Покрай едно изпращане рано сутрин на пътници с полета на SkyEurope от 6.30 (100% low cost

Първо ето снимка от началната ми станция в Handelskai, откъдето със S7 се минава през центъра и оттам към летището:

Определено оттук с подходящ обектив ще станат снимки на захождащи самолети ала NY 11.09.2001...
На самото летище е възможно през някои прозорци да стават хубави снимки от стерилната зона, но след проверката ми и кучият студ рано сутрин се оказа, че двата многоетажни паркинга са страхотно място!
Първо проверих Р3, който се пада в ляво като излезне човек от вход-заминаващи и там на 8 етаж се намираше ей тази гледка:

По 11/29 имаше главно теснофюзелажен трафик.
Символично, швейцарска машина на ръкави олепени с реклами на банка:

и трафика над нея

Доста се чудех какво е това:

и се оказа турска компания...

В далечината подготвят гелемите кораби за по-късните им отплавания:

Ето от къде тръгват после

Ако си мислите, че на самолет е нужна писта, за да кацне, то много се лъжите!

Мястото е добро, но бръснещият вятър, само не ме събори, ама нали съм пич, та бях и по тениска...

Реших да сменя фронта и да ида до Р4, който си мислех, че се намира в центъра на комплекса и оттам няма да се види нищо, но за моя изненада беше супер позиция
Първо, ето това:

Сега познайте, строят го вече доста над срока, цената му почти се удвои и има оплаквания от некачествено строителство...казват, че ще го отворят към декември...

Познахте! Строител е STRABAG

От паркинга се виждаше и част от 16/43, където кацаха големите птици. Слънцето беше ужасно и мисля, че следобяд ще е по-добре за снимане оттук.
На летището определено е помислено за бъдещият трафик и има дооста място:

Ето нещо паркирано в далечния ъгъл, нямаше как дори регистрацията да му видя:

Този заходи страхливо към стоянката...

...и се изпусна...

Бивша Югославия доминира малцинсттвено в града, а и на летището с перки, както се вижда

Малко паркирани коли имаше на последния етаж, изведнъж се задава двойка мъж и жена и жената казва на висок глас на роден език "Мъ тоз лудия кво снима уттам?"

На "тоз лудия" му привлече вниманието ето това:

и това

единия кацна, паркира до другия каргобрат и в същото време тръгна брат му към Сеул:

Малко след това се появи още един китайски, републикански красавец на EVA:

След което стана време и аз да отлитам за града, че имах уговорка и ме чакаше това:

Поздрави от Виена.