MUC-SOF, SOF-MUC (или ваканция след изпити)

MUC-SOF, SOF-MUC (или ваканция след изпити)

Мнениеот merlin » 13 Мар 2008 03:06

Отдавна се каня да го напиша този блог, но все някак не ми оставяше време от мързел...
Та ситуацията беше следната, полетите ги купих Ноември месец и изглеждат така:

Lufthansa
MUC - SOF 15.02.08
13:10 - 16:15

SOF - MUC 02.03.08
16:50 - 17:55

Price: 97,00 EURO

Да не съм се объркал, това беше някаква промоция на Луфтханза, на която се натъкнах и не можах да повярвам, та значи и тук при този монопол върху тази линия можело да има такива цени...а вие си летете от София до Варна за 330 лева (въпреки, че WIZZ ще разбият монопола там, тук не виждам скоро някой да се престраши )...

Когато тръгнах от града, където живея времето, беше облачно и студено, но не очаквах това, което ще видя на летището-СНЯГ! Това ми провали малко плановете, тъй като си бях оставил време да се кача на терасата за посетители ( за 2 евро най-отгоре на Т2) и която бе затворена поради лошото време. Реших да огледам летището за времето, което планувах за терасата и се натъкнах на нещо добижаващо се до самолетите, за сега само като информационен макет, а след няколко години и няколко милиона( или милярда) евро в действие. Ето го МАГЛЕВ :)

Изображение

Изображение

Като съм почнал с немските произведения на високите технологии ето още едно:

Изображение

Изображение

А това е изгледа от входа на терасата за посетители, която беше затворена, заради лошото време:

Изображение

След кратката разходка си купих един
вкусен немски дюнер, взех си от безплатното кафе на терминала (има и безплатни вестници-Financial Times, WSJ, FAZ и тнт.) и зачаках пред вратата, откъдето щяха да ни изведат. Беше пълно с англичани, тъй като имаше полет до Лондон на LH и тук в нешенгенския отсек нямаше много самолети, но се натъкнах на тези интересни аероплани:

United като член на алианса използва също Т2
Изображение
Изображение

Ето и Air Malta от далече
Изображение

Постепенно започна да се чува доста българска реч, което е сигнал, че скоро ще ни качват на автобусите (или поне си мислих така...). Винаги е интересно като ние българите се съберем на едно място и весело разбира се- представете си картинката как 20 човека от нашите ширини разбират, че има безплатни работи на терминала и се втурват (буквално) на там :lol: А да кажеш, че бяха деца не бяха, наслушах се и на цветущи приказки от известен български журналист, който не отрази, че всички го разбират какво говори :oops:
"Скъсаха" ни билетчетата и ни изпратиха да слизаме по стълбите към автобуса, но той не бе дошъл. За жалост една жена не успя да отвори отвътре, иначе отварящата се от шофьора на автобуса. отвън врата (ама бяха големи напъни, нещо като баба Илийца и кола...) ето ни вече отвън:

Изображение

Изображение

Минахме покрай огромни машини на Луфтханза, но се оказах по-бавен от шофьора и не ги снимах... разтовариха ни пред една от "маршрутките" на немците и каквото успях снимах:

Изображение

Изображение

От Авро-то мога само да се оплача...беше мръсно, спарено от предния полет, седалките скъсани, сякаш цената на билета оправдава и състоянието на самолета ( не им завиждам на тези които бяха платили на бизнес класа...), поне стюардите бяха вежливи и с топли чувства към изнервеното ни стадо- да изнервихме се понеже закъсня качването с 20 мин, явно са чистили самолета от предния полет, каквото и да е ставало там :(

Разбрахме, че ще закъснеем още поради, снеговалежа върху "маршрутката", който бе изискал обезледяване, бях си изключил телефона с който снимах, но реагирах бързо и ето резултата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Интересно е, че двата камиона нямат долу шофьори, а хората, които обезледяват горе управляват и камионите от местата си, еех техника. 8)

През това време ни изпревариха един регионален на Луфтханза и един
VIM ( нещо като руски ТИМ...) и дойде време ние да излетим...
Полета беше спокоен без турболенции, кацането ненормално меко за тази фирма!
Изненадата в София бе, че ни чака ръкав, за самолета, което ми се случва за първи път с този тип самолет. Абе колкото и да бях разочарован от Луфтханза с Авро-то бях си в България след 2 месеца изпити... :lol:

Утре втора част за пътя обратно и малко по-добри снимки.

Поздрави.
Аватар
merlin
супер спотър

Мнениеот pepsii » 13 Мар 2008 11:34

снимките и на първата част бяха хубави! Този Юнaйтед и аз винаги някак го улучвам на MUC ;-)
Аватар
pepsii
супер спотър

Мнениеот merlin » 16 Мар 2008 05:48

Втора част.

Връщането бе 1-2 дни след големия ураган в централна Европа (Ема ли беше или Уилма) и времето в БГ също бе доста ветровито, но небето си беше без облаци и ако го нямаше вятъра, щеше да е доста топло...

Отидох до летището с 284 и предвидливо си придупчих две билетчета, че куфарът ми е колкото мен голям, а бях чувал, че контрольори са винаги по тази линия "на лов". Така се и оказа и един мой набор, сиреч 22-23, както седеше в автобуса извади една жилетка и взе да ни контролира. За моя изненада бе много любезен и дори не глоби, човек, който му каза, че няма никакви български пари (отказа давземе евро от него). Интересното бе, че една "бойна българка майка юнашка" и дъщеря й ги глоби, понеже пътуваха двете с един талон за 10 пътувания, не повярвах, че тази възрастна жена, ще налети на бой с това момче, като кулминацията бе, че го замери с парите за глобата по главата....( но както се оказа не бе тя единствената луда в превозно средство този ден ).

Терминал 2 бе доста пълен с най различни хора, само пред чек-ин-а на Луфтханза имаше 2-3, а отстрани полета за Ларнака на БГ еър бе събрал доста народ пред гишето. Дори един циганин с жена си бе решил и двамата бяха с по 35 кг. на човек багаж (без да теглят златните накити по него:). Имах доста време, но минах проверка и се устремих към репа да купа последният брой на "Криле", че иначе забравям...ето и какво "видях" през прозорците:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Трябваше да сме на ръкав с Авро-то на Луфти, но поради лошо време във Франкфурт този самолет, на "нашият" В6 изход, за там бе отложен с час и половина:

Изображение

Изображение

Преместиха нашият изход на долния етаж и там се бяха наредили вече пътниците на FB за Ларнака, където бе и моят, човек със златото (не знам как е минал митница-износ на голямо количество зад граница :-D )

Не ми се седеше да гледам колелата на самолетите и раших да се разходя малко, ето го разултата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

В далечина:

Изображение

Изображение

Изображение

Летищните "изтребители":

Изображение

Изображение

И този странен посетител, на който май не му се знае собственика (някой беше питал тук):

Изображение

Дойдоха два автобуса и ни закараха до английското пикапче:

Изображение

Изображение

Настаних се на място с най-добрата гледка... :cry:

Изображение

И като всички спокойни хорица зачаках да затворят вратите, 5 , 10, 15 минути, на някой не му се тръгваше още...Оказа се, че един дядо не харесва, че седи на лявата редица и иска да седи на дясната! Да ама самолета пълен на 99%. Той отиде и седна пак отляво ама на единственот бизнес място, което бе свободно и не пожела да се върне обратно. Тук насъбралите се, стюарди, пилоти и народ, след 10 мин. молене, не издържаха, и решиха, че трябва някой да му обесни по-добре, за къде лети тоя човек... Дойдоха от служителите на Суиспорт и го пита едни младо и хубаво момиче, дали говори английски...мълачание...дали говори български...мълчание...дали говори немски...мълчание...след десет минути питане (аз таз русата ако ме бе попитала, щях да и разкажа всичко за себеси ), той си отвори устата и на езика на Гацо Бацов обесни, че ще се махне от бизнеса, само ако седне отдясно и посочвайки една жена, която седеше на 4-5 E каза:"на нейното искам" ПИЧ! И аз искам много работи, ама от усмивки и съжаление, лицата на всички ни се промениха в "нападенчески" :twisted:

Тогава се намеси, момчето от Суиспорт (що толкоз млади бяха тез хора?) и му обесни, че ако не си седне на мястото, ще го изкара полиция, а може и да не се изчака полицията... Дарт Вейдър кротна и се премести под силата на Крали Марко :D и ние щастливи след по-сълга от обикновено засилка излетяхме по 09 за Мюнхен!

Пътуването бе кротко без турбулнция, с малко кафе и кола успях да не заспя и тук идва най- интересното за мен...Нали гледахте видеото с онзи "клатещият" се на пистата самолет на Луфтханза, еми ние го направихме преди да кацнем, точно като изправихме след захода...

Изображение

Кацането, обаче бе меко! И ръкопласканията от доста сериозни хора бе залужено! Ето нещо, което ми изглеждаше на блъскаща количка:

Изображение

И други неща:

Изображение

Тук в Мюнхен се почувсвтвах европеец, не защото съм в това хубаво летище, а защото при вида на 400 китаеца на опашката за паспортен контрол, при две отворени гишета, ми призля , НО светна трето с надпис EU CITIZENS и ние грейнали от щастие минахме за 2 мин. Разбира се изпуснах си автобуса за Инголщад, заради дядото-терорист, но бях доволен, че още съм на 2 часа разстояние от учене за 5 изпита...Ето последните снимки 8)

Изображение

Изображение
Аватар
merlin
супер спотър

Мнениеот mitkobiker » 16 Мар 2008 11:49

Аватар
mitkobiker
супер спотър

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports