Това ще е един кратък блог без снимки, но обещавам да има много снимки в следващия

11 Януари, понеделник, сутрешния полет до Букурещ (код шеър на БГ Еър и Таром). Подготовката започна 1 седмица преди това с купуване на билета и преглег на трип рипортите в bgspotters.net, защото имам спомен, че някой беше писал вече. Благодаря ти, Nine! А повече подробности - . Запомних 3 важни неща - желателно е човек да си вземе място А, снимането на летище Отопени е забранено и гишетата за билети за градския транспорт са скрити. А относно билета - за един и същ полет, който е код шеър, цените на БГ Еър са по-ниски, въпреки, че се изпълнява от Таром

На 11-ти бях точно 2 часа по-рано на летището - като по учебник. Помолих служителката за място 14А (с идеята, че ще летя на АТР 72-500), но се оказа, че е АТР42-500 и така получих 11А, което е зад крилото и от него има добра гледка. С Олимпик бяхме на съседни изходи ("B" нещо си - на долния етаж). Те вече бяха кацнали и се готвеха за отпътуване. Забавиха се "само" около 30-40 минути. Така и не разбрах защо... По някое време едно БАе замина за Варна. На ръкав бяха Делтата (в ливерия) и един Фокер на Австрийците. Пристигна YR-ATB, може би най-стария АТР на Таром. Качването стана от задната врата, a вътре е доста ниско и тясно. За сметка на това кабинният състав ни поздрави с "Добро утро!". Излетяхме по 27-ма и още над центъра последва рязък десен завой. Според мен минахме над Враца и може би Плевен и не бяхме много високо. На летище Отопени спряхме на автобусен гейт. След нас кацна Търкиш от Истанбул. Единият А310 на Таром беше паркиран и чакаше да дойде време за чартъри. Пътниците от Истанбул минаваха допълнителни проверки (нали не идват от ЕС

От Букурещ трябваше да стигна до Амстердам или Брюксел. Спрях се на AMS. Има 3 полета дневно. 2 се изпълняват от КЛМ и един от Таром. Колегите румънци похвалиха много Таром и реших, че трябва да ги пробвам.
13 януари OTP-AMS.
Бях едва около час преди полета на летището. За всички пасажери от еконъми класата, които летят с Таром има обща опашка... Беше започнал чекина за полет до Лондон и аз почти виждах как изпускам самолета, защото нямаше шанс 100 човека да минат за 20 минути на 2 гишета... Тогава служител от гишето за бизнес класа се провикна "Всички за Амстердам елате тук." - моето спасение. По чиста случайност получих място 12А - наистина имах късмет

На летището в Амстердам всичко си беше както обикновено - много трафик, МД11 на КЛМ (или 10 - не съм 100% сигурен), големи еърбъси на Делта, много Фокери и всякакви аероплани на всевъзможни компании

В заключение трябва да отбележа, че останах очарован от Таром като цяло. Дано и "нашата" авиокомпания стигне тяхното ниво...