Вдъхновен от вашите преживявания и от всичко видяно по летищата реших, че е време и аз да направя своята първа крачка в писането на trip report. E, не е точно първа, защото имам един-два report-a, но не посветени на преживяното по аероплани и летища.
Съжалявам за ниското качество на някои от фотосите, но ....
И така, датата е 10 септември 2008 година, а часът е малко след 05:00ч. Със съпругата се отправихме към Т2, откъдето щяхме да полетим за Милано (с прекачване във Франкфурт).
Така изглеждаше Т2 на летище София към 05:00ч на 10 септември...

Коридорите с изходите към гейтовете бяха "претъпкани" с хора...

А ето го и нашето бебче (или дядо) 737, което чакаше да се борднем за Франкфурт. On-line cheking-a от предишната вечер ни позволи да изберем местата си, когато с "изненада" установих, че съпругата ми е заела мястото да прозореца. И в двата полета

Направи ми впечатление, че рулирахме доста бързо и без да спираме излетяхме по 27 над пробуждащата се София. Хвърлих един бърз поглед на мястото където се събираме за спот, но за моя "изненада" нямаше никой

Посрещнахме изгрева с чаша шварц кафе, докато набирахме височина...

Полетът премина при около 90% затовареност, но това не е изненада за сутрешната линия на Lufthansa. Според мен, това е един от най-удобните полети от София към Европа и аз го предпочитам както за служебните си пътувания, така и когато ходим на почивка. Гъста мъгла и много лека турболенция ни съпроводиха по пътя надолу към летище Франкфурт.

Снижихме над предградията на немската финансова столица и времето "просветна"...

Последва Reverse, какъвто не бях чувал отдавна

И малко снимки от летището...

Каргото на Cathay Pacific

Тъй като имахме време между двата полета се поразходих из коридорите на летището...
Това ще да е хале №2 Lufthansa Technik Sofia, пардон Frankfurt...

На път за нашия аероплан мернах това джъмбо...

Полетяхме към Милано с пет минутно закъснение. Най-интересното което се случи на борда на 737 бе една голяма хлебарка, която изскочи от сандвича на жена седяща зад нас. Да, и в храната на Lufthansa има хлебарки...

Кацнахме на летище Линате точно в определеното по разписание време. Над един от хангарите на Alitalia ни посрещна голям рекламен надпис Emporio Armani. Нали сме в Италия все пак...

Машинките на Alitaliа...

Поглед назад и към машината, която не доведе тук...

Следват няколко снимки от Милано и другата моя страст.... Формула 1

Това е от мен. Само в едната посока де! Скоро и връщането на 17 септември...