Австрийски преживелици: Виена- София

Австрийски преживелици: Виена- София

Мнениеот BOOMER » 12 Яну 2010 21:45

Част 1: viewtopic.php?f=2&t=2977

Част 2:
След едночасов престой на летище Швехат, е време да се отправя към гейта на полет 795 до София:

Пропаганда...

Изображение

Кой не би искал да се качи на Ретро-джета?!

Изображение

Извеждат ни със стълба до автобуса (кхъ-кхъм):

Изображение

Изображение

След дълго пътуване, стигаме до стоянка номер 90, намираща се до прага на полоса 16, от която и ще излетим. След излитането трябва да прелетим на запад от Neusiedlersee. След това, вече над унгарска територия, трябва да хванем магистралата до Белград, оттам към Калотина и после каквото вятър покаже.

Изображение

Хайде, европейци, качвайте се:

Изображение

Изображение

Изображение

ОК,ОК, качвам се и тръгваме:

Изображение

Изображение

Седалките са в конфигурация 2-3. Странното при Austrian е, че седалките им не са кожени ( или поне не бяха такива на нито един от двата ми полета с тях).

Изображение

Изображение

Запускаме и рулираме покрай един голям батко:

Изображение

Изображение

След излитане, обстановката е много спокойна (чак ми се доспива леко, но с усилие се мъча да остана буден, за да видите снимки от по- нататък- вие ще кажете дали си е струвало). Наборът е много плавен, което е неочаквано за мен, имайки предвид, че сме на Фокер (аз за първи път летя на този тип, но си мислех, че ще е нещо като набор на лудото куче). Също така, ми прави впечатление, че излетяхме без задкрилки... Това не знам защо...

Изображение

Изображение

Вече мога да се похваля, че съм се возил на Ролс Ройс:

Изображение

Изображение

Изображение

The sun (или "сънят" на Български):

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Над българска територия вече снижаваме и пускаме задкрилки доста рано. Невероятното е, че по едно време спускаме колесника, а скоро след това го прибираме (знам, че credibility-то ми падна много след като казах, че сме излетяли с прибрани задкрилки, а сега и колесник по време на initial approach, но все пак си мисля, че съм прав).

Изображение

Изображение

Стара планина:

Изображение

Изображение

Изображение

В крайна сметка 27-ма... София се намира в облака на снимката:

Изображение

Изображение

Final Approach:

Изображение

Изображение

В мъглата сме:

Изображение

Изображение

Някой да е пускал атомка на Терминал 2?

Изображение

Изображение

Изображение

Акостираме на 6-та (или 7-ма) стоянка:

Изображение

Изображение

След това обичайни софийски работи като оглеждане за "редовно" такси, задръстване и мърсотия и 20 лева до Военна болница, но какво да правиш...

THE END
---------------------------
Info
Aircraft: OE-LVE "Zagreb"
TO Time: 10:53 local time
Landing time: 13:05 local time
Empty seats: 0%

Изображение
Изображение

It is extremely important that crews understand that a decision to reject a take off is not made because the airplane can stop. A decision to reject a take off is made because the airplane will not fly!!!
Аватар
BOOMER
по-спотър

Re: Австрийски преживелици: Виена- София

Мнениеот Nine » 12 Яну 2010 22:11

О, любимите австрийци :D
Хубави снимки!
Fokker-ите излитат без задкрилки ;)
А датата на полета е?
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот Pilot737 » 12 Яну 2010 22:20

Евала!!! Точно и ясно, без досадни complain-и за щяло и нещяло - стюардесата била намусена, шунката на съседа била с 0,002см по-дебела :) Фокер-ите наистина могат да излитат без задкрилки, а за колесника - възможно е отначало да са ви дали 09, но в последствие да се е обърнал вятъра (просто догадки).
Още веднъж БРАВО!!!
142/143/313/318/319/320/32A/32N/321/32B/332/333/343/346/359/388/717/733/734/735/736/73G/73W/738/73H/739/744/748/752/753/763/764/772/77L/77W/788/789/AR1/AR8/AS350/AT4/AT7/CR7/CS3/DH4/ER3/ER4/E70/E90/F50/F70/F100/L4T/M82/SU9
Аватар
Pilot737
супер спотър

Мнениеот randi » 13 Яну 2010 13:55

SWITCH OFF or FUCK OFF
SaVe TheIr pLaNeT
CuT yOuR eMiSsIoN

Аватар
randi
супер спотър

Мнениеот BOOMER » 13 Яну 2010 14:51

Датата на полета е 22.12.2009г.

И според мен, най- вероятно са ни дали заход към 09 и после сме сменили на 27 (това би обяснило и ранното пускане на задкрилките).
Тази зима, ветровете над София бяха доста неприятни: един приятел летя от Цюрих до София на 23-и декември и каза, че е имало много side-slips на финалния заход. На 6.1., на полета ми обратно към Цюрих (trip report coming soon), попаднахме в поредица от ями веднага след излитане и доста хора се уплашиха. На 5.1. Луфханза са прекратили заход по 09, заради гръбен вятър...
Изображение

It is extremely important that crews understand that a decision to reject a take off is not made because the airplane can stop. A decision to reject a take off is made because the airplane will not fly!!!
Аватар
BOOMER
по-спотър

Мнениеот harrier » 13 Яну 2010 19:25

Браво, колега :) Винаги е интересно да се види друга гледна точка към добре познатите маршрути :) И аз летях на 22ри, но през Франкфурт (с вечерния полет). Заходът по това време беше 27, полосата бе добре почистена, а на "скоростните" рульожки положението бе трагично - такива парчета лед, по които аз и с кола не бих минал. Предполагам затова командирът изрулира много бавно към перона.

По-често да правиш такива включвания и да изпратиш редовните поздрави на Гери от мен, като я видиш :drinkers:
Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот Dreamliner » 19 Яну 2010 19:03

Браво! Много приятно и великолепни снимки! 8)

Fokker ми е една от любимите машини, летял съм на същата, само че не -VE, а -VL на Austrian. Много приятно...Меко казано, бих желал да се кача отново някой ден! :mrgreen:
Аватар
Dreamliner
супер спотър

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports