I believe I can fly (София-Бергамо-София)

I believe I can fly (София-Бергамо-София)

Мнениеот Nine » 02 Мар 2009 00:00

Полетях :D
Два месеца живях с мечтите за този полет и най-накрая той се случи!

Подготовката ми беше сериозна:
- наточих добре сапунерката;
- прочетох всички стари трип-рипорти до там и обратно, проучих къде, какво и как;
- разпечатих си карти (един наръч) на Бергамо;
- взех раницата с доброто настроение
... и потеглихме :)

Двете приятелки, с които си планирахме разходката, бяха вече на летището, когато пристигнах и аз. Чекирахме се, минахме проверките и зачакахме да стане време за полета.

Стъклата на гейта бяха ужасно мърляви. Може би ще ги измие следващият дъжд...

Easy за Лондон след малко ще се напълни с пътници.

Изображение

А това е Wizz за Лондон. Малко странно ми се струва, не си ли пречат така? Но може би за Лондон винаги има достатъчно пътници.

Изображение

Ето колко много са изцапани стъклата...

Изображение

Хемуско БАе кацна от някъде.

Изображение

А ето я и нашата машина. Долетяла е от Брюксел.

Изображение

Приорити бординга свърши добра работа – наистина влязохме първи в автобуса. А и се отървахме от още малко досадно чакане.

Минахме покрай Easy-то за Манчестър. Милото, ако му оправят боята на уинглета и опашката, ще изглежда по-спретнато.

Изображение

Приорити бординга свърши още една добра работа – благодаря на служителите на Уиз! Качих се първа в самолета, естествено от планираната задна врата. И се настаних на място 29А, а двете ми приятелки – на 28 А и В. Имах прозорче и половина, за съжаление и двете не блестяха с чистота, а между пластовете им имаше вода, която после замръзна. На място 30 се полага само едно прозорче.

Самолетът беше с командир Валери Доганов и втори пилот Николай Петков. Командирът е голямо име, а за втория пилот нищо не знам, освен че вероятно има тройка по география. Шегувам се, естествено. По време на полета ни осведоми на каква височина и с каква скорост се движим, каква е температурата навън, над кои държави ще минем – Сърбия, Босна, Словения и Италия. Ами, забрави Хърватска. Това да му е кусура :)

Що така харесвам картинки със самолети...

Изображение

Снимах излитането, но предпочетох да гледам с очи, отколкото през фотоапарата и за съжаление клипчето не се отличава с качества... Излетяхме по 27 и вятърът много помагаше.

Летището от горе, бул. Брюксел, част от Дружба.

Изображение

Витоша и част от София.

Изображение

София в цялата й прелест.

Изображение

Много харесвам уинглетите. Придават на крилата завършен вид. Естествено, че не са за красота, но са и красиви :)

Изображение

Какви са тези точки по крилото?! Брайлово писмо???

Изображение

И крилото с цялото му великолепие. За съжаление от моето място не се виждаше двигател. Дори и мъничка част...

Изображение

А това... това е бързият влак. Най-близко миналият покрай нас самолет. И ми се стори толкова бърз. Е да де – наши 840 км/ч и негови още толкова...

Изображение

Много е красива Земята от горе, наистина.

Клипчето от кацането в Бергамо се получи доста по-добре. Между другото, кацането беше изключително меко! Имаше хора, които не разбраха, че самолета е на земята. Браво!!! Кацнахме по 28 при нулев вятър.

http://www.youtube.com/watch?v=OwGv6sP-hAg

Друг Wizard излита от Бергамо.

Изображение

Красавец, Fokker 27, хубава птица.

Изображение

И, естествено, Ryan, нали това му е царството тук. Рулира...

Изображение

...и излита изпод опашката ни.

Изображение

Много ни е красив самолета, наистина.

Изображение

King air ли е това? Не е много на фокус, но снимам в движение – от автобусчето.

Изображение

Купихме си daily tickets за градския транспорт и напълнихме едно автобусче с българи :) В подготовката ми за тази разходка влизаше и мейл до градския транспорт на Бергамо. Отговориха ми на 3-тата минута на перфектен английски!!! Дадоха ми линк към английската версия (орязана, разбира се) на сайта им. Не я бях открила, защото те се бяха постарали да я прикрият доста добре. А бе, да живее google translator :D

Долната станция на Funicolare – въжената железница. Много интересни превозни средства, закачени са две вагончета едно за друго и се управляват от машинист.

Изображение

Старият град се оказа красиво и интересно място, където дори живеят хора. От снимките ми се струваше, че е само туристическа атракция, но не. Много италианци също се разхождат там, не само чужденците. А това е кучето с растата.

Изображение

Чак след като се прибрах видях, че този часовник показва точният час.

Изображение

А това е в горната част на стария град.

Изображение

Обичам колите, нямаше начин да не ги снимам и тях.

Изображение

А това е един огромен италиански котарак. Беше така любезен да се приближи, да се увери, че не му носим храна и да се оттегли с подчертан аристократизъм.

Изображение

Изглед към новия град. Има нещо като мараня и затова снимката не е много ясна.

Изображение

След като пообиколихме стария град, се качихме отново на въжената железница към долния град.

Изображение

И симпатичното бусче, което води до летището.

Изображение

И „новият” град е красив. За съжаление нямахме време да се разходим и в него.

Изображение

Този автобус май е на друга компания. Много исках да го снимам, заради надписа, че кара на метан.

Изображение

По пътя към летището даже имаше и леко задръстване на един светофар. По едно време се притеснихме дали няма да закъснеем за обратния полет. Е, на следващият ден май имаше полет до София на Myair, ама...

Изображение

Все пак стигнахме навреме и решихме да се отбием до мола. Минахме по вече станалият прочут Sottopasso и леко в насрещното за малко :-D
Много ми харесаха тези маркери – самолетчето сочи към летището.

Изображение

На паркинга на мола мернахме една красива кола. Спидометърът й е разграфен до 340 км/ч!!!

Изображение

Изображение

В мола набързо купихме малко сладки работи за любимите хора в София и в галоп се насочихме към летището. Между другото си намерихме двама приятни спътници – две момчета бяха предприели същата разходка като нас и непрекъснато се засичахме – в града, в автобуса, заедно отидохме до мола и после на чек-ин. Имам леки подозрения, че и те са спотъри, но ... има време сами да си кажат.

Приорити бординга за втори път си свърши работата – отново се качихме първи в автобуса, но вече бяхме твърде уморени, за да стоим до вратите. Въпреки това в самолета отново си намерихме места до прозореца, пак според плана. Аз бях на 30F, а моите приятелки на 28 E и F. Двамата ни познати този път пътуваха от другата страна – точно наопаки на нас.

Това MD на ItAll много ми харесва. Мисля, че е изпълнявало полет на Myair до София. Много ме впечатли качването на пътниците под опашката.

Изображение

Излетяхме по писта 10, а малко преди нас излетя друг самолет по 28. Нямаше никакъв вятър. Излитането беше върховно изживяване, защото липата на вятър трябваше да се компенсира с по-висока скорост. Направо се залепихме за седалките.

Летището по тъмно. И стрелка, да не би случайно някой да сбърка посоката ;)

Изображение

Вече беше твърде тъмно за снимки. След като нямаше много за гледане можех повече да слушам. При набиране на височина и снижаване въздухът около самолета свистеше много интересно. Високо горе, на ешелона, този шум го нямаше. Вероятно защото там има много по-малко частици, които да се удрят в корпуса и да предизвикват шум. Не се сещам за друго обяснение.

В София кацнахме по 27 при същия силен западен вятър с леки северни примеси с десетина минути по-рано от предвиденото по разписание.

Като цяло много ми хареса, определено! Всичко беше перфектно! Благодаря ви, уизарди, голяма работа сте!

Но за следващият път ми се иска да видя как е с австрийците. Отдавна им се точа, а и работодателят ми е обещал твърдо командировка до Загреб :)
Последна промяна Nine на 02 Мар 2009 19:54, променена общо 1 път
Аватар
Nine
супер спотър

Re: I believe I can fly (София-Бергамо-София)

Мнениеот Делян » 02 Мар 2009 05:24

Хубав блог, на коя дата е било пътуването?
На една от първите снимки забелязах един Gulfstream с LZ регистрация, не знаех че вече има такива!
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот pepsii » 02 Мар 2009 10:44

улучили сте хубаво време ;) въпреки че съм летял по тази отсечка много пъти ми беше интересно!
ще чакаме Загреб! 8)
Аватар
pepsii
супер спотър

Мнениеот LZB123 » 02 Мар 2009 12:19

AN24/AT43/A319/A320/A321/A332/B462/B463/B712/B733/B734/B735/B738/B744/E190/RJ85/SU95/T134/T154

Снимките ми в , ,
Аватар
LZB123
супер спотър

Мнениеот Емо » 02 Мар 2009 12:47

супер, много готин блог, личи си, че е писан и правен е ентусиазъм! ;-)
:smt023

Поздрави
Емо
Аватар
Емо
супер спотър

Мнениеот airdimov » 02 Мар 2009 14:33

Браво, хубави снимки!
Харесва ми и ентусиазма ти от полета!
И благодаря, че си снимала три мои любими неща(освен самолетите) - Порше, Ламборгини и ........рижо-белия котарак! :wink:
Поздрави и успехи!
Аватар
airdimov
спотър

Мнениеот vixa5 » 02 Мар 2009 14:48

Браво Nine,

Много интересен блог. Сега вече вярваш че можеш да летиш !!! :D
Аватар
vixa5
по-спотър

Мнениеот Nine » 02 Мар 2009 19:55

Благодаря ви!

Пътуването беше в събота, 28 февруари.
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот Емо » 02 Мар 2009 19:59

Аватар
Емо
супер спотър

Мнениеот Делян » 02 Мар 2009 20:21

Много зелено ми се вижда за зима в северна Италия?
Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот And » 02 Мар 2009 20:54

And
най-спотър

Мнениеот Dreamliner » 03 Мар 2009 20:06

Браво! Много добре написано. Да не ти е първият полет? Ако да - честито :)

Уизеър са добри в кацанията. Такова кацане като това, което описваш имах преди почти две години със същата авиокомпания, на Софийското летище. ;-)
Аватар
Dreamliner
супер спотър

Мнениеот Nine » 04 Мар 2009 12:31

Личи си, че ми е първи полет, нали :D Имам и един по-първи, Варна-София с Балкан, но съм била малка и почти нищо не помня.

Наистина имахме късмет с времето, беше 15 градуса. Не знам каква е зимата в Италия, но ми се струва доста по-мека от българската.

Да ви се оплача, приятелките ми само за пътуването говорят. И на мен са ми само натам мислите.Оплаквам се, защото някой трябва да работи, друг да учи... Планираме следващо пътуване :-D
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот Емо » 04 Мар 2009 12:41

Аватар
Емо
супер спотър

Мнениеот merlin » 04 Мар 2009 13:54

Поздрави за блога! Пожелавам ти много и още по-приятни следващи полети.
:wink:
Аватар
merlin
супер спотър

Следваща

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports