Съчетаващ най разнообразен тип полети... Уиз ер по първия вътрешен нискотарифен полет (едва ли щеше да е факт, ако не бяхме част от ЕС), чартърен полет на Jetairfly, полет на румънската лоу-кост Блу ер, да сверим часовниците както се казва и накрая бизнес класата на белите авиокомпании...
Уиз по европейски кацнаха с половин час по-рано...
Работата ми във Варна беше свършена пак по европейски още в 10.
И ми останаха доста часове отсега до довечера да се насладя на изглеждащата съвсем по европейски морска столица. И хоп НДСВ ще представи евродепутатите си начело с комисар Кунева. Идеално! Ще погледаме и концерта на Деси Добрева преди да се насочим към все още не чак толкоз европейското летище Варна...
Но затова по късно. Да започнем от началото. Събуждане в 4 сутринта и кратък "полет" с Рено по европейския път E79, далеч-далеч от представите ми за магистрала, но тя (Магистрала Струма) ще е готова за олимпиадата в Атина през 2004, надявам се...
В столицата е пусто, столичани са на село както се казва...
Стигаме до летището, минавам през Терминал 2 да си взема бонусната карта от България ер. Ухааа тя е с новото лого...

И оттам към Терминал 1, неделен ден през лятото :

Специална похвала за добре събудения, усмихнат и любезен персонaл на Суиспорт...
Уиз за Рим, нашия полет и чартър за Бодрум са единствените полети тук, на терминал 2 е бяло от нашата страна, цветните са от другата...

Уиз тръгва за Рим, последван от Lufthansa, чийто самолет проспах...

Докато ни приготвят едно Бае кацна и доведе малко варненци в София, да не нарушим равновесието съвсем.

Полета беше почти пълен...Явно сутрешния полет не плаши "пациентите" на Уиз ер:
В автобуса дочувам откъс от разговор "Ооооо аз с онези кретени отдавна не летя..." и почти единодушно одобрение от околните...

Двама батковци...

LZ-WZB :

Тук едно намръщено недоразумение наричащо се Теди и погрешка взето за стюардеса се опита да ми обясни с полуназидателен, полуистеричен глас как било забранено да се снима самолета и да изтрия снимките...Но аз реших да не си развалям деня и я отминах с пренебрежение...
Inflight :

Varna , All White airways to Helsinki :

Varna :

Малка разходка до плажа, които вече е доста посещаем :

Радвам се че точно в този ден имах време за губене, та отидох на представянето на "европейския отбор" на НДСВ...

Приключението продължава с един среднощен полет, от които нямам спомени освен качването и слизането...
Преди това малко снимки от Варна :

Решавам да отида до Терминал 3 или по скоро до Хангар 3...

Той може и да не работи, но таблото с полетите и шатъла да :

Наоколо един бял, почти да се зачуди човек чий ли е, Бойнг 737 и едно МД на BUC...

Jetairfly to Brussels : Boarding NOW

Malev : just arrived from BUD :

Тук преди Емо да ме е разкритикувал по-надолу (всъщност имайки предвид че дописвам, вече го е направил) ще кажа в свое оправдание че от мнoгoто апарати, един в Женева, друг в Лондон, трети счупен и един в проект на скорошно купуване, снимам с този на сестра ми, които нито сам разучил какви (ако ги има) функции притежава. А за тези поразмазани снимки имаме вина и аз и часовете на полетите...
Кацаме в Brussels и един бивш колега ми позволява да щpакна стоящия до нас "братски" Боинг... Ръкавите в Брюксел не са прозрачни тъй че не разбирам какво има наолколо а и в 4 сутринта бързам за едно друго място...

Там въпреки ранния час (а може би именно заради това кипи усилен трафик) :

Щраквам няколко снимки и се отправям към стаята си в един хотел, сниман по надолу няколко часа по късно, където ще с изкъпя и ще дремна цели 3 часа...

За информация на белите ни авиокомпании на това нещо му се казват реклама...
Хващам един криещ се британец :

На вниманието на Летище София на това му казват self check-in и го има по всички големи, уважаващи себе си европейски летища...

Bulgaria air ticket desk :

Вече са минали 3-те часа сън, които си позволих, задоволено сит съм след шведската маса на този хотел и се отправям да свърша нещо полезно та да оправдая командировката...

Работата е свършена бързо... Оглеждам Терминала, разхождам се около лeтището, купувам разни бисквити и бонбони за семейството от летищния супермаркет... Да тука има и такова нещо, както и във Виена и в Букурещ. Просто по света хората мислят за удобството на пътниците, а не чий джоб да се напълни по-бързо. Цените по летищата са по-високи, но с малко, а не в пъти както е на родното ни летище...
Отправям се за регистрация към гишето на Блу ер, ако имате багаж тук се плаща само в брой на летището и ти дават нещо като касова бележка (сетих се за Air Asia на Стефан)...

Тук строят нещо до карго терминала :

Съзирам едни самолетчета встрани и решавам да ги щракна...

Изпускам за малко един бял 320... Сигурно LZFB*

Снимките от Брюксел ще кача в отделен блог, които можете да видите тук :
viewtopic.php?f=2&t=2739&p=53929#p53929
---- To be continued Tonight or Tomorrow-----------