DUS-LHR-GRU-IGU-CWB-SDU + GRU-LHR-DUS - II част

DUS-LHR-GRU-IGU-CWB-SDU + GRU-LHR-DUS - II част

Мнениеот akair » 03 Мар 2013 16:51

Аватар
akair
супер спотър

Re: DUS-LHR-GRU-IGU-CWB-SDU + GRU-LHR-DUS - II част

Мнениеот Nine » 03 Мар 2013 17:55

Много полети, много нещо :D Страхотно изживяване!!! Пак да летиш и пак да разкажеш ;)

Не ми казвай, че Бритиш дават метални прибори (снимката с вечерята)?
Аватар
Nine
супер спотър

Мнениеот akair » 03 Мар 2013 18:03

Аватар
akair
супер спотър

Мнениеот george_mnt » 03 Мар 2013 18:40

Завиждам ти много, че си уцелил хубаво време! Аз като бях ноември(общо взето подобен маршрут) беше отвратително мъгливо и не успях да се насладя на гледката към cidade maravilhosa :?

Относно Бразилия - аз също мисля, че не е чак толкова зле, колкото се описва постоянно по телевизията. Специално за Рио не съм се чувствал в някаква опасност, прибирал съм се пеша, самичък в 11 вечерта в квартал, който не е покрай туристическите забележителности, а е жилищен. Сау Паулу - ето оттам вече не останах очарован, надали бих искал да се върна пак. Чак когато излетяхме от GRU почувствах някакво успокоение, че си тръгвам, без нищо да е станало. А ето и нещо забавно - http://www.youtube.com/watch?v=aZJ743SokhQ или https://www.facebook.com/photo.php?v=47 ... =2&theater - тук има едно клипче на португалски с испански субтитри, разказващо точно за СП и за престъпността. Разбира се, става въпрос за пародия, но по мои впечатления не е много далеч от истината.
Последна промяна george_mnt на 03 Мар 2013 18:51, променена общо 2 пъти
Аватар
george_mnt
най-спотър

Мнениеот tonik » 03 Мар 2013 18:43

Страхотен рипорт и невероятни снимки, браво! Това с четирите километра горещи бразилки прозвуча много добре... :mrgreen:

ПП: един мой познат португалец ми разказа преди време, че още първата му нощ в Бразилия, нападнали хотелската му стая и го обрали (в Рио)... Съоветно човекът си хванал следващия полет за Португалия и се прибвал. Предполагам всичко опира и до късмет...
Изображение
Аватар
tonik
по-спотър

Мнениеот BODGM » 04 Мар 2013 10:28

Браво, втората част е още по-добра :) Страхотни гледки, природа и забележителности. Гледайки Копакабана, придобих по-ясна представа откъде идват "прочутите" бразилски футболисти в българското футболно първенство :D Стадионът е на Сао Пауло, нали?
Аватар
BODGM
най-спотър

Мнениеот Dreamliner » 04 Мар 2013 19:24

Поздравления и за двете части! Определено допринесе към форума с доста екзотика, интересни и красиви снимки и разказ :) Браво!
Аватар
Dreamliner
супер спотър

Мнениеот akair » 04 Мар 2013 21:31

Благодаря на всички!
Да, клипчето е интересно - доста добре направено за пародия :)
Що се отнася до късмета - човек не трябва да си "насилва" късмета, особено в "специфични" градове... :D Все пак колко голяма група трябва, за да обере хотел на 6-8-10 етажа с по 10 стаи на етаж, преди да е дошла полицията... По друг начин казано - мерки се вземат при планирането, а не след инцидента - било с локация на хотела, наличие на сейф в стаята,... :D С уговорката, че 100% сигурност няма никъде, а и доколкото прочетох и чух, властите се опитват да излъскат имиджа на града за предстоящите спортни форуми и се борят с престъпността с всички сили и средства... :)
Стадионът е общинския стадион в Сао Пауло - не разбрах на кой отбор е... :D
Аватар
akair
супер спотър

Мнениеот LZB123 » 07 Мар 2013 11:08

Страхотен блог! Мерси, че ни поразходи в Бразилия! :)

Имам близки приятели бразилци и те са ми казвали, че не знаят какво е това лоу-кост компания! Били споделил как е цената на билетите на Азул?

Що се отнася до сигурността, всичко е въпрос на късмет. По автобусните линии до столицата Бразилия съм чувал истории като в холивудски филм с организирани отвличания на автобуси с цел грабеж, а в Рио - за такситата, които те взимат от летището и те вкарват в гетата. После излизането става само след като си оставиш всичките вещи.

Така че не се заблуждавайте! Това не е малката Европа, която познаваме и опреелено е дестинация за всеки пътешественик! :)

AN24/AT43/A319/A320/A321/A332/B462/B463/B712/B733/B734/B735/B738/B744/E190/RJ85/SU95/T134/T154

Снимките ми в , ,
Аватар
LZB123
супер спотър

Мнениеот akair » 08 Мар 2013 19:21

За съжаление не пътувах сам, а в потвърждението за билета е посочена само общата сума, а не сме в една ценова класа. Има и друг интересен факт - в Бразилия е съвсем легално а/к да предлагат една цена на притежаващите бразилско ЕГН/данъчен номер/социален номер и 2-3-4 пъти по-висока - за останалите. :D Върти ми се, че за местните цената беше около 50-60 долара (100-120 реала) за 2-та лега общо, което включва и 1 парче чекиран багаж. :D На мен ми изглежда съвсем като лоу-кост цена...
Що се отнася до такситата - още един довод в полза на градския транспорт :D
Аватар
akair
супер спотър

Мнениеот niki_m » 09 Мар 2013 15:52

Ах, Бразилия ми е мечтана дестинация и все се каня, когато съм в Лисабон да се метна на ТАP Portugal и да отскоча до там... сигурно ще стане някой ден.
Докато беше в Рио, посетихте ли фавелите, или показаха ли ви ги?
Качихте ли се на техните трамваи - bonde /на бр.португалски - бонджи/?

Доколкото разбирам, живееш в Дюселдорф, затова ето ти една босса нова песен с типичен бразилски ритъм, но на немски, като благодарност за трип-рипорта. Ще чакаме и други.

http://youtu.be/bz8HNw-eRTs

Muito obrigado pela tua reportagem da viagem do Brasil, o que é excelente! /pt./
:wink:
[м'уйт-у-брриг'аду п'елъ туъ рр'ъпурт'ажей дъ ви'ажай до Бр'ъзил, у къ е шсиль'ентъ]
Аватар
niki_m
супер спотър

Мнениеот akair » 12 Мар 2013 01:49

Човек не бива да "насилва" късмета си и затова си спестихме фавелите. :D В Сао Пауло и Рио заложихме най-вече на метро, защото и на 2-та града им се носи слава, че имат ужасен трафик, който апропо така и не видях...
Като има пътувания, ще има и ТР-и. :D
Благодаря за поздрава - доста интересна комбинация се е получила... :D
И ако ще ходиш в топло време, слънцезащитен крем, очила и шапка са повече от задължителни аксесоари. 8)
Аватар
akair
супер спотър

Мнениеот VS11 » 12 Мар 2013 05:14

Много интересен ТР. Поздравления и благодарности! Аз също съм голям фен на Бразилия без още да съм бил там, но познавам много бразилци и са готини хора. Azul, да припомним, е третото чедо на основателя на jetBlue - Дейвид Нийлмън, който дори е роден в Бразилия, докато родителите му Мормони са били на мисия там.
Аватар
VS11
супер спотър

Мнениеот EVGENI737 » 12 Мар 2013 21:00

EVGENI737
Аватар
EVGENI737
спотър

Мнениеот akair » 13 Мар 2013 01:17

Радвам се, че вие е харесал.

Значи Дейвид Нийлмън заслужава голямо БРАВО! Наскоро гледах точно Джетблу - по някакъв странен начин напомнят АЗУЛ, но в САЩ. :D
Аватар
akair
супер спотър

Следваща

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports