Става въпрос за онези международни полети които преминават над територияата на България но нямат за крайна или първоначална точка нашата родина.
Имам голямото желние да видя Пловдив от високо някога,за това и отворих темата,да споделим,може би не съм единствения.
Та драги колеги,кой е прелитал над България с какъв полет и авиокомпания,какво е видял.
Аз съм летял с Емирайтс от Дубай за Виена,минахме над Черно море,Балчик и североизточна България,някъде над Силистра излезнохме.
Преди няколко дни летях от Виена за Ларнака с автрисйките линии,влезнахме откъм Драгоман и излезнахме към Смолян,някъде към 10тина минути бяхме на България,но поради облачноста само София и софийското поле се виждаше ясно.На връщане нищо не успях да видя,сняг беше валяло над по-голямата част от страната,но на картата на екрана видях,че влезнохме около Бургас ,но не можах да разбра къде сме излезнали.
Имам и един друг полет от Прага до Истанбул с чехите,където предполагам,че сме летяли на България но поради липсата на визуални ориентири и електронна карта в самолета,нямам идея къде сме минали.
Чакам с нетърпение вашите прелитания.