Осло-Прага-София

Осло-Прага-София

Мнениеот kriskris94 » 08 Яну 2010 17:50

Здравейте,
както всичко хубаво, така и престоя ми в Норвегия приключи , а аз съм си вече в България. Сядам да пиша този блог с малко разочарование. Тръгването ми от Осло стана малко на юруш и не ми остана време да си заредя батерията на фотоапарата, а на летището не продаваха, така че ми стигна само до Прага. Добрата новина е, че беше тъмно и нямаше какво толкова да се снима, но както и да е длъжен съм да се извиня. Дано това, което съм успял за заслема ви хареса.
И така часа беше вече 13.15 и беше време за тръгване. Този ден беше сравнително топъл :D
Изображение
Изображение
Непочистените квартални улици не са само в България. те са нещо обичайно в Европа, разликата е, че там хората не мрънкат, а разбират че е просто зима!
Изображение
Изображение
Последна гледка към центъра на Осло
Изображение
Ледена пързалка в квартала-Безплатна!
Изображение
Изображение
Изображение
Гарата от която тръгва влака стерла за летището (40км-15мин !)
Изображение
Липсата на задръствания в Осло са бозбройте еднопослочи тунели.
Изображение
На прав път сме!
Изображение
Подминаваме и тяхното МЕТРО
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Обратно на снега, който се увеличаваше, температурата падаше и на летището беше -20!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Пристигнахме на Летище Гардермуен
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Логото на летището:
Изображение
Изображение
Изображение
Този покрив дали пада... :D
Изображение
Багажът с общо 5 кг свръхтегло :-D
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ОГРОМНО летище изглежда
Изображение
Тази снимка излезе малко размазана, но до колкото може да се види тожа всичкото са машини за self-check in
Изображение
Изображение
Check in
Изображение
Часа вече е 14.оо, и слънцето почти е залязло
Изображение
Последни целувки и прегръдки и....
Изображение
Изображение
Изображение
Вътрешни полети- У лево
Изображение
И международни- У десно
Изображение
А ето какви посетители имаше днес на летището
Изображение
Изображение
Всяко свободно кътче е заето от магазин или ресторант, цените са по-ниски от в Осло-а как е на Софийското :?
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
SAS, Norwegian, SAS, Norwegian и токувиш някой друг
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Погледнете полета до Ню Йорк! Новото време е 17.00! Ей на това му се вика ГОЛЯМО закъснение.
Изображение
Моят гейт е:
Изображение
Изображение
А каква изненада SAS
Изображение
Запоянали са да махат коледната украса
Изображение
Стана време да се качваме
Изображение
Изображение
Изображение
Сговорна дружина планина повдига
Изображение
Изображение

CSA OSLO-PRAGUE 15.55-17.55
Изображение
Изображение
Подготовка кипи в пилотската кабина
Изображение
САС за Париж
Изображение
Много ми харесва това летище
Изображение
Хм, Мислех си че Чехите имат нещо по-интересно!
Изображение
Изображение
Както казах преди малко САС Норвегиан, Сас, Сас....
Изображение
Красота, но и тъгата не беше малко! Дано пак да се върна........
Изображение
Изображение
Чао Ослооооо
Изображение
Много внимателно прочетох какво пишеше и то беше Eat before 04.01.2010-Така, че това не е датата на производство както се твърдеше в коментарите на един друг блог. :!:
Изображение
От тук нататък освен този красив двигател нищо друго интересно не можах да заснема
Изображение
За малко да пропусна да кажа, че затоварването на полета беше около 9-10%!- пътувахме почти празни! Може би за това не ми направиха проблем за свръх багажа.
Неуспешен опит да заснема светлините на Прага :x
Изображение
Ии, точно навреме, даже с няколко минути по-рано кацане на Летище Прага
Изображение
Прагското летище също не е лоше, но Гардермуен си ми остава любимото. Някак си ми е най-уютно и мило. Все пак до там ми беше първият полет!
Изображение
Изображение
Време за качване на Полета за София
Изображение
Гейт А4
Ето тук батерийте тотално здадоха поста.
Самолетът за София беше най-хубатия от четирите до сега. ( Аirbus 319) С екрани и много място за краката. Излетя и кацна навреме.
До мен седеше един Чех,който работел за ЧЕЗ и често пътувал до Виена. Или с Австрийските Авиолиний, или с България еър. На въпроса ми коя компания предпочита, той ми отговори: Най-евтината. Също допълни, че България еър му харесвала, за разлика от много негови колеги, които постоянно плюели по нея, но разликата била в професионализма. Нещото, което го дразнело били шлаещите се служители на родните ни превозвачи и ракъсненията им . Според него те не осъзнават, че да си точен е професионално.
Аз съм на същото мнение. Естествено бих предпочел да използвам тях от чист патриотизъм.
Надявам се блогът ми да ви е харесал! Отново се извинявам за липсата на снимки от последния полет. Чао и до скоро!
Аватар
kriskris94
по-спотър

Re: Осло-Прага-София

Мнениеот Nine » 08 Яну 2010 20:31

Екзотично летище. Наистина е хубаво!

А датите върху сандвичите зависят от производителя - какво е решил да напише той. Така че не можеш да ги сравняваш с тези на БГ еър ;)
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот RRR » 08 Яну 2010 23:55

Здрасти, виждам че се засяга темата с датата върху садвичите, която бях коментирал по-рано. Та...навсякъде датата която се поставя върху съответният сандвич си има различно значение, било то дата на производство, било то дата на годност, било то нещо друго. У нас, демек в България и по-точно на летище София има 2 catering фирми, LCS и Alpha catering. И при двете датата която се поставя върху храната е датата на производството Й(тоест на храната). Това се прави поради причината да не се смята коя храна до кога е годна, а да се смята коя храна кога е произведена, по простата причина, че на борда Винаги се сервира прясно приготвена храна ...с изключение на кроасаните:). За съжаление някои пътници тълкуват тази дата по погрешен начин, обяснимо спрямо общоприетите порядки. Затова моля Ви, не коментирайте несправедливо, най-малкото защото никъде по храните няма важният надпис.....че храната е годна за употреба до датата упомената...еди къде си. А и чудно ми е къде, някой видя съответната дата какво означава та да се коментира годността?????
Аватар
RRR
спотър

Мнениеот ivozet » 09 Яну 2010 11:24

. :lol:
Аватар
ivozet
супер спотър

Мнениеот kriskris94 » 09 Яну 2010 13:28

:-D Ех боже! Извинявам се ако не съм разбрал какво означава, но ако наистина е така ,то направили са го доста сложно за разбиране и АЗ ЯДОХ този сандвич и АЗ ВИДЯХ какво пишеше и то беше EAT BEFORE 04.02.2010. Но да не задълбаваме ти сигурно знаеш по-добре от мен как стоят нещата, аз съм ПРОСТО пътник и по този начин тълкувам надписа. :D
Аватар
kriskris94
по-спотър

Мнениеот bulgarosf » 09 Яну 2010 23:57

Понякога вместо да се радваме на блоговете и на снимките, на това, че в трудни времена лесно се пътува, превръщаме разказите си в гладиаторска арена, на която всеки иска да покаже кой колко повече знае. Това не са наблюдения само от този блог. Нищо лично към никого, уважавам професионалистите, уважавам това, че някой иска нещо да каже, но тонът в много случаи е доста жлъчен, неуместен и неподходящ. Това не е изпит, тук преди всичко се опитваме да се забавляваме и да споделяме страстта си към авиацията, заедно с това да научим нещо ново. Хайде да не го побългаряваме! Моля!
Летете без съвест!
Аватар
bulgarosf
спотър

Мнениеот makler » 10 Яну 2010 12:57

Браво за блога и по специално за снимките на летището в Осло. Преди няколко дни коментирахме с г-н Динозавров :D, че би било хубаво във форума да има отделна секция за снимките на самите летища (като тези тук viewtopic.php?f=6&t=2710&p=61913#p61913 ). Какво ще кажете за тази идея?

Колкото до горното и най-вече други подобни мнения (апели за трудни времена, благодарности и т.н.) изказани в други раздели на форума, не мисля, че са много завършени,уместни и понятни в този им вид. Всеки отделил няколко часа за да качи снимки и опише видяното е обогатил поне малко форума. Именно в това, че всеки вижда и описва различни детайли по свой собствен начин прави интересна тази част от форума. Само си представете ако всички блогове бяха шаблонни: 1. чекирах се 2. излетях 3. кацнах.4. Край. Неразбирам защо трябва да се описват само хубавите моменти, вкрайна сметка това форум, а не PR-отдел на авиокомпаниите. И изобщо как стигаме до изводи, че тонът на някои места е жлъчен и т.н. Какво става ако тези хора просто да видяли така нещата, а не се опитват да "побългаряват" български форум?

Ще си позволя да отправя и аз един апел към всички решили да напишат блог за тяхното пътуване:
"Красотата на Вселената се състои не само в единството на разнообразието, но и в разнообразието на единството."
Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот ivozet » 10 Яну 2010 16:26

. :lol:
Аватар
ivozet
супер спотър

Мнениеот kriskris94 » 10 Яну 2010 21:17

Аватар
kriskris94
по-спотър

Мнениеот RRR » 10 Яну 2010 21:58

No comment. Явно някой не оценява информацията, която получава, независимо каква е тя.Въпрос на гледна точка. :o
Аватар
RRR
спотър

Мнениеот bulgarosf » 11 Яну 2010 01:49

Летете без съвест!
Аватар
bulgarosf
спотър

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports