Варна - Бостън през София и Лондон - 1.09.2008

Варна - Бостън през София и Лондон - 1.09.2008

Мнениеот VS11 » 21 Окт 2008 01:41

Привет отново!

Ето и втората част от пътуването.
Дойде 1 септември и ваканцията свърши. Пътуването обратно беше през София и Лондон и първия полет беше FB 972 излитащ в 12:05. На летище Варна цареше характерната лудница, с много хора чекиращи се за различни полети. Оказах се с късмет, защото за моя полет нямаше опашка....докато аз не се наредих и изведнъж се появи група руснаци, които според мен бяха някакви спортисти.

Служителката на БГ Еър беше много любезна и внимателна, отзивчиво ми се усмихна първия път като си поисках място до прозореца, и иронично втория, след като допълних „от лявата страна” :D

Един от руските младежи леко ме подразни с няколко ГСП-та (Груба Селска Проява – нов термин, който научих тази година :) ), но нямаше време за отрицателни емоции.

Бързо преминах през охраната, и се качих на балкона. Ето какво се виждаше там:

Ту-204-100 на Red Wings – лично го намирам за много странно име за руска а/к: комунистическата асоциация е неизбежна. Снимката не е много добра, ще прощавате.
Изображение

А320 на Уралските Авиолинии.
Изображение

А320 на Air Via
Изображение

MD-80 на BAC
Изображение

Като цяло нямаше много самолети. Аз се надявах да видя някои от самолетите на ТрансАеро, но уви нямаше ги в този момент

Скоро Air Via отпътува по 09.
Изображение

И след това дойде ред и на моя полет. FB бяха точни и всичко вървеше по график. Видяхме „бдителите” над Летище Варна – двата изоставени Ту 154.
Изображение

Самолетът беше LZ-HBC. За пръв път на BAe-146! 100% пълен.
Изображение

Изображение

Моето място беше точно до двигателите, което за жалост се оказа не особено подходящо за снимки. Суматохата по настаняването бързо премина и скоро вече бяхме във въздуха. Отново бях разочарован, тъй като излятяхме по 27. Досега никога не ми се е случвало да излетим/кацнем по 09/27, а това ми е мечта от много малък.

Варненския канал и пристанище Варна-Запад и Девня:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това мисля е Провадия:
Изображение

Малко снимки от страната:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Един голям язовир, но не знам кой е и къде се намира:
Изображение

Изображение

Още малко снимки от страната:
Изображение

Изображение

Изображение

Още един (непознат за мен) язовир:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

По-едно време завихме наляво, като аз си мислех, че това е Голяма, и чаках да завием надясно при Байлово, но не стана така. Продължихме си все напред, като се оказа, че ще кацнем по 09 – стана ми интересно.

Крилото стабилно пречеше, но тук успях да хвана летището докато завивахме.
Изображение

Малко снимки от последните „метри”:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Полетът беше кратичък: около 40 мин +/- 5 мин. Обслужването беше много добро. Хубави и любезни бяха каките. Самолетът беше леко тесен и стар. По едно време се появи един доста неприятен звук, който предполагам, че е бил от механизацията на самолета, но все пак имаше тревожно звучение. Нямаше съобщения (или приветсвия) от пилотската кабина. Не ги чухме въобще.

След като ни извозиха до Терминал 2, последва известно объркване какво да правя, но бързо ме ориентираха. Залата за чекиране беше оживена, особено бюрата на БА. Това ми беше втория път на Терминал 2. Първият път само пристигах от Варна, а сега и заминавах. Тук е нужно да похваля БА, че бяха супер професионални и организирани. Аз не знаех, на коя опашка да се редя и когато споменах, че идвам от Варна веднага ми знаеха фамилното име и са ме чакали за да ми оправят багажа от БГ Еър. Бяха много подготвени и бързи и много ме впечатлиха. Кудос! След това бързо преминах една проверка, охраната и паспортния контрол. Всички бяха много любезни. Терминалът беше много просторен и светъл и сравнително празен, но малко по-късно се напълни. Също така беше и добре поддържан и чист, включително и тоалетните. С отлични впечатления от Терминал 2 и хората, които работят там. Ето малко снимки от там:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Идва „приятеля” от Лондон, с който ще се лети до там:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

LZ-WZB:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изчакваме LZ-WZA да кацне и след това сме ние за излитане. Полетът беше 100% пълен. Обслужването беше на ниво, по класически с безплатен алкохол. За мен не е важен алкохола, но факта, че го предлагат без пари си е приятна изненада и помага за усещането за празничност при пътуването със самолет.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Личи си къде е правен обяда. :) Беше вкусно.
Изображение

Трасето на този полет беше нещо ново за мен. Не минахме в посока северозапад, над Белград, а на юг от него, през Адриатика над Венеция и след това на север. Както споменах в предната част, бяхме нависоко до след самия Ла Манш, и вече до самия Лондон започнахме спираловидно да се снижаваме и кацнахме по същата писта, по която кацнахме от Бостън, така че изгледите бяха същите, а и не ставаше за снимки, защото имаше облаци.
Изображение

Един от многото А320 на БА.
Изображение

Терминал 5 отвън.
Изображение

Изображение

Изображение

Бърз трансфер до Терминал 3 и обратно на АА 777. Тук се случиха две неща: Първо, батерията на апарата караше само на изпарения, и второ една стюардеса ми направи забележка да си изключа камерата, защото щяхме да отлепяме. Така или иначе нямаше какво да се види толкова и навън се смрачаваше. Полетът беше безинтересен с изключение на леко силна турболентност към Канада. Като цяло си беше изморително да се пътува на един ден от Варна до Бостън, но за отбелязване беше точноста на всички авиолинии и факта, че багажа ми пристигна с мен, сменяйки доста летища и терминали. Цялото пътуване отне 16 часа, от които около 12 в самолет. Добър ден за световната авиация. :)
Изображение

Изображение

Надявам се е било интересно. С удоволствие ще отговоря на въпроси и коментари :-)
Аватар
VS11
супер спотър

Мнениеот merlin » 21 Окт 2008 02:45

Супер блог, особено снимките над България. От години искам да видя девненският комплекс и Варна-Запад отвисоко (В Гугъл са с облаци :? ). Вторият язовир, за койот се чудиш, мисля че е "Цанков камък", понеже след това се вижда строящото се от години жп-трасе, а първият може да е "Камчия".

Поздрави!

ПП: Някой знае ли какво ще стане с хангара, който е до Луфтханза Техник и който се вижда на една снимка с паркиран БГ Еър в него?
Аватар
merlin
супер спотър

Мнениеот george_mnt » 21 Окт 2008 02:47

Супер репорт по малко по-нестандартен маршрут :) Аз най се зарадвах на снимките от България, досега май не съм срещал, ама то и полетите на Wizz са вечерни и не предполагат добра възможност за снимане. А иначе за язовирите - мога да заявя със 100% сигурност, че нито един от двата не е Огоста :-D :-D :-D
За FB - явно са почнали да си взимат бележка от анкетата в сайта и коментарите насам-натам относно обслужването. Сега остава само новия сайт да пуснат! 8)

PS
merlin изпревари ме с минута :)
Аватар
george_mnt
най-спотър

Мнениеот Anto » 21 Окт 2008 03:07

Super, mnogo hubavi snimki. Mislia, che tozi shum na Bae-to moje da sa bili flapsovete, koito izdavat mnogo,mnogo po-silen zvuk ot drugi samoleti.
Anto
супер спотър

Мнениеот VS11 » 21 Окт 2008 03:11

Е много сте бързи! Вие не спите ли? :-)

Благодаря много за отзивите. Радвам се много, че ви е харесало. Аз предположих, че снимките от родината ще са най-интересни, но се притесних, че може да са малко еднообразни. Освен, че двигателите и и крилото пречеха, светлината не сътрудничеше много. Но да, тръпка си е да се пътува из България и да гледаш от горе "като кучка в каручка" дето се казва :-).

През януари 2007 летях с БГ Еър от Варна за София с АТР-42 и се виждаха Бузлуджа и Шипка! (тогава еднопосочния билет беше 175 лева!)

Поздрави!
Аватар
VS11
супер спотър

Мнениеот VS11 » 21 Окт 2008 03:17

Аватар
VS11
супер спотър

Мнениеот BODGM » 21 Окт 2008 10:00

Аватар
BODGM
най-спотър

Мнениеот pepsii » 21 Окт 2008 10:16

Аватар
pepsii
супер спотър

Мнениеот LZB123 » 21 Окт 2008 13:53

AN24/AT43/A319/A320/A321/A332/B462/B463/B712/B733/B734/B735/B738/B744/E190/RJ85/SU95/T134/T154

Снимките ми в , ,
Аватар
LZB123
супер спотър

Re: Варна - Бостън през София и Лондон - 1.09.2008

Мнениеот randi » 21 Окт 2008 14:34

SWITCH OFF or FUCK OFF
SaVe TheIr pLaNeT
CuT yOuR eMiSsIoN

Аватар
randi
супер спотър