Uforglemmelig tur til Norge!

Uforglemmelig tur til Norge!

Мнениеот kriskris94 » 06 Яну 2012 21:25

Всичко започна през Октомври, когато запланувах това пътуване. Самото му организиране си беше доста трудно и рисковано. Най-голямото препятствие бяха часовете на кораба, на който прекарахме 90% от времето си. M/S Color Fantasy пътува между Осло и Кил(Германия) като тръгва от Осло в 14.00, а на check-in затваря най-късно в 13.00. Така че трябваше да се намери възможно най-ранния полет. В крайна сметка всичко се нареди и си уредихме билети с СSA.
Departure
Sofia
Bulgaria (SOF)
22.12.2011 07:10 Prague
Czech Republic (PRG)
22.12.2011 08:05 OK 0855
Czech Airlines
Time between change: 1hr 15min
Prague
Czech Republic (PRG)
22.12.2011 09:20 Oslo
Norway (OSL)
22.12.2011 11:20 OK 0446
Czech Airlines
и 9 дни на круиза.
И така след много чакане 22 Декември дойде! Предишния ден четох, че се очакват силни снеговалежи и това малко ме стресна, защото до сега никога ама НИКОГА не съм имал спокоен полет от София :d все нещо се случва. Станахме в 4.30, а навън едва се виждаха мааалки снежинки. Таксито дойде и право към Аеропорта, а навън започна да вали малко по-силно. На чек-ин всичко беше наред почти нямаше хора.
Поднасям извинение за качеството на снимките, но фотоапарата ми не е добър :) има някои добри попадения,но са рядкост
Изображение
Изображение
Дори не знаех, че има гейтове под ръкавите :?
Изображение
Е не е като да няма украса
Изображение
Изображение
Едва след като седнахме на изхода забелязах, че отвън вече е заваляло здраво и дори е бяло
Изображение
Изображение
Доста голяма птица за Виена тази сутрин
Изображение
А навън продължава да трупа
Изображение
А там в далечината се вижда и нашият самолет
Изображение
Пътувайки към самолета едва успях да уловя строящата се контролна кула
Изображение
Доста старичък боинг, зачудих се дали и България еър все още имат от тези
Изображение
Оттук всъщност започна и цялостното ми разочарование от Чехите
Иначе подготовката в кабината тече на макс
Изображение
След десет минути чакане съобщиха,че ще закъснеем съм 30 минути, а снегът не спираше, дори и през стъклото едва се виждаше
Изображение
Вече бяха минали над 40 минути, когато съобщиха, че закъснението ще бъде 50 минути
От нерви малко снимки и на флота
Изображение
И така след 50 минути самолетът беше почти на пистата, ноо преди това
Изображение
Изображение
С час и 20 минути закъснение най-накрая във въздуха.
Преди 3 години отново пътувах към Осло, но с Луфтханса и по идентичен начин самолетът закъсня с повече от трансферния ми прозорец в Мюнхен, тогава обаче за разлика от сега стюардесите обясниха да всички с трансфер възможните варианти. За това се наложи аз да извикам стюард и да попитам дали самолета за Осло ще изчака пътниците от този или ще има друг вариант(който обаче беше крайно неизгоден за нас) та отговорът беше следния: I have no idea sir, it may wait for you it may not! Е те такъв отговор не бях си помислял, че ще получа някога :? :? След секунди на осмисляне учтиво помолих да отиде при пилота и да помоли да се свърже с наземните служби и да попита. След 10 минути съобщиха гейта и, че пътниците до Осло ще бъдат изчакани. Слава богу отдъхнах си!
Според мен този самолет изпълняваше един от последните си полети, дооста беше стар и окаян
Изображение
Изображение
Ии снижаваме към Прага
Изображение
Изображение
Величествена Прага
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Сами се досещате какво тичане падна до изхода за Осло, а и непрекъснатото повтаряне по говорителите Last calling for passengers flying to Oslo допълнително покачва адреналина
Самолетът към Норге беше дооста по-нов и чист абе Еърбъс :P
Изображение
Изображение
Бонжур
Изображение
мммх :P
Изображение
Изображение
Иии с 40 минути отгоре заради предишния полет сме във въздуха
Изображение
Дооста оскъдна закуска, ноо поне я има
Изображение
Изображение
Изображение
За жалост всичките ми видеа от кацанията и излитанията са изтрити незнайно как :( останали са само някои снимки от Осло
Исландци! Мноого бих желал да се возя с тях някой път!
Изображение
Ии естествено САС!
Изображение
Това е първата част от рИпорта, надявам се да ви е харесал! Скоро ще кача и Осло-София. КАто крайна оценка по десетобалната система не бих дал повече от 5 за Чехите. Цялостното им отношение беше изключително непрофесионално, самолета до Прага беше развалина, единствено мога да съм благодарен за това, че ни изчакаха, ноо не го направиха от разбиране а по финансови причини, просто бяхме 12 човека за Осло ;)
Аватар
kriskris94
по-спотър

Re: Uforglemmelig tur til Norge!

Мнениеот Stoyan » 07 Яну 2012 13:59

Интересно ще ми е да прочета рипорта до край.

Само като вметка. Не е нормално всеки стюард да знае дали друг полет ще изчака пътнитице от неговия. Нелогично е, така, че отговорът му е бил правилен. Важно е обаче как го поднася.
Аватар
Stoyan
супер спотър

Мнениеот kriskris94 » 07 Яну 2012 14:35

Аватар
kriskris94
по-спотър

Мнениеот akair » 07 Яну 2012 15:20

Браво! Очакваме и остатъка.
Гейтовете под ръкавите се използват основно от хардлайнерите - България Ер (за някои полети), Таром, Чек, ЛОТ, Малев, Аеросвит, ... :-D
Личното ми впечатление е, че кабинният състав в *А като цяло (може би за разлика от Скай Тийм и 1С) се опитват да помагат в такива моменти - случвало ми се е да чувам "нека проверя и ще ви дам повече информация", "ще ви изчака", "малко трябва да потичате и ще го хванете" и "моля пасажерите за полет ХХХ до ХХХХХХХ да се свържат с нас на излизане от самолета". :D Но за задълженията не мога да се съглася - имат много други отговорности освен сервирането на храна и напитки или обявяването на такава информация, но дано никога не се налага да ги виждаш да изпълняват тези им задължения! :wink:
Аватар
akair
супер спотър

Мнениеот kriskris94 » 07 Яну 2012 15:38

Аватар
kriskris94
по-спотър

Мнениеот Nine » 07 Яну 2012 20:24

Чудесно пътуване! Чакам да разкажеш какво е станало по-нататък :D
Справил си се много добре със ситуацията с връзката!
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот makler » 07 Яну 2012 20:32

Добро начало на Новата година за този раздел. Хубав блог. Чакаме и втората част.
Колкото до ЧСА и аз не съм много очарован от тях.
Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот niki_m » 10 Яну 2012 00:01

Много хубав рипорт!

Иначе за трансферите - най-сигурни са Луфтханза.
Винаги при забавяне са съобщавали, че специален бус ще ни чака пред самолета и директно ще ни откара до другия, без да минаваме паспортен контрол.
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот origin » 11 Яну 2012 00:29

origin
спотър

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports