SOF-BGY-SOF с W!ZZ

SOF-BGY-SOF с W!ZZ

Мнениеот george_mnt » 30 Авг 2008 23:50

Най-накрая ми остана малко време да нахвърля този трип-репорт. Става на въпрос за 6 дена, прекарани в Милано като втората част от лятната ваканция :) /предишното пътуване беше до Виена, пак за 6 дена/. Тук е моментът и да се извиня за липсата на чак толкова подробни описания и информации, но явно времето си казва думата и не се сещам за толкова много неща.

SOF-BGY: 08.08.2008 15:00/16:10

За жалост обаче имаше час и половина закъснение, така че пристигнахме в Милано чак към 6 часа. Надявах се да сме с WZB, но явно късметът в този ден просто не беше на моя страна. Хареса ми обаче, че и WZA е доста запазен, „неопетнен” все още от българския турист :D. Екипажът беше доста вежлив, но си личеше, че е уморен. Поне се извиниха за закъснението ;) Натовареността беше 159/180 пътници или приблизително 90% ( чух жената на гейта да коментира с шофьора на автобуса >:D)

WZB за Дортмунд
Изображение

Baboo
Изображение

Пътуването беше доста спокойно в началото, но си нямах и на идея откъде точно минаваме. Останах единствено догадките, че ще летим по права линия през Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска и направо в Италия :) За първи път летя над море и честно казано си представях малко по-величествени гледки, ама общо взето писва доста бързо. Е, имаше някои по-интересни моменти, като минавахме над Далмация – островните групи могат да се считат за разнообразие.

Изображение

Като почнахме да се снижаваме над Бергамо се появи доста силна турболенция. Досега единствено бях усещал само леки вибрации от време на време, но тук имаше буквално „пропадания”, а самата турболенция беше поне десетина минути. Както и да е, кацнахме безпроблемно. Орио ал Серио не съвпадна с първоначалните ми очаквания – представях си го по-скоро като Т1, ама в крайна сметка се оказа доста по-голямо и с повече магазини, кафенета, изобщо места, където можеш да прекараш време, в случай, че имаш такова.

За самия Милано – бях ходил там преди 4-5 години и тогава ми се стори супер град. Сега като бях тотално обърнах представата си за него – забележителностите в действителност ги има, пълен е с история, но като град останах доста разочарован – мръсни улици, да не говорим за метрото, което по мое лично мнение има още път да извърви, докато стигне нивото на софийското :D А, също и многото африкански емигранти, които стоят по Дуомото например, предлагащи безплатни гривни, за които трябва да плащаш после :))) В крайна сметка стигнах до извода, че градът е най-хубав през нощта или ранната сутрин, когато всички спят, а улиците са пусти.

Изображение

Изображение

Изображение

Единият от дните ходихме до Торино – невероятен град, много по-спокоен от Милано, а другият – до Рим /RyanAir,отделен репорт/.

Торино
Изображение

И така, дните минаха доста бързо и настана време да се връщаме в BG. И тъй като чак сега виждам, че съм почнал да говоря в мн. число, бързам да обясня, че ходих с един приятел там. Навръщане нямаше никакви закъснения, за разлика от полета на MyAir, които до качването в самолета бяха събрали един час, а при пристигането в София вече 1:30. Този път се падна новият Еърбъс :)))))))) Отново вежлив екипаж, този път капитанът даде и полетна информация – над Сараево, Прищина та в София.

На излитане се откри сууупер яка гледка над Алпите и езерата:
Изображение

Изображение

А по-натам минахме и над Венеция
Изображение

В крайна сметка пристигнахме 10 минути по-рано. Исках да взема една от тия костенурки, които продават на борда, че така и не можах да избера нищо свестно на сестра ми, ама човекът пред мен взе последната :( А някакво бебе на първите редове било взело първата :D Нищо, това го оставям за следващия път.
Аватар
george_mnt
най-спотър

Мнениеот rumen_it » 31 Авг 2008 01:28

Супер репорт! Ех Милано, живях 3 години там и мога да кажа, че го чувствам като втори дом! :)
The postings on this site are my own and do not represent my employer's opinions or positions.

rumen_it
по-спотър

Мнениеот pepsii » 31 Авг 2008 10:52

какви са тия костенурки ;-) Благодарим за репорта - хубави снимки на катедралата.
а защо слагаш дата на снимките?
Аватар
pepsii
супер спотър

Мнениеот ghosts » 31 Авг 2008 11:33

Мерси за репорта, много добре е написан :wink:
Аватар
ghosts
по-спотър

Мнениеот george_mnt » 31 Авг 2008 12:59

Аватар
george_mnt