2 Dreams, 2 Days, 1 Place - Manchester!

2 Dreams, 2 Days, 1 Place - Manchester!

Мнениеот karadzhoff » 12 Фев 2010 19:12

Престрашавам се и аз да напиша втория си блог. И предварително се извинявам за закъснението :roll:
Програмата беше доста интересна и натоварена. Полет от София до Манчестър, посещение на мача между Юнайтед и Вила, посещение на музея на Конкорд и на музея на Олд Трафорд. Естествено (за съжаление) и обратен полет.
От спечелената тук игра ми беше предоставен билет до дестинация по мой избор (London, Manchester, Milano, Madrid), за което изказвам огромни благодарности на LZ-EZY и EasyJet!!
Първоначалният ми план бе да отделя 5-6 дена за екскурзия с някого до Лондон, но след като нямаше желаещи (поради ред причини) се наложи да пристъпя към план Б - а именно да посетя мач на любимия Ман Юнайтед. Предисторията беше доста интересна - бяха резервирани полетите (12.12 и 14.12), резервирани две нощувки в хотел, билет за музея на Конкорд и когато всичко се нареди перфектно - се оказа, че не мога да си закупя билет за мача, защото не съм OneUnited Member..Тук вече се попритесних..В крайна сметка се сдобих с ценната хартийка :D
И така денят бе 11 декември, а аз потеглих за София. Полетът ми бе на 12 декември в 12:45. Аз бях там доста по-рано и предвид факта, че нямаше с кого са се видя толкова рано бях на Терминал1 около 08:10.

А той беше..пуст..
Изображение

След известно чакане дойде и нашия ред. Бях само с една раничка и online check-in. На разпечатката ясно си пишеше "If only hand baggage - go straight to the security". Така и направих. По това време имаше три полета - Wizz за Бергамо(мисля!?), EasyJet за Лондон и този за Манчестър. Като цяло бяха с някаква разлика в часовете, но кой закъсня, кой подрани - и хоп се скупчиха заедно. Естествено настъпи лека паника сред служителките на гейта..Аз не се бутах да съм от първите за качване, но бях в близост. В последствие едно телефонно обаждане промени всичко. Подучух, че имало някой, който не бил минал чек-ин - викам си 100% съм аз :-D Естествено отидох до бюрцето на гейта, представих се и след леко повишаване на тона от страна на служителката ми бе връчена бордната карта. Извиних се за получилото се неразбирателство, въпреки убеждението ми, че съм прав..Но както и да - денят бе пред мен и нямах намерение да си го развалям..Още нещо, което ме направи впечатление, при това неприятно - на изхода имаше 4 девойки (2 служителки на летището и 2 на гранична полиция). Като цяло по една от двете звена работеше, другите две просто си стояха..Дойде време за качване. Бях от първите и със запазено място - 8A.

EasyJet
EZY1934 SOF-MAN
Airbus A320-214 G-EZTM
12:52-14:13 (3:21 Flight Time)

Изображение

Мястото беше много добро - малко пред двигателя
Изображение

Минахме през de/anti - icing площадката
Изображение

и със съвсем скромно закъснение излетяхме. Това беше от изключително значение поради факта, че тряваше да кацнем в 14:15, а мачът бе от 17:30. Всички ще си кажете - ами то време бол.. да ама не - след кацането трябваше да гоня влак за едно селце на около 20км от Манчестър, да си взема билета, след това пак влак до централната част на града и такси до стадиона..но за това по-късно :wink:

Да се върнем към полета - а той минаваше доста добре, въпреки облачното време навън
Изображение

Имаше достатъчно място за краката. Бях поизморен, но пред тръпката не успях да поспя - зяпах си надолу. А под нас вече бе English Channel
Изображение

След известно време бях приятно изненадан от слънчевото и приятно време, което не посрещна на Албиона
Изображение

Част от летище Манчестър(Ringway)
Изображение

Нямах много време за снимки и бързах за гарата, за да хвана заветното влакче
Изображение

След около 45 мин път вече държах билета в ръка
Изображение

Изчаках влака за навръщане. Слязах на отредената гара (часът бе около 16:55, а стадионът на около 3км.) Следваше привидно най-лесното - да си хвана такси и за 5 мин да съм на стадиона. Да, ама не..Таксита няма, звънях на някакви телефони - никой не вдига..Реших да си пробвам късмета на улицата..Естествено по всички закони минаваха само от другата страна на пътя, а след като аз се прехвърлих там..предполагам се сещате..Минаха 2, махнах, не спряха..Има-няма 40 мин вече се опитвам, закъснявам и естествено се изнервям..Иии тогава се появи той-моят спасител с дръпнати очи. Казах къде отивам, а той явно усети, че закъснявам и се представи доста добре в стил "Ален Прост на млади години" :-D
Закъснях с 20 минути..Тъкмо влизам на стадиона и оп - Вила повеждат :evil: Неприятно..Намерих си бързо мястото и се настаних..Атмосферата - вълшебна, заслужаваше си всеки цент..На момента не можех да осмисля случващото се, бях погълнат
Изображение

Изображение

Нашето момче
Изображение

и аз - част от най-голямата трибуна в Европа и част от тези 75 130 души гледащи сблъсъка на живо
Изображение

Направи ми впечатление, че стадиона се изпразни за около 10 мин! Тук на 3-4 хил души са необходими около 20-30 мин :-D По някакъв начин стигнах до хотела и вече се наслаждавах на душа и завивките, когато ме секнаха с новината, че нямало стай и ще ме пренасочат в друг - казах си ок, само дано не е далеч :wink: Естествено поръчаха такси, което да ме откара. Индиецът не знаеше пътя, въведе го в GPS-а (естествено грешно и след като стигнахме там се оказа, че няма хотел) Последва втори опит - този път успешен. След 40 мин вече си бях в стяата :)

Нямаше време за губене и не след дълго вече спях. Следваше не по-малко интересен ден. Не си губих времето за закуската в хотела, а тръгнах към музея, който се намираше в близост до летището. Трябваше да съм там в 12ч.
Ето малко снимки от околностите на Манчестър
Изображение

Изображение

Изображение

Времето, настроението и обстановката бяха в унисон - перфектни.
Естествено навсякъде има табели и човек дори и да иска не може да се изгуби
Изображение

Изображение

Още на самия вход има един Trident
Изображение

Малко след това кабина от DC-10
Изображение

И нещото, което ме направи много приятно впечатление и напрактика показа колко далеч е България от света
Изображение

Имаше изградени три такива места за всеки желаещ да поснима. Имаше както и по-професионални любители (с бинокли, преносими радиостанции, фотоапарати и тефтерчета) до такива отишли семейно с колички и бебета :-D
Изображение

Ето и какво улових аз

Boeing 767 Thomas Cook UK
Изображение

Boeing 767 Delta Airlines
Изображение

Boeing 747-400 Virgin Atlantic
Изображение

Airbus A330 US Airways
Изображение

В дъното имаше и едно Avro
Изображение

Настъпи време за дългоочакваната среща :D
Отвън хангара
Изображение

Изображение

и конферетната зала
Изображение

Изображение

Вече сме вътре. Има встъпително видео от около 10-15 мин относно историята на самолета. Беше доста интересно.
Изображение

След това си идваме и на думата. Посещение на борда на Alfa Charlie
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Бяхме група от 11 души. Рапределиха ни на по 3ма за кабината. Докато имаше хора там, останалите си стояхме удобно в салона и слушахме доста интересни и забавни факти от това за цената на седалките до кои са били любимите места на Принц Чарлз, Майкъл Джексън, Фил Колинс и други знаменитости имали честта да се повозят на невероятния Concorde. В cock-pit-а имаше човек, обесняващ приборите. Следваше обиколка отдолу.
Изображение

Изображение

Изображение

багажното
Изображение

колесника
Изображение

двигателите Rolls-Royce Olympus 593
Изображение

Изображение

Изображение

и моят сертификат
Изображение

Изживяването беше невероятно. Всичко представено по толкова интересен начин и от толкова приветливи хора мисля би се харесало и на най-претенциозните. Както може би си личи от снимките - течаха подготовки за коледно тържество и в някаква степен бяха ограничили възможността за разходка около самолета, за което бяха поднесени извинения. Още едно гениално хрумване - изходът минава през магазин, където може да се намери всичко - от значки през модели за по хиляда паунда до скенери. Естествено аз нямах чак такива възможности, но си купих една интересна книга и един магнит за хладилник :-D (колекционирам ги :wink: ).
Следваше бърза разходка из центъра на града и музеят на Олд Трафорд
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След около час вече бях на позиция
Изображение

Изображение

Тура беше от 16:00, а аз имах време. Отбих се в магазина и си купих шалче (естествено), халба и 2 магнита :-D
Започна разходката в музея
Изображение

Изображение

моят Идол
Изображение

продължихме със самия стадион
Изображение

Изображение

Мюнхенският тунел и часовникът застинал във времето на трагедията
Изображение

Изображение

Loung-а
Изображение

съблекалнята
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

тунелът към стадиона
Изображение

Изображение

скамейките
Изображение

и не на последно място - дъвките на Сър Алекс Фергюсан :-D
Изображение

паметникът на Тримата Големи
Изображение

и стадионът
Изображение

Поредното незабравимо изживяване за деня! Прибирайки се към хотела минах и през Коледния базар - наистина се усещаше духа на празника - много приятно се смесваха приятни ухания и приятни гледки
Изображение

Изображение

На следващия ден следваше най-неприятната част от всичко - прибирането..Станах рано - към 5ч. Полетът беше в 08:40

Хванах автобус (за съжаление onedecker, не double- :-D ) и към 6ч бях на летището
Изображение

Този път минах през чек-ин-а, където ми казаха, че е нямало нужда да минавам (знаех си, че бях прав :wink: ) и се запътих към изхода
Изображение

Там вече чакаше нащата птица. Реших този път слънцето да не ми пречи и седнах от другата страна.. :-D хаха..е нали наобратно летим - та пак срещу слънцето - малоумна работа :-D

EasyJet
EZY1931 MAN-SOF
Airbus A320-214 G-EZTN
08:53-14:05 (3:12 Flight Time)

Изображение

Над Алпите
Изображение

Над София
Изображение

Посрещна ни доста студено време. Неприятно. Естествено типичната БГ гледка не закъсня. Две гишета на паспортна проверка, на едно от което, младата дама повече си бъркаше в носа, отколкото да върши други къде-къде по-полезни дейности. Много неприятно първо впечатление оставя тази картинка за чужденците - нещо, което видях със собствените си очи в поведението на английското семейство до мен. :?

Като заключение мога да кажа, че това беше един великолепен уикенд. Въпреки, че бях сам, си изкарах страхотно. Бях възхитен от Манчестър, от чистотата, от любезността на хората, от спокойствието..нямаше ги тези хора, които да крещят из улиците, да викат и псуват, да свирят..всичко бе подредено. Пожелавам на всеки, който може да си го позволи въобще да не се замиля, а да действа.

Извинявам се ако съм попрекалил с "неавиационните" снимки и е станало малко дълго. Надявам се да ви е допаднало.

Очаквам забележки, коментари и въпроси :wink:
Последна промяна karadzhoff на 13 Фев 2010 01:59, променена общо 3 пъти
Аватар
karadzhoff
супер спотър

Re: 2 Dreams, 2 Days, 1 Place - Manchester!

Мнениеот Nine » 12 Фев 2010 19:30

Ау, че хубаво! Браво!
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот ivozet » 12 Фев 2010 20:04

Страшни снимки на "стадиончето". Какви бяха мерките за сигурност по входовете? :-D
Имаш ли последната снимка в голяма резолюция?
. :lol:
Аватар
ivozet
супер спотър

Мнениеот karadzhoff » 12 Фев 2010 20:26

Аватар
karadzhoff
супер спотър

Мнениеот neron » 12 Фев 2010 20:45

Много хубаво въпреки че не харесвам Юнайтед.
EasyJet
EZY1931 SOF-MAN
Airbus A320-214 G-EZTN
08:53-14:05 (3:12 Flight Time)
Не трябва ли да е MAN-SOF?
Аватар
neron
спотър

Мнениеот dimitar vasilev » 12 Фев 2010 21:00

Ще си позволя да обявя този рипорт за НАЙ-ЛЮБИМИЯ МИ в този форум поради наличието на всички сфери и хора които харесвам :rock: :rock: :rock: поздравления!!!!А снимката озаглавена "нашето момче" можеш да я прекръстиш на "нашите момчета" :wink:
dimitar vasilev
най-спотър

Мнениеот bulgarosf » 12 Фев 2010 23:16

Скоро не бях чел толкова интересен блог с толкова разнообразни снимки на толкова различни места.
Не си си губил времето изобщо, аз тъкмо си мислех днес да направя подобен подарък на баща ми- билет за мач на Манчестър и естествено пътуване до там. Браво това е 100% изживяване от където и да го погледнеш и пътуване и мач и музей и разходки и всичко!!! Браво!Браво!Браво!
Летете без съвест!
Аватар
bulgarosf
спотър

Мнениеот karadzhoff » 13 Фев 2010 01:00

Аватар
karadzhoff
супер спотър

Мнениеот amcho » 13 Фев 2010 15:06

That's one bril' report mate! :D
Поздравления! Много добър блог! Не си споменал за затоварването по полетите...тема, която всички обичаме да питаме ;)
There's always a reason to fly...

Аватар
amcho
супер спотър

Мнениеот randi » 13 Фев 2010 16:35

Браво много хубав разказ!
SWITCH OFF or FUCK OFF
SaVe TheIr pLaNeT
CuT yOuR eMiSsIoN

Аватар
randi
супер спотър

Мнениеот bulgarosf » 13 Фев 2010 17:08

Летете без съвест!
Аватар
bulgarosf
спотър

Мнениеот karadzhoff » 14 Фев 2010 00:40

Аватар
karadzhoff
супер спотър

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports