ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети"

Мнениеот BHAir2 » 23 Фев 2010 16:58

Аватар
BHAir2
най-спотър

Мнениеот a_slavkova » 24 Фев 2010 11:07

На мен ми обясниха, че резултатите на всички кандидати им ги пращат от Брюксел в момента, в който всички минат. Те нямат резултатите преди това, за да избегнат непрестаното обаждане на всички кандидати за информация. Така, че не крият нищо от нас, просто нямат какво да ни кажат по-рано. :wink:
Аватар
a_slavkova
спотър

Мнениеот goggs12 » 25 Фев 2010 18:10

Judgement day предстои!!! :)
goggs12
спотър

Мнениеот hburova » 25 Фев 2010 19:02

Да идва вече, че всякаш цяла вечност чакам (поне аз от 18ти). Успех на всички и както ATCO каза, дано най-високите резулати са на най-добрите.
hburova
спотър

Мнениеот Flo » 25 Фев 2010 21:09

... the best of the best of the best...
това ми напомня Will Smith вьв филма "Мьже в черно" когато се явяваше на изпита :D
Успех на всички!
И после задьлжително да се похвалите ..
Flo
кандидат спотър

Мнениеот NIKI LAU » 26 Фев 2010 10:29

Успех и от мен!!!!!
Дано всеки се е представил подобаващо и да достигнем финалната права!!!! :goodman: Днес всички ще тръпнем в очакване на съдбовното обаждане!!!!!Проверете батаериите и обхвата .
Успех!!!!!!!!!!!Нека силата бъде с Вас!!!!!!!! 8)
NIKI LAU
спотър

Мнениеот Rodger » 26 Фев 2010 11:08

И аз треперя! Телефонът е зареден, обхват има.
Успех на всички и поздрав с Great White - Rock Me! Да направим тишината малко по-поносима :rock:
Rodger
кандидат спотър

Мнениеот hburova » 26 Фев 2010 11:18

Само аз ли така си спомням или хората казаха на 26ти вечерта? Да не се отчая някой, ако не му се обадят на обяд, както миналия път. Веднага се похвалете, ако ви звъннат, да знаем, че вече са започнали :)
hburova
спотър

Мнениеот shoni_ » 26 Фев 2010 11:25

Добро утро :)
напрежението расте всяка минута .... как сте днес ?
Чакаме първите да се похвалят, и се надявам BHAir2 да каже, когато започнат да звънят и колко кандидати са минали успешно изпита.
Успех на най-добрите пожелавам :D
Аватар
shoni_
спотър

Мнениеот C.O. » 26 Фев 2010 11:38

Да споделя и аз моите впечатления от теста. Малко късно, но може би за кандидатстващите в бъдеще. :) Самите упражнения е невъзможно да бъдат обяснени, по-скоро ще кажа някои неща за изпита като цяло. Както аз съм го видял. Ако някой от другите явили се сметне, че давам невярна или подвеждаща информация, нека ме коригира. Само първо да вметна, че за мен тестът беше изключително труден. Обикновено подобни тестове се правят така, че да отсеят тези, които са под средното ниво. Този тест отсява вундеркиндите. :)

Беше разделен на 2 части от по приблизително 60 минути. Между двете има 10 минути почивка. Всяка част има 3 отделни упражнения, които са напълно различни едно от друго. Преди всяко упражнение ви се дават инструкции как да бъде изпълнено, последвани от няколко пробни примера. Нямате право да задавате въпроси, свързани с упражненията, към квесторите. Самите инструкции са невинаги ясни и изчерпателни, а примерите не покриват всички възможности. Например, при landing instructions (вижте уикипедиа за подробности) така и не става ясно в кои случаи излитащите самолети имат предимство пред тези във въздуха. В следващото упражнение пък, (това за реакциите, пак можете да видите уикипедиа) в инструкциите и примерите се говори само за форми и цветове, а в реалния тест се появяват и числа. (От които аз лично май-нито едно не успях да уцеля :) ) А на последното упражнение с кубовете инструкциите изрично подчертават, че имате предостатъчно време и не е нужно да бързате. Това подвежда. Нямате време! Имате 38 куба, което значи, че ако правите по 1 в минута ще направите максимум 25. (Аз толкова направих.) Трябва да се бърза. Не казвам да ги налучквате и да цъкате без да мислите, но нямате време за помайване. По време на целия тест нямате време за помайване всъщност, времето никога не стига. Хубаво е да знаете също, че часовникът е разположен в горния ляв ъгъл на екрана. Пак там ви показва каква част от упражнението сте минали. (Примерно, на кубовете ще пише 1/38, 2/38, 3/38 и т.н.) Над екрана също има лента, която ви показва как напредвате, но имайте предвид, че там се виждат само до номер 20. Не бях единственият, който се подлъга по това. Виждах, че ми остават само 3 въпроса, а имам цели 5 минути и съвсем лежерно си обмислях отговорите, а после изведнъж открих, че имало още 5 въпроса. Неприятно е. :)

Накрая също нещо важно. Ако не се чувствате добре и преценявате, че няма да покажете най-доброто от себе си, съветвам ви да се обадите и да помолите да ви отложат датата. Мисля, че ще е възможно, защото преди началото на теста ни попитаха дали се чувстваме в кондиция и евентуално можеш да се откажеш. Абе не пречи да опитате. На мен ми се наложи да се явя болен и крайно дехидратиран, два дни бях ял само банани и бисквити, но след като вече бях в София нямаше мърдане. Може би щях да се справя малко по-добре, ако се явявах днес. Вината си е моя. Въобще всичко в организацията е направено така, че нищо да не ви притеснява и да не мислите за нищо, освен за теста. Адмирации към РВД за това.

Четирите екрана с топчетата са като някакво мъчение, в един момент вече изобщо нямах представа какво натискам и защо го натискам. :D
Здравей
C.O.
спотър

Мнениеот shoni_ » 26 Фев 2010 11:57

C.O. - моето мнение е малко различно по някои въпроси. В инструкциите за landing instructions изрично пишеше, че самолетите в небето са с предимство пред тези на земята, освен ако в прозореца не пише друго - защото текста там /ако го има/ е с най-голямо значение. В упражнението за сортиране, ако не греша имаше пример и упражнение и за числата. Може да си го пропуснал в инструкциите. И при фигурите и при числата трябва да се чете и текста, който се появява над тях с допълнителни инструкции. При кубовете бях готова 10 мин. преди края, но не приключих теста, а се върнах да си ги прегледам, дори коригирах един отговор. При топчето играх на нум пада - както беше посочено - и нещо с клавиши 1 и 4 не се разбрах много при 4-те прозореца, може би от вълнение.
Ама току виж не ми се обадят - може и да не съм се справила добре. Никаква идея нямам. Наистина ли само 50% от теста трябва да се покрият успешно ?
Аватар
shoni_
спотър

Мнениеот hburova » 26 Фев 2010 12:11

Оп, тук май стана разминаване. И аз си спомням, че в инструкциите пишеше, че самолетите на земята са с предимство пред тези във въздуха. Иначе няма логика - в нито едно от допълнителните условия нямаше такова, което да казва, че в този случай излитащите са с предимство. Имаше само крайна точка, до където трябва да се изведе излитащия самолет. Но при положение, че нямаме инструкциите черно на бяло пред нас, всичко е възможно. На мен лично теста ми се видя като прикрит психотест. Времето започва да ти тече от момента, в който ти се появят инструкцииите, така че трябва да се чете и запомня бързо. И отново, ако не се лъжа, пишеше, че се получава бонус, ако си направил задачата за по-кратко време. Винаги съм мразела разгънати кубове, често се падат в тестове за интелигентност. Въпреки това и на мен ми останаха поне 5 минути след последния куб. На мен лично сортирарено на форми ми беше забавно. Ще си проличи скоро кой какво е направил. Но пак да кажа - нещо ми подсказва, че нещата не се оценяват както ние си мислим...
hburova
спотър

Мнениеот Rodger » 26 Фев 2010 12:15

Нека се опитам да допълня споделеното от C.O. с нещата, които аз забелязах:

1. Наистина няма никакво време за моткане. Гадното е, че някои от условията на задачите всъщност са включени във времето за отговорите. Време наистина няма! За съжаление не успях да се напъна достатъчно и оставих част от въпросите неотговорени. Предпочетох ги неотговорени, отколкото играни на тото. Не знам дали това е правилната стратегия или не. Това беше моето решение в ситуацията и си стоя зад него.

2. Много е важно човек да си раздели правилно времето и да го следи както трябва. На една от задачите, при 25-30 секунди средно време за отговор на въпрос, нещо зациклих над един въпрос и докато се усетя минаха 2 минути!!!! това ми коства 5 неотговорени въпроса в края на тази част. Ако това е една от целите на теста, то тук определено ме хванаха.

3. На задачата с числата и фигурките - много кофти и едновременно много весел момент. Изисква много бързо възприятие на информацията и бързо смятане на едноцифрени числа. Много трябва да се внимава с мишката!!! Моята по едно време правеше по 2-3 клика за клик. На някои задачи просто стоях и гледах как мишката отговаря вместо мен. 2 последователни клика за по 5 ms, кеширани в буфера на компа автоматично прецакват следващите 2 примера. Няма какво да се направи, стоиш и гледаш, и се надяваш да е било вярното.

4. Екраните с топчетата - не съм напълно сигурен, но мисля, че в условието пише екрани 1, 2, 3. Съответно аз си приготвих три пръста на бутоните 1, 2 и 3. Координацията на пръстите ми беше зле, но все пак знаех какво натискам. Когато се появи и 4-тия екран настана пълна катастрофа. Опитах се в паниката да компенсирам с другата ръка, но не се получи. Ако екран изневиделица е целта - тук също ме хванаха. Ако не - четете си добре условията, много добре, и си пригответе 4 пръста за топчетата.

Адмирации за РВД за организацията и милото посрещане и провеждане на теста, наистина. Още веднъж успех на съфорумците и на онези от нас, които тепърва ще се явяват (догодина)
Rodger
кандидат спотър

Мнениеот shoni_ » 26 Фев 2010 12:17

А възможно ли е задачите да не са били съвсем еднакви за всички? При мен имаше няколко кацащи самолета, не винаги излитащ. И точката, през която трябваше да мине излитащия, разбрах че не бива да се застъпи с кацащите ... Вече много объркано ми изглежда всичко :D
Аватар
shoni_
спотър

Мнениеот hburova » 26 Фев 2010 12:25

Всички е възможно. Определено имаше самолети, които не бяха на посочената за отворена писта. Но честно казано, при мен тези въпроси бяха 2 или 3. Още тогава ги прежалих :)
hburova
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение