Полетите:
SOF-VIE: NE3203, 11 Jul, 09:35. Място: 8А
VIE-SOF: NE3204, 16 Jul, 16:55. Място: 2Е, но се разменихме и седнах на F
Тъй като досега общо взето поне аз не съм имал много късмет при пътуванията със самолети, решихме да тръгнем по-рано, за да имаме някакво време в аванс, така че в 6 часа вече бяхме край Враца. Бързо се оправихме до летището, нормален чек-ин, като се има в предвид, че вървеше регистрация за два полета – този, който си е по разписание, и вечерният от предишната вечер (така и не успях да разбера какво точно е станало). На проверките също нямаше проблеми, даже за първи път пътувах само с лична карта, без паспорт

Час след това някъде започна и бордингът, доста хора се бяха събрали – като за 2 автобуса. Докато се качат всичките и си намерят местата вече се беше натрупало 15-тина минутно закъснение, което по време на полета успяхме да наваксаме, даже кацнахме десетина минути по-рано. Полетът мина нормално, кацането беше малко по-странно от другите ми досега, но пък бяхме вече във Виена, така че не му обърнах чак такова внимание

За около 45 минути успяхме да стигнем от летището до хостела, точно на Марияхилферщрасе до Вестбанхоф. Супер място, на добра цена и с мнооого хора. В стаята имахме трима австралийци, направо не можех да повярвам / всъщност тайничко се надявах да ни се паднат в стаята още преди да заминем/. Преди да заминем, обменихме адреси и даже имам покани за Австралия

Щефансдом

Ходихме и до някакво място, откъдето се вижда цялата Виена, ама забравих как се казва

Единият от дните ходихме до Братислава, 14 евро в двете посоки + включен градски транспорт там. Историческия център успяхме да разгледаме за има-няма 4 часа. Като цялостно впечатление мога да кажа, че е доста хубаво там, но си личи и соц-миналото / някой места доста приличат на София/, още повече, че там е и най-големият /поне според пътеводителя ми/ панелен комплекс в Европа.

След няколко дена, повечето от които бяха придружени с дъжд, трябваше да се прибираме. Идеята беше да отидем по-рано на летището, за да мога да поснимам малко, но тъй като бяхме останали с малко пари, май беше и единствената осъществима

Направи ми странно впечатление, че тук самолетите на ИзиДжет кацат на ръкав, а не са като при нас с автобус.

Бординга мина ОК, пак доста хора. Излетяхме и кацнахме по разписание, даже подранихме малко. Навръщане имаше повече облаци, но аз бях доволен

Само искам да отбележа, че останах доста изненадан от СкайЮръп. Като цяло очаквах по-занижено ниво на обслужване, по-малко място за краката и т.н. Всъщност всички бяха усмихнати, приятелски настроени, седалките бяха удобни, с достатъчно разстояние между тях, и като се замисля, минералната вода/колата на борда струват точно толкова, колкото ако си ги вземеш от някоя станция на метрото. Бих летял с тях отново и силно се надявам да избегнат по някакъв начин кризата с цената на петрола&stuff