SOF-BGY: 08.08.2008 15:00/16:10
За жалост обаче имаше час и половина закъснение, така че пристигнахме в Милано чак към 6 часа. Надявах се да сме с WZB, но явно късметът в този ден просто не беше на моя страна. Хареса ми обаче, че и WZA е доста запазен, „неопетнен” все още от българския турист

WZB за Дортмунд

Baboo

Пътуването беше доста спокойно в началото, но си нямах и на идея откъде точно минаваме. Останах единствено догадките, че ще летим по права линия през Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска и направо в Италия

Като почнахме да се снижаваме над Бергамо се появи доста силна турболенция. Досега единствено бях усещал само леки вибрации от време на време, но тук имаше буквално „пропадания”, а самата турболенция беше поне десетина минути. Както и да е, кацнахме безпроблемно. Орио ал Серио не съвпадна с първоначалните ми очаквания – представях си го по-скоро като Т1, ама в крайна сметка се оказа доста по-голямо и с повече магазини, кафенета, изобщо места, където можеш да прекараш време, в случай, че имаш такова.
За самия Милано – бях ходил там преди 4-5 години и тогава ми се стори супер град. Сега като бях тотално обърнах представата си за него – забележителностите в действителност ги има, пълен е с история, но като град останах доста разочарован – мръсни улици, да не говорим за метрото, което по мое лично мнение има още път да извърви, докато стигне нивото на софийското

Единият от дните ходихме до Торино – невероятен град, много по-спокоен от Милано, а другият – до Рим /RyanAir,отделен репорт/.
Торино

И така, дните минаха доста бързо и настана време да се връщаме в BG. И тъй като чак сега виждам, че съм почнал да говоря в мн. число, бързам да обясня, че ходих с един приятел там. Навръщане нямаше никакви закъснения, за разлика от полета на MyAir, които до качването в самолета бяха събрали един час, а при пристигането в София вече 1:30. Този път се падна новият Еърбъс

На излитане се откри сууупер яка гледка над Алпите и езерата:

А по-натам минахме и над Венеция

В крайна сметка пристигнахме 10 минути по-рано. Исках да взема една от тия костенурки, които продават на борда, че така и не можах да избера нищо свестно на сестра ми, ама човекът пред мен взе последната