Страница 1 от 1

Въпрос за мили?

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012 13:51
от veseliak
Здравейте,
Не знам дали тук му е мястото на въпроса, но ако не е тук, моля модераторите да го преместят :D

Въпросът ми е следния: ако пътувам с Turkish и участвам в тяхната програма Miles & Smiles за всеки полет трупам мили. Тъй като Turkish са част от Star Alliance мога ли да си клеймвам милите и по Miles & More на Lufthansa? :-D

Дали някой тук го е пробвал?

Re: Въпрос за мили?

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2012 15:35
от harrier
Не можеш. Или едната или другата програма :)

Re: Въпрос за мили?

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2012 01:32
от europeandj
И аз се сетих нещо във връзка с милите. Толерирам OneWorld, макар, че не съм летял с авиокомпании от алианца, но гледах, че при тях може ако трупаш мили например на Qantas, после можеш да ги ползваш за полети на British Airways да речем, макар, че имаше разлика в броя на точките когато ги ползваш на базовата авиокомпания и когато ги ползваш на авиокомпания от алианца.

А някой има ли представа дали може човек да си вземе клубна карта на OneWorld да речем или на друг алианц, а не на конкретна авиокомпания и да си трупа точки от всичките компании в алианца по нея?

Благодаря предварително!

Re: Въпрос за мили?

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2012 15:01
от Jair
Кажи речи всички авиокомпании в един алианс позволяват да се трупат точки в техните карти от колегите им по алианс. Не важи само за One World. Дори още повече, доста авиокомпании си имат индивидуални споразумения с компании от други алианси и пак е възможно трупането и харченето на точките. Както сам си установил обаче, колко точки се трупат и по какъв начин варира в доста широки граници и за това и е трудно да се даде еднозначен и категоричен отговор кой алианс е най-добър и т.н.

Грубото правило е, че която авиокомпания ползваш най-често е най-добре в нейната програма да трупаш точките.