BKK-HKT-KBV-BKK-DXB-CDG

BKK-HKT-KBV-BKK-DXB-CDG

Мнениеот charlotte » 15 Мар 2010 00:22

Продължавам с втората част. На 02.02 рано в 10.15ч. трябваше да продължим до Пукет с Тай. Предните няколко седмици следях статистиката и очаквах малко закъснение, което е обичайно. Има много опции за полет от Банкок до Пукет, Тай имат може би 5 полета на ден като летят с 747, 777 или А300. Това е информацията от сайта, когато купувах билетите - към 60Е на човек за еднопосочен. Винаги съм искал да пробвам Тай, затова и го избрахме. Отделно ЕърАзия, Банкок еър и подобни имат още общо десетина полета на ден. Линията е доста натоварена в разгара на сезона. Летището е сравнително ново и голямо. Няма влак до там но мисля, че работят по въпроса. Такситата са евтини в цял Тайланд, до града сметката е около 5-6Е с таксите за магистралите.
Изображение
имаше обаче хубава градина, но така и не видях никой да се разхожда там
Изображение
Снимките на Краля са навсякъде и хората много го уважават и обичат.
Изображение
вътре в летището, климатиците работят на макс
Изображение

На чек-ин може би от недоспиване, може би заради слабия английски на агента нещо не се разбрахме. Само разбрах "Майлс анд Мор и мор майлс" :D. Попитах го с какъв самолет ще летим и той отговори с А300. Супер! Не бях летял никога на такъв самолет, а и в Европа трудно може да се намери вече. Минахме секюрити без проблем и се стоварихме на гейт В6 навреме и изненада...

Тай еър TG207
19 K и J
Mae Hong Son delivered on 29/10/2008
A 340-642

За мое голямо очудване самолетът не приличаше на А300 :D, а на най-новия А340 във флотата на Тай. Супер, не бях пътувал и на А340...
Изображение

навън прииждаха най-различни птички и някои екзотики
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

стана време да се качваме, навалицата бавно започна да се размърдва
Изображение

Потърсихме си местата и с голямо очудване видяхме, че местата ни са в бизнес класа, йееее. Проверих три пъти дали не съм се объркал, даже питах и стюардесата наблизо, но всичко беше точно. Ето това беше момент, за който ще си спомням с огромен кеф :D. Естествено никога не бях летял и бизнес...
Настаних се удобно, имаше предостатъчно място да си опъна краката, големи монитори и седалки, колкото диван от Икеа :D
Изображение
Изображение
Изображение
излетяхме лежерно за близо 1ч и 15мин полет. Пристигна и храната
Изображение
по пътя се откриха някои добри гледки
Изображение
Изображение
някак си неусетно започнахме да се снижаваме над острова
Изображение
Изображение

и кацнахме леко на летището в Пукет. Обичайните заподозрени бяха вече тук
Изображение
Изображение
бързо си взехме багажа и после такси до хотела в Ката бийч, на около десетина километра от прословутия Патонг с всичките му нощни екстри и клубове..
Една седмица излежаване по плажовете и сериозно ядене на диня, стана време да тръгваме към следващата ни спирка - Краби. Краби се намира на континента, на около 3 часа път с кораб. Място с най-страхотните плажове, корали и идеално за гмуркане. Правихме еднодневни екскурзии до съседните острови, някои от тях без постоянни жители, но с невероятни плажове. Неусетно стана време да се прибираме към Банкок, този път решихме да заложим на лоу-кост класиката в Азиа - ЕйрАзия. Билетите с предварително запазени места, храна и застраховка :D бяха към 40Е на човек. Бордовите карти на ЕърАзия са като касови бележки от бензиностанция :D

FD 3166
А320 15.40
7 Е и F

на летището в Краби всичко беше спокойно, имаше само един полет до Стокхолм.
Изображение
Изображение
интересното тук беше, че се минава през секюрити преди да влезеш в сградата на летището, после минаваш още веднъж.
Полетът беше пълен и излетяхме навреме
Изображение
Изображение
интериора на самолета и да, потвърждавам, страхотни стюардеси :D
Изображение
скоро започнахме да се снижаваме към Банкок
Изображение
Изображение
Изображение
меко кацане и рулиране до стоянката. Извозиха ни с автобус.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Такси до хотела, този път останахме за 2 дни в Банкок да разгледаме града. Отседнахме в Байок Тауър на 47-ия етаж, където ресторанта за закуската е на 74 етаж, ако не се лъжа. Разгледахме двореца на Краля, храмове, тук-тук-ци и неусетно пак летяхме по магистралата към летището.

ЕК 385 01.05 часа
Боинг 777-300
21 G и F

Самолетът пристигаше от Хонконг и имаше малко закъснение заради здравословен проблем на един пасажер. След около 30 мин. медиците решиха, че е по-добре да го свалят от самолета, и човека си слезе. Излетяхме бързо, сервираха храната и се опитах да гледам някой филм. Навън естествено, нищо не се виждаше, но поне този път не се усещаха никакви турбуленции и можех да се разхождам. Полетът беше към 6 часа и нещо и кацнахме в Дубай към 4 и 50 сутринта. Бързо обиколихме безмитната, запасихме се с високоакцизни стоки и почти стана време за излитане.

ЕК 073 08.00ч
49 K и J

Вече беше сутрин и слънцето приятно грееше. Нямам снимки на самолета, пак заради слънцето и защото леко подремвах на една седалка. Като цяло, полетът беше значително по-празен. Веднага след като излетяхме, се видяха постиженията на дубайската икономика, щедро финансирани от наивни, предимно европейски инвеститори :D. Дубай е странно място... Тази снимка съм я кръстил - Мордор :-D.
Изображение
Много висока сграда, ей... по средата на пустинята, но бъдещето ще покаже какво ще стане с нея. Острови за продаване има много
Изображение
След като закусихме, направо отнесох плувката :D и се събудих точно, когато навлизахме над Румъния. Този път не пресякохме България.
Изображение
Изображение
Този път полетът беше по-продължителен, но след 7 часа и нещо кацнахме в снежен Париж. За всички полети не успях да направя една читава снимка на А380, но поне докато рулирахме се разминахме с колегите от Сингапур... ей голям самолет...
Изображение
Взехме багажа, после РЕР, чакахме 4 часа на северната гара в Париж, която е по-студена и от северния полюс и само 1ч и 22 минути по-късно си бяхме в снежен Брюксел.
Няколко думи за Тайланд - изключително красива страна, макар че има още много какво да се види. Пътува се много лесно и като цяло е сигурно. Навсякъде беше пълно с млади хора, нарамили раниците и семейства, предимно от Скандинавия с цяла банда хлапета. Аз лично бих препоръчал поне 3 седмици, защото има много, което да се види. Може да се пътува и с нисък бюджет - около 10Е на ден за храна и пиене са достатъчни, а хотелите са на много ниски цени. В Байок Тауър платихме 50Е за двама, като това си е известен 4-звезден хотел. По плажовете 4 звезди са към 50-60Е със закуска и екстри - като например гледка към морето, джакузи на терасата, или пък собствен басейн, продължение на терасата. Сравнително скъп е билета до там, но винаги има промоции. Пожелавам на тези, които не са ходили, да отидат, а онези, които вече са били там, да се върнат отново.
От мен - Наздраве! :D
Изображение
Не можеш да получиш нещо, което никога не си имал, без да направиш нещо, което никога не си правил.
charlotte
спотър

Re: BKK-HKT-KBV-BKK-DXB-CDG

Мнениеот Stoyan » 15 Мар 2010 00:39

Много готино! Не знам дали успяхте да идете до JBR и Madinat Jumeira, заслужава си. Колкото до островите, те са част от един проект, наречен The World. Съдбата му е малко неясна за сега. Това за Дубай.

За Банкок благородно завиждам.

Колкото това, че не сте минали над България, да, не сте минали над територията, но самолета е бил под радарен контрол на София Контрол. :D
Аватар
Stoyan
супер спотър

Мнениеот randi » 15 Мар 2010 12:35

Браво и за двата блога!А как така попадна в бизнес класата на полета на Thai ?
SWITCH OFF or FUCK OFF
SaVe TheIr pLaNeT
CuT yOuR eMiSsIoN

Аватар
randi
супер спотър

Мнениеот harrier » 15 Мар 2010 12:39

Браво и от мен, наистина доста разнообразни и интересни маршрути.

randi, явно е бил upgrade-нат.
Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот Pilot737 » 15 Мар 2010 13:24

А може би мястото в А300 не се е падало в Business, но след като са сменили машината... Същата история като с мен в Olympic.
142/143/313/318/319/320/32A/32N/321/32B/332/333/343/346/359/388/717/733/734/735/736/73G/73W/738/73H/739/744/748/752/753/763/764/772/77L/77W/788/789/AR1/AR8/AS350/AT4/AT7/CR7/CS3/DH4/ER3/ER4/E70/E90/F50/F70/F100/L4T/M82/SU9
Аватар
Pilot737
супер спотър

Мнениеот charlotte » 15 Мар 2010 20:43

Здравейте,
Стоян, от Мединат-а започнахме, после пеша до хотела от снимката ти, разходихме се по плажа беше към 28 градуса, после такси до Дубай мол, и Бурж Дубай/Халифа за накрая. Дубай ми хареса, сигурен съм, че е добро място за бизнес и работа. За почивка обаче не мисля, че е удачен вариант, няма начин да отида там за една седмица.
Нямам обяснение защо попаднахме в бизнес, но го приемам като малка безплатна компенсация от съдбата, че не се възползвах от предложението на Емирейтс на отиване :-D Проверих си точките в профила ми на Майлс енд Море - 500 за този полет...което си е добре.
Не можеш да получиш нещо, което никога не си имал, без да направиш нещо, което никога не си правил.
charlotte
спотър

Мнениеот Stoyan » 15 Мар 2010 20:51

За обикновените хора не е никак добро място за работа и бизнес.
Който си е имал пари си ги има и сега, на фона на кризата. Предполагам знаеш защо Бурдж Дубай вече е Бурдж Халифа. Иначе от дубай за последната 1 година си тръгнаха много хора. Само от Дубай Уърлд (което е голямата корпорация майка на Nakheel (фирмата строяща палмите и т.н) за един месец съкратиха 15 000 души. Трябваше да видите на какво приличаше паркинга пред летището....

Горното идва да каже, че по-добро място от Европа няма! За жалост за някой е късно тепърва да го преоткриват като място за живот....
Аватар
Stoyan
супер спотър

Мнениеот ATC man » 15 Мар 2010 20:52

Браво страхотно е :smt023

Маймунката на последната снемка просто ме разби :rolleyes: :D
Изображение
Аватар
ATC man
най-спотър

Мнениеот harrier » 15 Мар 2010 21:02

Аватар
harrier
член на екипажа

Мнениеот charlotte » 15 Мар 2010 21:05

Стоян, сигурен съм че е трудно сега, но все пак това е нов свят, нова икономика. Живея в Европа, две години в Люксембург, две и половина в Брюксел мога да те уверя, че ако минеш на режим работа-България-работа може и да живееш добре. За пари изобщо и дума да не става, сигурно половината държава е на социални помощи, или подобни :roll: Важното е да имаш широк мироглед и да си оптимист. Обикновените хора никъде не живеят добре, ако щастието се измерва в пари. За първи път видях "небостъргачи" с табела-Продава се...Но пък в щатите миналата година имаше градчета с тази табела...
По-оптимистично сега, маймунката и цялото и семейство се разкарваха цял ден зад нас на плажа. Природата е на две крачки от теб, пясъка е като брашно, и хората изглеждат наистина щастливи. Живи и здрави и много пътувания!
charlotte
спотър

Мнениеот Stoyan » 15 Мар 2010 21:11

Аватар
Stoyan
супер спотър

Мнениеот charlotte » 15 Мар 2010 21:23

50% данък общо доход имате ли там??? аа и 21% ДДС??? ето ти социалната система :D
единственото за което ти завиждам е, че днес си видял слънцето, а аз го видях преди седмица :D
Решил съм следващият път да пробвам Етихад, много добри отзиви чувам. Май най-хубавото на балона беше, че направиха такива добри авиокомпании в региона...Най-добрите в света според бедния ми опит...
charlotte
спотър

Мнениеот Stoyan » 15 Мар 2010 21:47

Аватар
Stoyan
супер спотър

Мнениеот LZB123 » 15 Мар 2010 22:45

Невероятни самолети, прекрасни дестинации, супер блогове! :)

AN24/AT43/A319/A320/A321/A332/B462/B463/B712/B733/B734/B735/B738/B744/E190/RJ85/SU95/T134/T154

Снимките ми в , ,
Аватар
LZB123
супер спотър

Мнениеот airdimov » 16 Мар 2010 21:13

Много, много добър блог.Прекрасни снимки и много полезна информация!
Аватар
airdimov
спотър

Следваща

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports