ABZ - CDG
Flight: 06:00
Last Check - in: 05:30
Air France flight 5553 (operated by Regional)
Еmbraer Regional Jet - 190
Денят започна доста рано, бях си извикал такси за 4 и пича ме изненада като дойде десетина минути по - рано но пък нищо лошо казах си, тъкмо ще минем по бързо. Речено - сторено. Aberdeen Dyce Airport се намира на около 15тина километра северозападно от града и при нормален трафик се стига за около 20 - 25 минути. Поради липсата на трафик заради ранния час ние стигнахме за около 10 - 15. Летището оперира предимно регионални полети до Англия, Ирландия, скандинавските страни, Франция, Белгия и тн. Трафикът е основно свързан със петролната и газовата индустрия, които са основен поминък в района. Имено с тях е свързан и огромният трафик на хеликоптери които пътуват до нефтените платформи - в уикипедия прочетох че е най - голямото хеликоптерно летище в Европа, е не знам дали е вярно, но действително на всеки 20 - 30 минути минава хеликоптер (някои от тях доста ниско).

След бърз чек ин на един от апаратите за самообслужване си оставихме багажите и осъзнахме че всъщност няма какво да правим. Съвсем изключих че може да поснимам летището от вътре... но карай другия път!

KLM със 737 по изгрев

Норвежците от Wideroe със Bombardier Dash - 8

А ето го и нашия самолет F - HBLG

Нашият полет беше първи за деня и излетяхме абсолютно навреме. Затовареноста на полета беше около 70 % а моето място - 12 C след излитането по писта 34 се откри прекрасна гледка наляво към северно море а надясно към шотландските планини. На нито един от полетите не седях до седалката за това липсват и снимките от самолета ноо да и това е една точка която трябва да променя за другия път

На Шарл де Гол положението беше следното видяно от пътуването между терминали 2Е и 2F, предварително се извинявам за особено лошото качество на всички снимки.
А 380

JAL

777 на AF

Същото на Air Canada

Ето и нескопосания ми опит да заснема Конкорд-a

Излетяхме от CDG навреме и след около три часа бяхме в София. Честно казано доста странно кацане по 27, стръмен заход и изравни някъде чак към околовръстното придружено от турболенция, някои от пътниците се стреснаха не на шега

Ето го и пилето с което долетяхме до София

А по този начин стояха и нещата на софийското летище

Поглед към перона и терминал 1

С този мисля че дойде националния отбор на Швейцария по футбол

"Татарстанския" Боинг и чехите които кацат зад него

BA се готви за излитане:

Air Via:

Е това беше от мен, надявам се да ви хареса