VIE-SOF-VIE AUA част 2.

VIE-SOF-VIE AUA част 2.

Мнениеот merlin » 25 Фев 2009 13:57

След една двуседмична почивка в България, съпътствана от едно хем хубаво, хем от някои страни неприятно прекарване на Тр. Зарезан и Св. Валентин покрай 14.02 в Копривщица, главно заради намусените и негостоприемни домакини. Но то си е на моята т*па глава, понеже не се бях сетил по-рано да си купя билети до Милано и 2-3 дни да ям паста и пица в някоя ростичерия, хем на мен щеше да е хубаво, хем и блог щеше да има, но другата година съм 100% извън България. Просто думата "домакини" не им прилягаше на тези раститути, дори да са били големи хора прадедите им, то те не струват! Ако сетя ще ви пиша и къде НЕтрябва да ходите в Копривщица...
Преди време имаше спор за стабилизаторите до Ихтиман, които се ползват за реклама на голф игрището. Ето ви две снимки, правени с тел. докато карах, за да кажете от какво са:
Посока Пловдив-София.
Изображение

Посока София-Пловдив.
Изображение

Да се върна на темата. Поръчах си Yellow такси по-рано, за да имам време да се разходя из терминала, но заядливата диспечерка не ми прати смс, коя кола трябва да ме вземе... В 3 без 5, поглеждайки от терасата се натъкнах на чакащото ме такси и просто слезнах да питам дали е за мен.
След кратък път по "представителният" бул. "Брюксел" съм на летището. По пътя забелязах, че отклонението вече се строи и очаквам след 2-3 години този сложен проект да е готов...(трябва да го прекръстят просто на "Дружба", понеже в Брюксел такава разорана нива няма, имам чувството, че колкото да го рамонтират липсва око за качеството на ремонтните дейности при българските фирми или поне тези, които "печелят" търгове...)
Бърз чек-ин на този за бизнескласата :lol:, просто жената като ме видя и си помисли че съм за там. :-D
Не очаквах терминала да изгелжда така:
Изображение

Изображение

Изображение
...туристите ще си помислят, че има бомбена заплаха. Сигурно ще чакат лятото, за да може на сухо да оправят покрива. :snakeman:

Ето и парка до терминала. Мисля че като се раззеленеее ще е доста красиво:
Изображение

Изображение

Пробвах се да снимам отдалече, но със сапунерката нищо не излиза:
Изображение

Като забелязаха, че снимам тези "спотъри за нарушители" ме гледаха около 10мин.:
Изображение

Проверка, сваляне на колана, добре, че не ни карат като жените да си сваляме обувките заради токовете...
Ето от Вътрешността на терминала:
Изображение
Бизнесавиация.
Изображение

В същото време пристигна самолета ми:
Изображение
Изображение
Изображение

В България все още има деление между половете! :lol:
Жените работят:
Изображение
Мъжете пият кафе:
Изображение

Някой беше питал защо турците имат самолет на 18.02, който излетя към 16ч, ето го заедно с "ретро" окраската на националният превозвач:
Изображение
Изображение

В далечината чартъри и Уиз:
Изображение

Това май е готово за използване:
Изображение

Пълно надмощие на Star Alliance на софийска земя:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Кой каза, че няма техника за деайсинг:
Изображение

Изображение

В далечината миш-маш от типове самолети:
Изображение

На новата птичка, в далечината й правеха нещо:
Изображение

Бавно качване на самолета, място 14F, като ми беше тръгнало "ала" бизнес класа-мястото по средата между мен и един надут австриец беше свободно. :D
Около 3 места свободни, главно хора, пътуващи по бизнес. Двама народни избраници- Анастасия Мозер (много скромна жена) и Юнал Лютфи от ДПС и двамат в икономи класа (явно държавата не плаща...). Малко преди излитане:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Излитане (много лошо качество заради идващият мрак):

Бях от северната страна и зъжелявах, че пропуснах красивият залез, но ето някои снимки:
Изображение

Изображение

Будапеща:
Изображение

Твърдо кацане при силен снеговалеж и бързане след това за багажа, че "парен-каша духа" :lol:

Това е, следващите месеци-работа и учение, а може и до Швехат за спотинг. :wink:
Аватар
merlin
супер спотър

Re: VIE-SOF-VIE AUA част 2.

Мнениеот Nine » 25 Фев 2009 14:12

Супер! Много ми хареса!
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот Buch » 25 Фев 2009 16:20

Супер ! Браво !

Merlin, гледам , където и да седнеш в този самолет, все си на 14F ;) Да не би всички места да са 14F за по-лесно :-D !

И приятно учене и работене!
Аватар
Buch
най-спотър

Мнениеот merlin » 25 Фев 2009 17:03

Грешка 14А... :oops: все 14-ред, важното е че съм в самолета... :lol:
Аватар
merlin
супер спотър

Мнениеот Buch » 25 Фев 2009 17:43

Важното е , че си до прозореца....това от B до Е не знам за какво служат :-D
Аватар
Buch
най-спотър

Мнениеот Dreamliner » 25 Фев 2009 20:02

Хубави снимки! Каква ти е сапунерката?

На Т2 винаги към 16:30 следобед 3 Star Alliance-а се подреждат, почти винаги един до друг. Като цяло Austrian ми харесват, много им е готина окраската, както и на Swiss, и на Lufthansa. :rock:
Аватар
Dreamliner
супер спотър

Мнениеот pepsii » 25 Фев 2009 20:03

и двете част и са супер!!! 8)
Аватар
pepsii
супер спотър

Мнениеот Емо » 25 Фев 2009 23:11

Браво, много як блог. И чудни снимки, много добре пипнати! 8)

Поздрави
Емо
Аватар
Емо
супер спотър

Мнениеот LZB123 » 26 Фев 2009 00:51

Поздравления и за двата блога. :)

AN24/AT43/A319/A320/A321/A332/B462/B463/B712/B733/B734/B735/B738/B744/E190/RJ85/SU95/T134/T154

Снимките ми в , ,
Аватар
LZB123
супер спотър

Мнениеот bobo » 01 Мар 2009 12:32

Поздравления, страхотен репорт. Бих искал само да попитам, какво стана с любимите на ваички ни снаксове на До и Ко? Малко бързо изчезнаха от хоризонта или все пак имаше някакъв снакс по време на полета? Thanks!
bobo
спотър

Мнениеот merlin » 01 Мар 2009 15:17

На отиване имаше миниатюрен сандвич с една хапка сладкишче, а на връщане две парченца сладкиш. Не че се оплаквам, според мен храната на къси отсечки е ненужна. Примерно MUC-VIE е около 35мин., но има топла храна на ДО&КО, което е преди всичко показване на престиж, а и самата линия е пълна с пътуващи по работа.

Благодаря на всичко за оценките. :drinkers:
Аватар
merlin
супер спотър

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports