути бавно рулиране пилота съобщи, че ще има още толкова чакане. Изненадата беше, че 5 минути след последното съобщение 777 излиташе безшумно по 31L. Явно РВД-то са му казали, че ще трява да почака още, но в последствие са го пуснали. Имаше ръкопляскане от страна на италианската част от пътниците защото те му разбираха какво казва. Първото ми ръкопляскане при излитане! Да, 777 е супер самолет, много тих! А, полета беше 100% запълнен с всякакви индивиди включително и няколко българи.

Изображение

Определено мониторчетата помагат да мине полета по-бързо. Имаше избор от 20 филма за гледане.
Изображение

Не съм снимал излитането защото най-малкият от семейството държеше да е до прозореца.
Кацнахме след около 7 часа полет. MXP е изненадващо голямо летище. Повечето от самолетите не са на ръкави, просто така е направено летището, че да те извозват с автобуси. 777 от вън изглеждаше огромен. От снимката някакси не се вижда какво чудовище е този самолет. Единият от автобусите беше спрял под крилото и то минаваше доста над него. Слизането от самолета и качването на автобуса ми е един от любимите моменти останал още от България с Ан-24-ките.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Полета за София закъсня с 1 час поради повреда и беше 100% запълнен както предишният. И самото возене до самолета отнема 10-15 минути. Голямо летище.
МД-82-ката си беше старичка (I-DAWD). Ето и излитането.
http://youtube.com/watch?v=n2pNnSJTR10

Самият полет беше час и половина. Кацането беше по 27.
http://youtube.com/watch?v=s_m4-kQAIEU

Щракнах няколко интересни машини.
Изображение

Изображение

Терминала беше пуст. Ни вопъл, ни стон! От къде идват тези над 2 милиона пътници годишно?
Изображение

Ние не спряхме на ръкав, и пак на автобусчето. Този път отне 1 минута само до Т2.
Изображение

Изображение

Трябва да кажа, че Т2 е супер! Чист, подреден, широк. Митницата е добре организирана, има си ленти и няма бутаница. Разбира се ние бяхме единствените в този момент! Free Shop-a, който беше само един на излизане беше невероятно евтин поне по американски и италиански стандарти. Рамото ми се беше откъснало от обективите на Хорниса и братовчед ми, но бях обещал. Взимам си багажа и излизам и Хорниса ме чака вече дори преди братовчед ми. След като видях снимките правени с тези 100-400 обективи трябва да кажа, че си струваше носенето им.

Имам само една снимка от връщането и тя е на Т2 вътре от към C1.
Изображение

Нещо не ми се щракаше а и повечето снимки щяха да се повтарят. Самолетите пак бяха 100% запълнени. От София излитнахме по 09, но до там отидохме по самата писта като излезнахме от "C" и си карахме до 09 и накрая извъртя на 180.
Надявам се да ви е харесал блога........
Последна промяна Делян на 15 Юни 2007 02:20, променена общо 5 пъти
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот Апостол » 15 Юни 2007 01:35

Супер надявах се на този блог! :) Само не знам що така снимките при мен не излизат...А иначе по отношение за каргото има случаи компании да връщат пътници и да им дават ваучери,защотото печалбата която би донесло преноса на карго би билоа по-голяма.
Апостол
супер спотър

Мнениеот PZ » 15 Юни 2007 01:39

Да, интересно беше :) А снимките при първоро зареждане ми се появиха, но сега и на мен ми изчезнаха...
Аватар
PZ
по-спотър

Мнениеот Делян » 15 Юни 2007 01:43

Съжалявам за снимките. Ще ги сложа в ImageShack до няколко часа защото тези от Geocities са много зле хората, когато усетят малко трафик и спират веднага.....
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот Апостол » 15 Юни 2007 01:46

Аз използвам и този сайт,струва ми се по-бърз,но не знам от щатите за теб как ще е http://www.foto.radikal.ru/default.aspx
Апостол
супер спотър

Мнениеот harrier » 15 Юни 2007 01:59

Браво за блога! Дано и снимките се появят скоро. 777 наистина е впечатляващ самолет. Навръщане пак ли с него летяхте? :wink:
Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот Делян » 15 Юни 2007 02:18

Аватар
Делян
супер спотър

Браво!

Мнениеот pepsii » 15 Юни 2007 09:59

Аватар
pepsii
супер спотър