Има и хора, които за 8-ми декември няма с кой да празнуват и не го празнуват, но се надяват някога и те да имат тази възможност.

Поради гореспоменатите причини организирах пътуване до музеят в Зинсхайм, който въпреки че е далече (на около 5 часа път с влак), се оказа че е нещо нявероятно... Ето и какво поснимах с една сапунерка:
ПП: Благодаря за любезното съдействие на Deutsche Bahn, с които за 37 евро 5 човека се насладиха на регионалните им влакове.

След няколко прекачвания се озовахме на една спирка на влака, която по никакъв начин не личеше, че е близо до музей, по скоро беше нещо като индустриална зона, минах през една пътечка между складове и един унгарец ми махна с ръка:

Музеят зорко бе охраняван от разярен бик:

В халето отляво се намира бойната техника, ретро автомобили, тип кадилака на Елвис, танкове, ракетни установки, вижте крилатите там:

Имаше и доста макети:

Но и чудовища в реален рамер:

Може да се качите на покрива, откъдето се открива гледка към едни "самолетчета", както се изрази единият ми спътник:

Това, беше при танковете:

В другото хале има ферарита и спортни коли за всички съфорумци, но интересното за мен беше на покрива, където ме изненада Ил с надпис на английски:

Наистина ли е български? Не мога да си представя, комунистите да са го направили само с английски надписи, никъде не пише ни ТАБСО, ни Балкан?
Ето нещо в което нямам съмнение чие е:

Но погледа ми пак към странният Ил ме води:

Кабината на 144-ката беше предпазена със стъкло, по което само аз не си бях размазал ръцете или написал името...

Вътре, това трябваше да изглежда на руснак...

Сега предпазват от гълъби двигателите така:

А колко по-лесно е да пуснат форсажа...

На път да разгледам другият "Туполевски"

Не е зле за стадион на едно селце, но пък щом собственика на SAP плаща...
Ето я и французойката:

Отвътре, малко по-модерна, но все пак е летяла до дълбока старост:

Няколко пъти отгоре прелетя това:

Ето и как изглеждаше вътре българският Ил:

Толкова беше впечетляващ, че някои хора се стреснаха да не прелети прекалено ниско

Това беше, колите и другата техника не са за този форум, въпреки, че и те са доста впечетляваща колекция. Ние, празнуващите си взехме торбите:

Облякохме се добре:

И отново 5 часа по немските релси...