Полета ми беше веднага след като летищните управници бяха изненадани от зимата, която нагло се изтресе в Декември, а не примерно Август, та беше накарала работниците в летищната система да чистят снега. Тогава както си спомняте и москвичите за follow me car не запалиха, а една малка и сплотена част седеше и слушаше по Live ATC

Денят, когато всичко утихна бе Сряда 07.01. Грееше слънце, двигателите пееха, птички нямаше, понеже новият парк бе покрит със сняг.

Дори под снега изглежда интресно, дали ще сложат и по един самолет за украса, примерно Ту-134?!

Вътре бе спокойно, нямаше навалица, извинявам се за снимката от кафенето, но ръцете ми трепереха от цените. Ние по този показател Европата отдавна сме я минали! Все едно си в Marriott...макар че и там може да е по-евтино.

Една руска красавица се задава след кацане:

След кратък чек-ин и проверка на ръчния багаж, съм в стерилната зона, където си купих двата последни броя на двете авиационни български списания, като едното го купих за първи път и съм изненадан добрите статии...
Ето това не можеше да се нарече красива зимна гледка, добре поне че хангара е като нов:

Бърза разходка по стъклата и ето какво беше около терминала или скачено за него:
ВАС и хангара на спартаните отзад. Мисля, че където беше самолета е добре да има и ръкав.

Това е и фирменият хангар.

Рускинята

Една българка.

Още сънароднички, извинявам се закачеството, но комбинацията от ниско слънце и неизмити прозорци е ужасна...

Загледах се по това чудо, дали го използват вече?

В това време дойде и немската машина и на мен ми светна пак вечният въпрос: При три полета на Луфтханза дневно с А319 от Мюнхен, никой ли в тази държава не се сеща да пусне конкуренция, а не да пътуваме на цени колкото до Лондон или се сещат, но мръднат ли ще загубят ценната линийка до Берлин, понеже в Мюнхен няма толкова български чиновници.

Ето и на ръкава.

Само вижте колко е ниско слънцето

Имаше време и хванах бутането назад (пуш бака

Прозорците бяха целите на ръце отвътре...не че по другите летища не е така.
Качвах се по ръкава и дойде и този самолет.

Вървеше ми накомбинация от мръсни стъкла и ниско слънце:

Ето на това се чудех доста:

Нито беше минусова температура, ни сняг валеше, защо никой не изчисти или обработи рульожките???
Изчакахме да кацнат два самолета, един на България Ер и един на Луфтханза:

И излетяхме с 15 мин. закъснение поради трафик, извинете за състудентите ми -коментатори:
http://www.youtube.com/watch?v=tgNCpqSFdxw
Витоша:

Завой:

Обилният обяд, Käse oder Schinken?

В дъното стюардесата, а смолета изглежда празен, понеже всички са на редичка пред 00.

Алпите през зимата!

Завой над Залцбург:

И спускане в облаците над летището.

Видео с безплатен коментар за немските пилоти

http://www.youtube.com/watch?v=XIPalzsC02g
Ужасно време във Мюнхен и въобще цяла Бавария, същата седмица беше -36,2.
Паркирахме до една голяма Берта.

И след любезно питане...любезно разрешение:

Ето го отвън.

Край.