Това е връщането от Москва. Бих добавил летете със Спас, защото няма претенции да седи до прозореца.
Снимките са дело на Спас и съответно претенциите за качеството им да се насочат към него.
Подарък от хотел Petrovka Loft (горещо го препоръчвам не само заради цената, но и като локация и комфорт):

Срещу хотела:

В ГУМ:

На 5 мин. от хотела:

На руските сватби в Москва има традиция да се ходи до Червения площад:

Червения площад:

Звезди:

Храма на Василий Блаженни:

Кметството:

Храм Христа Спасителя:

Арбат:

Зимата в Москва не е толкова студена. Снега се чисти постоянно дори и през ноща! Града е много по-чист от София.
Единственото което е по-мръсно и неуредено e това летище:

На летищата в Русия има засилен контрол. Още на влизане минаваш през скенер след това имаш още две проверки преди да те пуснат на борда. Докато чакахме да се чекираме обявиха, че представителя на България ер трябва да се яви на чекина. Явно са го издирвали заради описаното от Митко по-горе.
Нa бордната карта пишеше друг гейт и успяхме да предупредим някой от пътниците.

Полета с Капитан беше Йоцов (на отиване Иванов) беше 100% пълен в economy и 2-3 места в бизнес класа.

И на двата полета имаше групички който вдигаха нервите на всички около себе си. На отиване - група пияни руснаци, а на връщане един модерен Бай Ганьо на около 30 с "фешън" анцуг, очила и разбира се бели маратонки. Този образ си мислеше, че на летището никой не го разбира какви глупости говори и как псува. Такова противно създание до сега не бях виждал.
Обслужване и храна:

За сандвичите не съм съгласен със Спас, защото ситуацията е подобна при повечето превозвачи. Виното не е Santa Sara, но е безплатно (не че го пихме), соковете са Florina, а не онези отвратителни БББ. Екипажите са им усмихнати единственото неприятно нещо беше следния разговор с една от стюардесите след като излетяхме:
"Извинете, ще може ли чаша вода? - Не щото ние след половин час ще сервираме сандвичи."

Но това си до човека и до липсата на елементарно възпитание и преценка, а в дадения случай за това не е виновна авиокомпанията. Сигурен съм, че ако беше някоя от другите стюардеси нямаше да ми откаже.......
Единственото което е адски неудобно е разстоянието между седалките. Миналата седмица ми беше много по-удобно в самолетите на Wizz, Ryan и Easy.
София: