Част 2:
След едночасов престой на летище Швехат, е време да се отправя към гейта на полет 795 до София:
Пропаганда...

Кой не би искал да се качи на Ретро-джета?!

Извеждат ни със стълба до автобуса (кхъ-кхъм):

След дълго пътуване, стигаме до стоянка номер 90, намираща се до прага на полоса 16, от която и ще излетим. След излитането трябва да прелетим на запад от Neusiedlersee. След това, вече над унгарска територия, трябва да хванем магистралата до Белград, оттам към Калотина и после каквото вятър покаже.

Хайде, европейци, качвайте се:

ОК,ОК, качвам се и тръгваме:

Седалките са в конфигурация 2-3. Странното при Austrian е, че седалките им не са кожени ( или поне не бяха такива на нито един от двата ми полета с тях).

Запускаме и рулираме покрай един голям батко:

След излитане, обстановката е много спокойна (чак ми се доспива леко, но с усилие се мъча да остана буден, за да видите снимки от по- нататък- вие ще кажете дали си е струвало). Наборът е много плавен, което е неочаквано за мен, имайки предвид, че сме на Фокер (аз за първи път летя на този тип, но си мислех, че ще е нещо като набор на лудото куче). Също така, ми прави впечатление, че излетяхме без задкрилки... Това не знам защо...

Вече мога да се похваля, че съм се возил на Ролс Ройс:

The sun (или "сънят" на Български):

Над българска територия вече снижаваме и пускаме задкрилки доста рано. Невероятното е, че по едно време спускаме колесника, а скоро след това го прибираме (знам, че credibility-то ми падна много след като казах, че сме излетяли с прибрани задкрилки, а сега и колесник по време на initial approach, но все пак си мисля, че съм прав).

Стара планина:

В крайна сметка 27-ма... София се намира в облака на снимката:

Final Approach:

В мъглата сме:

Някой да е пускал атомка на Терминал 2?

Акостираме на 6-та (или 7-ма) стоянка:

След това обичайни софийски работи като оглеждане за "редовно" такси, задръстване и мърсотия и 20 лева до Военна болница, но какво да правиш...
THE END
---------------------------
Info
Aircraft: OE-LVE "Zagreb"
TO Time: 10:53 local time
Landing time: 13:05 local time
Empty seats: 0%