пиша първият си блог и се надявам да ви хареса. Не е от скоро, но пък е интересен - става дума за Myair, а и не видях някой да е правил блог за тях.
Аз бях един от късметлиите, които като по чудо нямаха проблеми със закъсалата и впоследствие отнетото й разрешение за извършване на полети Myair.
И така, датата е 9.01.2009:
Going out
Date 09-01-2009
Flight number 8I-2625
from Sofia to Venezia
Departure at 10:20 – Arrival at 11:00 of 09-01-2009
Return
Date 11-01-2009
Flight number 8I-2624
from Venezia to Sofia
Departure at 07:00 – Arrival at 09:40 of 11-01-2009
Обстановката рано сутринта на 9 януари 2009 е мрачна и студена. В главата ми започват да нахлуват съмнения,че ще излетим за VCE. А това MD, приличащо на кравата Милка, се оказа машината на Myair за BGY.

И в един момент…о, чудо! Нещо червено започна да пълзи и да се отличава на сиво-белия фон:

Вече беше ясно: полет ще има!

Boarding:

In flight:

Landing Approach:

Кацнахме навреме, времето беше чудесно и изкарахме чудесен уикенд във Венеция, за който вече съм писал в личния си . Дойде време да се връщаме. В 5 часа сутринта на 11.01.2009 вече бяхме на летище Марко Поло:

По това време на денонощието няма почти никой, всичко е затворено, до 6 часа и кафе не можахме да си купим:

Бординг на време, излетяхме и пред очите ни се разкри страхотна гледка на пробужащата се Венеция:

Пристигнхме в София, след което червеният CRJ9 се подготви за последния си полет от SOF за VCE. След това SOF изчезна като дестинация в мрежата им. Юни отново се появи, но пак за много кратко. Остава въпросът дали отново някога ще ги видим на родна земя