Братовчед ми Кристиан намери евтини билети до Бергамо и понеже беше ходил там ми предложи да наминеме за няколко дни с жените. Първоначално не ми се ходеше на ваканция във ваканицията ми в България, но по-късно разбрах, че това ходене до Италия беше една много полезна и поучителна разходка. Като "надут" американец си мислех, че няма нещо по-богато от Америка обаче след като видях Бергамо и езерата около него си подвих опашката и разбрах, че има доста по-богати държави от Америка.

Не знам как седят нещата статистически, но тази част на Италия изглеждаше много богата.
И така.......
19.07.2010
11:40 am
12:20 pm SOF
Sofia
Bulgaria
Vrajdebna BGY
Bergamo
Italy
Orio al Serio
1,141 km
1:40 h
Wizz Air
641 Airbus 320
LZ-WZA 26E/Middle

По една цигарка преди полета.

Опашката

LZ-WZA

26Е

Салона
Моля изберете 720p за най-добро качество.
Излитането

След като пошета малко стюардесата си вдигна краката.

Някъде около Венеция.
Кацането

Кулата на Бергамо

Тази невероятна снимка е на братовчед ми от рейсчето след кацане. Няколко дни по-късно снимах LZ-WZA през оградата в София и носът му беше бял, тоест е ставала някаква случка.
....и тук на 29-ти юли в София с белият нос вече.

Местните

В летището. Направи ми впечатление, че почти не ни провериха личните карти. Полицаят махаше да минаваме и ние само си показахме личните карти без никакъв преглед. Да живее ЕС.
Нямам думи за Бергамо и Италия. Ще кажа, че е много чисто и подредено. Не бях очаквал такова нещо.

Това се виждаше от паркинга за коли под наем, старият град Бергамо

Наехме тази малка Ланчия.

Беше супер количка, имаше си A/C.

Знам, че трябва да се придържам към авиация, но не мога да не сложа няколко класичeски снимки от градчетата около Lago di Como.

Направих едно малко албумче с хубави снимки от Италия във .

Това бяхме компанията, Галя (жена ми), Руми (“жената” на Кристиан) и Кристиан.
Аз съм зад апарата и по-долу с Лакостата

Една “аристократична” снимка пред нашата вила на Lago di Como. Аз все пак съм наполовина Търновец и нали разбирате, че в мен тече синя кръв.

Разбира се снимката е правена с обектива на братовчед ми. Личи си по цветовете!
Вие да не повярвахте за вилата?

=======================================
21.07.2010
01:05 pm
03:35 pm BGY
Bergamo
Italy
Orio al Serio SOF
Sofia
Bulgaria
Vrajdebna
1,141 km
1:30 h
Wizz Air
642 Airbus 320
LZ-WZC /Middle
Стана време да си ходиме обратно в гетото, България де! Човек като види тази част на Италия всичко друго ще му се вижда като гето.

Един карпатец от паркинга за наемане на коли.
Доста здраво ни одрусаха защото не бяхме заредили с бензин когато върнахме колата.

Като цяло хората бяха доста свеста тълпа. Имаше няколко които щели да си "банят косата" когато се приберат, тоест македонци.
Дори на полета ми до Лондон с Bulgaria Air няколко седмици по-късно имаше доста от така наречените гастербайтери говорещи с много хакцент и миришещи на пот.

Без шега!

LZ-WZC

Да, беше нов. Чисто нов

Салона. Чисто нов, седалките не се накланяха за разлика от тези на LZ-WZA.
Излитането

Списанието, наистина в София трябва да има някакъв висящ във въздуха ресторант.
Батерията на камерката свърши и точно за случая кацнахме над София (RWY 09).
Нито видео, нито снимки. Сами разбирате, че след това ходене до Италия снимките от София ще бледнеят. Напазарувахме от Duty Free Shop-a и обратно в гето Младост 1А.
Надявам се да ви е харесал блога.