New York - London - Sofia

New York - London - Sofia

Мнениеот sasho85 » 30 Авг 2007 12:59

BA 112 New York JFK-London LHR 25AUG B747
BA 890 L0ndon LHR-Sofia SOF 26AUG A320

Началото на моя блог започва от "Jamaica station" , там е първата спирка на влака който отвежда до терминалите на летището. Изображение
Пътуването с въпросния влак не мина много гладко, няколко минути след тръгването се появи проблем, беше ни съобщено да изчакаме няколко минути докато дойде аварийния екип, за щастие това не се наложи и продължихме към терминалите. На терминал 4 се появи втори проблем, вратите се отваряха и затваряха няколко пъти докато след 10-тина минути успяхме да тръгнем.
Изображение
Изображение
Изображение
Тази гледка се открива от въздушния влак, мястото не е лошо за спотинг :).
Изображение
Изображение
Това е Терминал 7, терминалът от който лети Бритиш и още няколко авиокомпании. По мое мнение на терминала беше много спокойно, а и имах достатъчно време до полета, поговорих си с един приятел който ме изпрати до летището, след това отидох до гейта, като естествено не пропуснах да снимам и да погледам самолетите.
Изображение
Изображение
Качих се в самолета 3-ти или 4-ти , след пътниците от бизнес класите.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

От летището излетяхме с 1 час закъснение, след като се редихме на дълги опашки за излитане, но за радост прелетяхме разстоянието за 6 часа, вместо за посочените 7. ( Тук е време и за първият ми въпрос. Обичайна практика ли е да се компенсира закъснение ? )
Няколко снимки от интерактивната система, екипажа имаше постоянни проблеми с нея и на няколко пъти не трябваше да пипаме нищо за няколко минути за да успеят да я оправят, в крайна сметка така и не успяха да я накарат да работи нормално и трябваше да гледам един филм два пъти.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Преди кацане направихме няколко кръга над Лондон, кацнахме и след кратко ролиране спряхме на някаква стоянка, без помен от ръкав :), което на мен лично ми хареса защото направих няколко хубави снимки на самолета. Явно това е обичайна практика на това летище защото преди време когато отивах към САЩ бординга също не беше от ръкав, а също така и тогава закъсняхме с около час.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ситуацията на Heathrow не беше никак приятна в неделната сутрин, много закъснели пътници, дълги опашки, много строшени нерви.........
След дълго препускане от Терминал 4 към 1, бях пред изхода 5 минути преди обявения час за затваряне, е все пак самолета закъсня с половин час след това.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Полета мина нормално, за около 2 часа и 30 минути. Командира бе много любезен и ни информира за закъснението, което било типично за неделя сутрин, даде и друга полезна информация не само за полета , но и за времето в София :).
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Времето в София беше меко казано дъждовно :). В блога на pepsii има и снимка на самолета сниман от терминала :).
Изображение

Терминала бе пуст, но аз се радвах да го видя защото най-после бях отново в къщи...........
Аватар
sasho85
спотър

Re: New York - London - Sofia

Мнениеот pepsii » 30 Авг 2007 14:57

Аватар
pepsii
супер спотър

Мнениеот Делян » 30 Авг 2007 19:49

Аватар
Делян
супер спотър