Франкфурт Хаан- Лондон Станстед/ Ryanair

Франкфурт Хаан- Лондон Станстед/ Ryanair

Мнениеот BOOMER » 30 Апр 2008 13:20

След много тежка и важна сесия, дойде време за отдих. Полетът беше резервиран още от края на Януари- 0.01 цента без такси, а двупосочния излезе някъде 60-тина евро, от които билетите струваха 0.02, а другото бяха fees. Полетът беше в 11:20, така че трябваше да станем в 4:30 в Хайдълберг, където аз се бях пребазирал предния ден и да хванем специален автобус до летището в 5:50. Чек- инът го направихме онлайн и притнахме в университетската библиотека още предния ден, а багажите бяха по една раница на човек и ето ни готови за отдих в, както ще се окаже, най- любимия ми град досега.
Потеглихме с намерение да дремнем в почти празния автобус. Оказа се обаче, че за наше нещастие, маршрутът минава през Манхайм, където новодошлите заеха всички свободни места. Към 8.00 бяхме вече на летище Франкфурт Хаан. Селска аерогара в общи линии, но приятна и тиха.
Изображение
Хаан Кула:

Изображение

Изображение

Излишно е да споменавам, че разделението на Пристигащи и Заминаващи е чисто условно:
Изображение

Летището се състои от 2 кафенета и разделителни ленти за опашка. Прилича на битак, а мирише на село.
Изображение

Ние решихме да използваме времето до бординга в обмяна на валута и приятен разговор в едно от кафетата. След това, под моя команда, се отправихме към гейта, за да мога да снимам. Оръжейната мина без проблем, след това немския митничар зяпа учудено българската ми лична карта под лупа, но в крайна сметка реши да ме пусне. "Гейтът" не е много приятен- мръсничко е, седалките са олющени и неудобни.
Гледката към перона предостави следните кадри:

Изображение

Изображение

Летището е напълно окупирано от Райънеър. За около час имаше към 10 самолетодвижения. По някое време грохот разкъса мълчанието на посъбралите се пасажери. Причината беше това (снимката е ужасна, но не се откри по- добър ъгъл):

Изображение

Бордингът закъсня доста и стояхме прави до към 11:30, след това обаче доста експедитивно се запътихме пешком към чакащия 738. Аз използвах възможността да поснимам:

Изображение

Изображение

Изображение

That`s our baby: EI- DPX
Изображение

Брат ми (момчето с кафявата раница до стълбата изпълнява задача по заемане на места до прозореца, докато аз си губя времето със снимачна дейност:

Изображение

Изображение

Олющенко малко (задължителен кадър но.1):

Изображение

(задължителен кадър но.2)
Изображение

Така изглежда салона (жълтото е пластмаса, но седалките са кожени):

Изображение

Малко преди тази снимка ми отказаха снимка на пилотската кабина с думите: Not right now!
Изображение

Някакъв хеликоптер кацна:

Изображение

След това още един:

Изображение

Изображение

Push `n` start:
Изображение

Изображение

Много трудна снимка:

Изображение

Карго:

Изображение

След това в 11:50 заехме полосата и излетяхме много плавно:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това летище не го знам кое е:

Изображение

Прелитаме над Бенелюкса и държавите, които впрягат целия научен и технологичен прогрес в името на една единствена борба- да останат над водата:

Изображение

При по- внимателно вглеждане се забелязва краят на континентална Европа:

Изображение

Изображение

Началото на Великобритания:

Изображение

Снижаваме:

Изображение

Това е някаква (изоставена?) военна база:

Изображение

След това, в 11:50, когато и излетяхме, кацнахме в обичайния дъжд (по време на престоя ни беше слънчево).

EDIT: Видео от кацането:
http://www.youtube.com/watch?v=OjWOK2fLnjw

Изображение

Станстед Кула и карго:

Изображение

757-цата си ми е слабост:

Изображение

Ято Райънеър:

Изображение

Изображение

Паркирахме до тази красавица (на опашките на самолетите на Райънеър са изобразени жени и мъже ангели, като разликите са очевдидни):

Изображение

Всичко тръгна да става щом самолета спря, а не изчака изгасването на сигнала за коланите. Точно преди да изляза, стюардесата, която ме резна за снимка в кабината каза:
- Would you still like to take a picture of the cockpit?
- Oh, yes, of course I would. Thank you very much. Чарът си казва думата :roll: :oops: 8) Даже капитанът позира за снимката:

Изображение

Чудесен край на полета и начало на ваканцията. По принцип пиша по- подробно за полета, но в случая той трая едва 1 час. Впечатленията ми от Райънеър са, както на всички- най- доброто съотношение цена: качество. Опитаха се да ни метнат като ни поискаха 28 лири за 24 евро- цената на билетите за автобус от Лондон Станстед до Виктория стейшън, но с малко математика се оправихме. В крайна сметка пътувахме 2 души за 16 лири, като билетите за влак са по 15 лири на калпак. Идеалната развръзка за идеалната ваканция. До скоро!
Изображение

It is extremely important that crews understand that a decision to reject a take off is not made because the airplane can stop. A decision to reject a take off is made because the airplane will not fly!!!
Аватар
BOOMER
по-спотър

Мнениеот BOOMER » 02 Май 2008 22:04

Има ли нещо странно в този блог?
Да, няма нито един коментар към него.

По принцип аз не си губя времето да оразмерявам и обработвам снимки, да ги качвам в Интернет и да сътворявам текст (с каквото и да е качество), за да се наслаждавам на "творението" си. Малко или много го правя, за да можете вие да му (или не) се насладите. Малко или много този блог ми е отнел 2-3 часа, малко или много маршрута е неописан от друг досега, или поне не във варианта, в който аз го предлагам, малко или много има интересни снимки, които си струват един два реда. Егото ми няма да пострада от катастрофален блог в бгспотърс дот нет, но когато инкасирам над 100 прочитания без коментар си зададох въпроса "струва ли си да пиша още в тази секция" и си отговорих веднага отрицателно. Та, мисълта ми е, ако имате отрицателно мнение и сте със всичкия си (че имаше един, който не беше преди време), имате едно "заповядайте" от мен да напишете вашата забележка. Ако пък ще си хейтим тихичко от вкъщи, няма проблем, аз това го мога, само че пепси ще остане монополист в тази секция, а монопола, както знаем, не се отразява добре на качеството :!:
Изображение

It is extremely important that crews understand that a decision to reject a take off is not made because the airplane can stop. A decision to reject a take off is made because the airplane will not fly!!!
Аватар
BOOMER
по-спотър

Мнениеот makler » 02 Май 2008 22:17

Блога е супер. Браво за снимките на кабината на Аерофлот карго. Какво ли толкова транспортират?
Искам и аз някой ден да се кача на самолет на Ryanair.
Франкфурт Хаан наистина малко прилича пазар. Чакаме с нетърпение снимки от Лондон и връщането.
Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот Георги Николов » 03 Май 2008 00:12

Аватар
Георги Николов
супер спотър

Мнениеот ghosts » 03 Май 2008 01:00

Аватар
ghosts
по-спотър

Мнениеот randi » 03 Май 2008 13:41

SWITCH OFF or FUCK OFF
SaVe TheIr pLaNeT
CuT yOuR eMiSsIoN

Аватар
randi
супер спотър

Мнениеот A330-200 » 03 Май 2008 14:26

A landing is simply a controlled collision with the ground!
The 3 most useless things in aviation are the sky above, the fuel on the ground and the runway behind you.
Аватар
A330-200
супер спотър

Мнениеот karadzhoff » 03 Май 2008 16:45

И на мен ми беше интересно да го прочета :wink: А колкото до това дали летището е на Top Gear - прилича си, но не е тяхното - ето го тяхното:

Аватар
karadzhoff
супер спотър

Re: Франкфурт Хаан- Лондон Станстед/ Ryanair

Мнениеот Jair » 03 Май 2008 22:06

Jair
супер спотър

Мнениеот Делян » 04 Май 2008 01:03

Изображение
един от последните им полет...........
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот PHL » 04 Май 2008 11:48

16 лири, по проста сметка са 32 долара, това нормално ли е за транспорт до града? Аз с такси по-малко плащам от летището до вкъщи. С влак би ми излязло около 10 долара.
Аватар
PHL
спотър

Мнениеот A330-200 » 04 Май 2008 12:07

A landing is simply a controlled collision with the ground!
The 3 most useless things in aviation are the sky above, the fuel on the ground and the runway behind you.
Аватар
A330-200
супер спотър

Мнениеот makler » 04 Май 2008 12:13

Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот zuki » 05 Май 2008 11:50

Аватар
zuki
спотър

Мнениеот BOOMER » 05 Май 2008 18:43

Изображение

Аватар
BOOMER
по-спотър

Следваща

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports