ето планчето:
VARNA FB 0978 X 07JUL 0720 XLIGHT 07JUL
SOFIA ARRIVAL TIME: 0820 TERMINAL:2
--
SOFIA BA 0891 S 07JUL 1430 VHSXBG 07JUL TERMINAL:2
LONDON LHR ARRIVAL TIME: 1555 TERMINAL:5
--
LONDON LHR BA 0011 V 07JUL 2125 VHSXBG 07JUL TERMINAL:4
SIN CHANGI ARRIVAL TIME: 1705 TERMINAL:1
--
SIN CHANGI BA 7371 M 31JUL 2359 MHSXBG 31JUL TERMINAL:1 FLIGHT OPERATED BY: QANTAS AIRWAYS
LONDON LHR ARRIVAL TIME: 0640 TERMINAL:4
--
LONDON LHR BA 0890 M 01AUG 0830 MHSXBG 01AUG TERMINAL:5
SOFIA ARRIVAL TIME: 1340 TERMINAL:2
--
SOFIA FB 0973 H 01AUG 1600 HFLEX 01AUG TERMINAL:2
VARNA ARRIVAL TIME: 1700
--
възползвах се от възможността за web-чекиране на BA, за да си взема места до прозореца - използвах сайта за да съм по-сигурен в качеството на местата. На гишето във Варна ме питаха къде да ме сложат и накрая бях на място до "липсващ" прозорец( затова няма снимки от трасето).
рано сутринта на летище Варна:
вече на софийското летище - ето я и бялата птица, с която ще пътувам за Лондон:
дотук само 15 мин закъснение:
в това време един CSA каца покрай един "паркиран" (май завинаги):
а моя самолет го напитиха като оси с добри намерения:
вече на борда на А320 и сега се почна Голямото Чакане:
Първо Капитана съобщи, че нещо по самолета не било наред и ще го поправят (1 час), после уж тръгнахме, ама поспряхме преди пистата (проверки, поправки...пак 1 час), след това заваля дъжд, гръмотевици (40 мин), след това се оказа че имало гръмотевична буря над Лондон и изчакахме още 1 час, НО имаше и награда за голямото чакане

Между другото самолета на Бритиш от/за София беше много мизерен - скъсани джобове на седалките (всичко пада), оръфана работа, но пък хората бяха любезни.
тези "трактори" нещо "оряха" около пистите??
тази пожарна беше за нас. може би процедурата при допълнително дозареждане с гориво е такава?? или проблема е бил сериозен, макар, че ми се счу че бил всъщност с компютъра.
в това време други излитаха, кацаха:
а ето ми я Наградата за чакането - пуснаха ме в кабината:
даже малко "покарах"

уж вече ще излитаме ама аз вече не вярвам:
наистина излетяхме! Ура!
това светло петно долу е Ламанша:
кое ли е това островче с форма на бумеранг?
този облак имаше интересна фуниевидна форма:
май стигнахме острова:
Темза, сър:
полета беше прекрасен - плавно и без клатене. време в самолета - почти 8 часа.
аха да кацнем, и...
...от кулата ни "посъветвали" да врътнем още веднъж, че имали задръстване:
е кацнахме все пак, но с почти 4 часа и половина закъснение, а междуконтиненталния ми полет беше с 5 часа интервал и трябваше да сменям терминала. "Па като фукнах подир килимчето, па бег, па тичане" - стигнах на ръкава само 10 мин след като полета ми трябваше да е излетял - предполагам че не бях единствения, защото Джъмбото ме чакаше

ето и първата ми "среща" отблизо с А380 (снимките са от междутерминалния автобус в движение), за съжаление няма да летя сега с него:
излитането за сингапур беше на тъмно:
като се наспах, бяхме стигнали Индийския океан и там някъде почна едно "леко" клатушкане, което на гладно не беше приятно, но като дойде време за закуска дигнаха самолета с още 2000 м нагоре и клатушкането спря.
след като закусих вече съм над "южните" морета:
това е някъде над Малайзия:
това не помня вече град Малака ли беше или Джоха Бару - няма значение, май:
почнахме да слизаме и да въртим към/около Сингапур:
това са някакви терасирани възвишения, макар че ми прилича малко на кръговете в Южна Америка

а тука явно строят трети мост между Сингапур и Джоха Бару:
сандвич от кораби между Сингапур и Малайзия:
кацнахме безпроблемно на най-красивото летище на света - Чанги (защо е най-красиво ще видите на връщане).
кацането на видео тук:
време в самолета - 13 часа.
тука вече накъдето и да погледнеш - все А380:
ей това "слонче" ме извози до Сингапура:
това вече е Чанги отвътре:
от Чанги към метрото:
от метрото малко блокчета се виждат (това преди три години беше гола поляна с надпис "продава се"):
хайде стига толкова засега - връщането с А380 ще го описвам по-нататък (скоро) явно.