За пореден път се убеждавам, че не трябва да се правят мини ваканциики по време на по-голямата ваканция защото не остава време за нито едната, но дивото зове и неразумно си бях купил билет от София до Варна с Wizz и обратно с Bulgaria Air на същият ден. Същото бях направил и за PDV-BOJ няколко дни по-късно, но този трип се провали поради лошото време и умората....
Когато съм в България си лягам доста късно и вечерта преди полета я прекарахме тук до доста късно

Исках да отида до летището с градският транспорт и по интернет проверих, че от Младост 1А се хваща 88 и после 84 или 284 от Св. Анна. Транспорта в София е доста добре организиран стига да ги сменят старите Икаруси и да пуснат малко air conditioning през лятото. И двата рейса си ги спомням от близкото минало, дори не са си променяли маршрутите. За съжаление 88 си беше и същият стар Икарус. И така 88 идва на време в 4:55 сутринта пред City Point Center в Младост 1А, после се прехвърлям на Св. Анна и 284 идва на време след няколко минути. Беше нещо свежо, от сорта на Connecto или нещо такова, но не ги знам новите рейсове в София вече. Трябваше да хвана 84, но просто слезнах на спирката преди РВД-то и си отидох пешачката до Т1 в тъмницата. Интересно, но нямаше никаква пътека до Т1. Чувствах се като заблудените хипи германски туристи с големите раници, които махат на стоп по магистралите (ако може да се нарече магистрали). Трябва да спомена, че бях станал в 3 сутринта без да съм спал и бях изключително вкиснат цял ден и това точно ми развали разходката до Варна. Друг път ще се опитам да се въздържа от купуване на самолетни билети без да мисля дали ще имам време да поспя преди това. Знаех, че LZ-EZY от bgspotters е на самолета, но не се бяхме разбрали предварително да се намериме. Всъщност той ми каза, че ме бил видял в рейса във Варна

Първата снимка беше след като минах секюритито, тогава вече имаше малко светлина.....

Дори нямах възможноста или по-точно желанието да снимам моят самолет, беше LZ-WZB а и слънцето изгряваше точно срещу него. LZ-WZA беше до него и излитна малко преди това.
Самолета беше 99% пълен, имаше французи, англичани и разбира се българи. Мадамата на гишето беше много готина и LZ-EZY може да потвърди това. Тя беше и на изхода също. Стюардесите бяха като войници и през цялото време говореха какво трябвало да се прави, какво можело да си купиш и т.н. Бях чел че не давали да се снима и затова и не се пробвах, не исках да ми се разваля настроението още повече. Аз бях няколко реда преди края на пътеката. Ето малко самолети които успях да снимам.

Полета беше точно 34-35 минути. Излитнахме по RWY 09 и казнахме по RWY 09.
Това вече е от Варна.

Във Варна имаше един американец.

Във Варна висях по моловете и можеби защото не познавам града не видях нищо хубаво за снимане. Моловете определено са хубави. Накупувах си разни работи и следобед вече съм на път към летището.

АVIS не били само на EWR.

От магазина на летището си купих евтини 400 гр. Toblerone, бяха към $4, което е по-евтино и от Wal-Mart в САЩ.

Сетих се за терасата, разбира се.

LZ-HBZ пристигна от някъде, това беше машината на която щях да летя до София. Интересна машина, не бях летял на BAe-146 преди това, тиха е, но друса повече защото е лека!

VIA

рейсове....

и излитането по RWY 27 този път снимано с моят по-кофти обектив 75-300мм. Имаше 35 души тоест 30% запълване.

Трябва да проверя на картата кой беше този язовир на половината на пътя някъде...

и този също...

това беше доста висок връх, затова го снимах.

АМ Хемус се забелязва

град??

Лесново.

Малко преди казане по RWY 27, друг град.

голф...(не на фокус...sorry)

Tака се получава когато се снима точно зад реактивната струя...

Околомръсното. От високо не изглежда толкова зле.

и RWY 27.

Задкрилките направо слезнаха на 90 градуса, не бях виждал такова нещо преди!

Вече на рульожката.

DHL

Паркирахме близо до LZ-FBF и можех да направя снимка когато слизахме, но един чичко гледаше лошо и не ми се занимаваше...

Вече в терминала.

РВД-то е започнало да пропада нещо....

Автоматизираната система за билети, бай Иван седи и къса билетчета...тоест сега вече си го плащаш на автомат и на излизане на бариерата ти късат билетчето.

и обратно на бул. Ленин пред окръжна...тоест на Цариградско пред Св. Анна....извинявам се аз още си спомням старите имена.....