Мюнхен-Виена-София (Преди и по време на мъглите)

Мюнхен-Виена-София (Преди и по време на мъглите)

Мнениеот merlin » 09 Фев 2008 17:42

Само за начало! Да благодаря на всички ви, че след години на четене и разглеждане на снимки в bgspotters.net успяхте да ме заразите и мен с тази болест. А условия за това, където живея сега има доста. Мюнхенското и Нюрнбергското летище са на час път, а двете бази, които първи (поправете ме ако греша) получиха Юрофайтър в Германия, а имено Манхинг и Нойбург а.Д. са на около 20 мин. път с градския транспорт ( аз живея в Инголщад ). И ще предприема мерки да поправя пропуските си, като ги снимам обстойно!
Та, след втория ми опит за регистрация, този път успешен, вече се престрашавам да ви представя и кратък трипрепорт със изключително малко снимки, което ще
подобря с оглед, че следващия път ще си нося фотоапарата, а не телефона...

Като всеки млад български студент, живеещ в странство и аз винаги търся най-изгодната оферта на авиокомпаниите, а повярвайте ми по Коледа да се лети от тази част на Германия е скъпо удоволствие, понеже една от най-натоварените линии Мюнхен-София е монопол на Луфтханза, като единствената компания обслужваща я директно! Та цените вариираха от 350 (на Алиталия с престой в Рим, която никога не бих избрал...) до 550 евро на Луфти и заблежете от MUC беше по скъпо отколкото ако хвана полет от Фрийдрихсхафен с прекачване в MUC за София ( аз лично мисля че това беше грешка в системата им). След дълго лутане в интернет намерих най- евтиния вариант,а имено с прекачване във Виена. Ето го и полета ми до Виена и обратно с FLYNIKI, купен от страницата на AirBerlin:
MUC VIE 21.12.07 08:50 09:55 HG8384 M 20KG
VIE MUC 08.01.08 06:15 07:20 HG8385 M 20KG

и разбира се от Виена до София:
Fri 21 Dec 2007 3204 Wien (VIE) --> Sofia (SOF) 18:45 21:20
Mon 07 Jan 2008 3205 Sofia (SOF) --> Wien (VIE) 21:50 22:30

Както виждате доста престой имах във Виена, но да започна...
Сутрин рано си хванах автобуса ( който е спонсориран от Луфтханза) от Инголщад и е на цена, колкото полет с Райънеър Залцбург-Лондон(Лутън), т.е 16 евро. Пристигнах на летището към 6 сутринта (знам рано е, но имам опит в пробягване на целия Т2 на това летище, под звъците на уредба, която казва моето име :) на терминал 1, който е завсички останали, които не са в Звездното обединение. Абе преави са хората като казват, че това летище е номер едно в Европа, чисто е, служителите са учтиви. Дадох си багажа за чекиране, минах да проверят дали съм терорист, купих си кфе и се излегнах в едно от най-удобните кресла на летище в Европа, не желязно и студено, а кожено- идеално за пиене на сутрешно кафе...
Изображение
Навън беше доста мъгливо, но това не пречеше да LTU-то да се приближава и готви за полет...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
За съжаление, нямах късмет да съм на ръкав и ни извозиха до самолета с автобус, където ни очакваха усмихнатите и красиви австрийки в един чист Еърбъс А319, от който нямам снимки...Полета беше доста кратък, но това не ми попречи да заспа още докато излитахме :-D
Прекараното ми време във Виена беше ужасно, най-вече заради ужасния студ, беше -7 градуса със вятър... Летъщето там е доста натоварено и объркващо за мен, дано да е готово новото скоро, защото си личи, че имат нужда от него.
24 часовият чек-ин на СкайЮръп е много удобен, дано някога и на наша земя има такова нещо! А да, забравих да ви кажа, че Виена беше
пълна с наи сънародници, просто на всеки ъгъл се чуваше наша реч, както и на летището, където по едно време имаше три полета за София и ситуацията беше като изпращането на бай Ганьо на гарата (от филма с Калоянчев) :lol:
Нашия полет не закъсня и удобния Боинг на Скай, пълен с ръкопляскащи българи, кацна в София, за моя радост нямаше мъгла...НО...
Връщането беше кошмарно!!!
Значи на 07.01.08 отидох на време с 84 от Плиска и терминала беше пълен, навън нямаше мъгла, но за моя полет имаше закъснение от 2 часа! И както нямаше мъгла до 23:30 в 23:40 можехте да разрежете въздуха с нож...Казаха ни взимайте си багажите, ще ви карат в Пловдив-там е кацнал самолет.Взехме си багажите и на излизане ни съобиха, че полета е отложен за другия ден, да идем в "Заминаващи" да изберем дали сутрин или вечер да летим и да ни настанят в хотел. Представете си гледката: Цял самолет пътници и една служителка, на която и се спи ни презаписва и всеки се прережда. Избрах си полет вечерта на 8-ми Ян. (служителката ми каза, че тогава е по-вероятно да
се отдръпне мъглата) и без да ми трябва хотел се обадих да ме вземе такси. Мъглата от летището по Брюксел беше толкова гъста, че не самолет, ами О.К таксито спря два пъти да гледа къде е пътя! Журналята сигурно щяха да кажат пак "защо няма система анти-мъгла" :-D
На другия ден самолета сутринта излетял чак в 12:30, а не в 9...Аз за сметка на това отидох на едно летище без мъгла
Изображение
и пълно с познати лица от снощи... Та кацнах на време във Виена, където един служител на Ники ми обесни, че не е 3 дни срока за промяна на полета (нали го изпуснах заради мъглата), а всъщност и до 30 мин. преди полет може, да ама никъде в сайта не пише това :evil:
Моето спасение бе самолета-влак ICE Виена-Мюнхен за 50 евро, понеже от Ники ми поредложиха за 120...
Та за друг път ще съм подготвен за всякакви условия.
Това беше, надявам се да ви хареса, обещавам скоро нов репорт с много снимки!!!

Мерлин ;-)
Аватар
merlin
супер спотър

Мнениеот harrier » 10 Фев 2008 00:13

Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот pepsii » 11 Фев 2008 12:13

Аватар
pepsii
супер спотър