София - Дюселдорф - София

София - Дюселдорф - София

Мнениеот niki_m » 04 Сеп 2010 19:54

Изображение

Operated by:
Изображение

LH3433 30 AUG 2010 Sofia - Duesseldorf 15.40 - 17.15 Aircraft: Canadair Regional Jet 900
LH3432 02 SEP 2010 Duesseldorf - Sofia 11.35 - 15.05 Aircraft: Canadair Regional Jet 900

Отмина и този прекрасен полет. Вкратце:
- Луфтито позакъсняха и то с по 15-20 минути и на отиване и на връщане :D
- Затоварване - от Сф - 100%, от Дюс - имаше 8-9 свободни места, четирите от бизнес-класата - бяха на разположение на стюардесите - шефката носеше благозвучното име Гудрун, а подчинената й се казваше Гертруде, Гудрунчето беше нещо като ботор - 2 метра висока, изрисувана с три кила грим, и леко брутална, яка - тип Брус Лий..., дъвчеше дъвка, тъпчеше хляб, буташе пасажерите по раменете, аз се разминах само с една кихавица отдалече и с изсипване на захарите и сметаните в краката ми...
- Храна - типичната за Луфтито - готвена, топло приготвена храна - с два вида зеленчук, млечен сос, и тестени макаронени изделия със сирене и кашкавал, бутер, хлебче, голяма шоколадова вафла, неизменните 200 мл буилчици с минерална вода - Rosbacher - 2 в 1 - Mg + Ca, любимият ми ябълков сок и разбира се ароматно афе, което в обратния полет беше изключително гъсто и приятно, за разлика от този на отиване - промивка шварц...
- Приятни полети и в двете посоки, с доста турбуленции на връщане към Сф, и силен вятър на 2 септ.
- Самолет "Canadair Regional Jet 900" - прекрасна машинка, за първи път се качих на такъв :P , разстоянието между седалките е достатъчно и за високи хора, хубавото е,че са и по две.
- Л-ще София - докато чаках - имаше поне четири токови удара, и краткотрайни спирания на тока :roll:
- Л-ще Дюселдорф - добре организирано, но изхода към Сф - на приземния етаж /там са и към Дубровник, Будапеща, Букурещ и др/ - ухаеше отвратително на клозет.
- На л-ще Дюселдорф има Чекин-машинки - личното ми мнение е, че са ненужни - един път се редиш на опашка за машинката, взимаш си картата и отиваш да си оставиш багажа на гишетата, там скъсват този билет, отново ти искат паспорт/ЛК и ти издават друга бордна карта. Така, че печелите една опашка в бонус и ненужно загубено време. Там задължително минаваш първо през опашките за чекин-автоматите, и след това се редиш на втората за багажа и истинската бордна карта. Ако си момченце - с воден знак на мъж, ако си момиченце - с воден знак на жена. Продължаваш проверката на ръчния багаж и после паспортния в залите за излитане.
- Цените на летището в Дюс са повече от евтини, в сравнение с тези на л-ще Сф...

Сега и малко снимки:

Първите три са на Canadair Regional Jet 900, с който летяхме от Сф /извозват ни до тях/:

Изображение

Изображение

Изображение

Още малко снимки на прекрасните птички на л-ще Сф, които може да видите по това време:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
niki_m
супер спотър

Re: София - Дюселдорф - София

Мнениеот niki_m » 04 Сеп 2010 19:59

А сега ето какво имаше на летището в Дюселдорф:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот niki_m » 04 Сеп 2010 20:02

В Дюселдорф се видяха и тези:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот niki_m » 04 Сеп 2010 20:04

И това се разхождаше из Дюселдорф:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот Делян » 04 Сеп 2010 22:25

Интересна дестинация предимно заради този канадец, аз и бях мярнал око, разбира се в обратна посока и от JFK до Дюселдорф планирах с Air Berlin.
Трябваше да направиш снимки вътре.
Аватар
Делян
супер спотър

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports