Милано-Рим-Милано с RyanAir

Милано-Рим-Милано с RyanAir

Мнениеот george_mnt » 17 Окт 2008 01:48

Доста време след връщането ми от Италия сядам да напиша и втората част от пътуването ми, която всъщност се осъществи в самата Италия: Милан-Рим-Милано с РайънЕър. Тъй като минаха вече 3 месеца оттогава, някои неща са малко позабравени, затова ще карам по спомени+снимков материал. :)

Тъй като полетите на РайънЕър са от Бергамо, а специално този за Рим е доста раничко сутринта /е, 8и25 по разписание/, ни се наложи да станем в 4:30, за да успеем да хванем автобуса от гарата в 6 и да имаме около час и половина за всеки случай на самото летище. Със ставането нямахме никакъв проблем, но плановете ни малко се объркаха от факта, че метрото започваше работа в 6 часа сутринта, а единственият маршрут, който беше предвиден, беше с него. След студения душ, с който бяхме облети нашите надежди за успешно стигане навреме, решихме все пак да пробваме. Отправихме се към Дуомото и там едни карабинери ни упътиха как точно да стигнем до Централна гара. Е, упътиха беше доста силно казано, тъй като се изгубихме точно 3 пъти преди да успеем да намерим финалната дестинация :D Както и да е, в крайна сметка стигнахме 3 минути преди да замине автобусът.

На летището всичко мина доста бързо, може би и поради ранния час. След проверката седнахме да закусим и прекарахме времето си в наблюдение на самолетите :) Както вече споменах в репорта за Милано, представата за Бергамо ми беше общо взето като за Т1, използвано само от време на време. Е, доста се изненадах докато наблюдавах как през 5 минути кацат самолети на РайънЕър.

Бордингът започна с няколко минути закъснение. Първо минаха приорити, след това и ние от простолюдието :D. Добре, че се бяхме наредели по-отрано, че зад нас имаше доста хора. Междувременно до нас имаше и полет на СкайЮръп за Прага.
До самолета – пеша :))) Добре, че бях чел, че всеки сяда където си иска, както и съветите за избор на задната врата – никой почти не се отправи към нея, така че бях един от първите в самолета, както и с възможност сам да избера мястото си ;) .
Докато се настаняваха хората определено стана ясна и фразата на деня – „Buy one and get one free” :D Не спряха да повтарят тия реклами! След това мина и инструктажът за безопасност, първо на английски, а след това, по време на самото излитане – съкратена версия на италиански.

Изображение

Изображение

Изображение

1-2-3 и хоп – във въздуха :) Полетът мина далече-далече по-бързо от обявеното полетно време от почти 1 час и след 40тина минути вече кацахме в Рим. Ноо преди това – мигове от самолета и пътя към столицата ;)

Изображение

Изображение

Сутрешен смог над Милано:
Изображение
По-нататък по пътя, вече планините преминават в равнини. Тук смених и апаратчето с това на моя приятел, може да се види и в качеството на снимките ;))

Изображение

Море и планина:

Изображение

Кацането:
http://www.youtube.com/watch?v=KARZ3vs-2Qc

Какво да кажа за Рим? Освен че в 9:30 сутринта беше 35 градуса, за мен това е един от най-красивите градове, в които съм бил. Единственият му проблем е, че е в Италия хаха : )) Предишният път като бях не успях да ида до Ди Треви, затова слагам снимка само на него ;)

Изображение

В общи линии за 2 часа има-няма успахме да преминем през всички забележителности, даже ни остана и малко време да се помотаем ;) Доволно ;) Хванахме си влака за Чиампино /15-тина минути в едната посока, за евро и нещо беше. Около 2 евро излиза и бусчето от летището до гарата, но пак е много по-изгодно, а и бързо, отколкото с автобус до Термини в Рим/.

Проверката мина бързо, на моя приятел му направиха проблем, че беше забравил 1 шише с мин. вода в чантата си. Така и не мога да разбера какъв е проблемът с водата, какво толкова може да направи тя?!

Пак малко спотинг /малко: час и нещо/
Тоя самолет не спря да прави touch-and-go
Изображение

Изображение

После почнахме да се редим. Е тука вече жабарите ме изнервиха супер много!!! Тия хора не могат ли да разберат, че приорити бординг се плаща, и че не можеш да минеш през него, освен ако не си си платил ?! Поне половината опашка се опита. Да не говорим след това в автобусчето колко човека се опитаха да се набутат в първото :@ Неразбрана работа! И после говорят, че българите не са били хора :@:@:@

Ако не друго, поне ядовете с тях отминаха, след като излетяхме. Толкова красиви гледки никога не бях виждал!!! Излитаме, минахме мисля на Фиуминчино /поне като гледах на ГугълЪрт не видях да има други летища в околията/ и после завой точно над морето!!! Нямам думи направо, затва млъквам. Вижте сами снимките :)))

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Само един коментар – писането на репорта ми отне точно толкова време, колкото и качването на снимките в imageshack, ако не и по-малко. Само при мене ли всичко става толкова бавно с тоя сайт? Не мисля,че е от инернета /като да не повярваш този път/

И с това приключва и този репорт. Засега нямам планувани други полети, но нали знаете – винаги има едно голямо НО!! :p С малко повече късмет другата седмица ще се похваля ;))
Последна промяна george_mnt на 17 Окт 2008 02:43, променена общо 1 път
Аватар
george_mnt
най-спотър

Мнениеот PZ » 17 Окт 2008 02:14

Хубав блог. Летището обаче не е Фюмичино, ами ето това, намиращо се малко по на юг :)
Аватар
PZ
по-спотър

Мнениеот george_mnt » 17 Окт 2008 02:45

Ааа добре ;)) Мерси :)) Само да добавя: сложих и видео от кацането в Рим,малко е смотано, ама айде :-D
Аватар
george_mnt
най-спотър

Мнениеот makler » 17 Окт 2008 10:01

Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот Dreamliner » 17 Окт 2008 12:37

Аватар
Dreamliner
супер спотър

Мнениеот pepsii » 17 Окт 2008 16:17