Здравейте! Преди няколко дни изпращах братовчед ми, който заминаваше за Монреал през Париж с Ер Франс. Изпращането за мен беше и повод да се поразходя и да поснимам малко около Софийското летище. Пускам нова тема, защото моите снимки не са професионални и не стават за скрийнинг. Първо, фотоапарата ми е Panasonic Lumix DMC FZ7 и макар, че напоследък започнах да му хващам цаката, снимките далеч не са добри и второ, не мога да обработвам снимки с Photoshop. Както и да е, ако одобрявате тази нова тема и също снимките ви не стават за скрийнинг пишете в темата.
Така, та на 26ти пристигаме към един час преди полета, беше около 14:05 (самолетът на братовчед ми заминаваше в 15:00). Ето снимки от летището отвън и отвътре:

„Бивакът” на BA, за чийто полет всяко гише беше с различно предназначение

Тука какво копаят (снимано е по-късно):

Отвън седеше този, със следи от опашката на Bulgaria Air, това ли е самолетът за Татарстан?

Зад него кацна Embraer 170 на Лот (е и това е другата ми мечта освен CRJ)

А след него и самолетът за Париж

и ЧСА, който трябваше да излети след полета за Париж, но не стана точно така, за това по-късно

Изненада! LZ-FBA пристигна от някъде си

Блазя им на тия до оградата, добро местенце са си намерили

Луфтханза излетя за Франкфурт

И цяла сесия от push-back на Бритиш А321

Лот излетя

И беше време и полета за Париж да излети но не се появяваше. Отидох от другата страна на терминала и видях, че му отлепяха ръкава. Започна push-back, но след няколко метра спряха самолетът и го оставиха така за 20-тина минути. Аз се върнах от другата страна, където излетя Бритиш:
“V1. Rotate...”

“… and go…”

“…she flies” (може би забелязвате, че за втори път в блоговете си използвам това, но знам че така са казвали пилотите на Конкорд)

LZ - WZA излетя

И Austrian’s OE - LNM за Виена

Този долетя отнякъде

ЧСА излетя

Алиталия кацна

“Air France getting airbourne at runway 9”

A! Още едно „наше момче”

Не повече от 30 миннути след излитането на OE-LNM, OE-LDF кацна

А след него и Swiss

LZ-FBA излетя за Майорка

А БАе 146 на Хемус долетя, за да запази БГ „акциите” на летището

LZ-WZB за пръв път на живо пред мен

Маранята се увеличаваше и качеството на снимките се скапваше затова хванах 284 и беж в центъра. Надявам се че ви е харесал блога. Каментирайте, критикувайте и задавайте въпроси, а най-много пускайте нови блогове от LBSF в тази тема!
До нови срещи,
Dreamliner