Здравейте, нов съм тук, съжалявам ако пиша не на подходящото място. Отдавна 'играя' лондон контрол (рвд симулатор) но наскоро попаднах на flihtradar24. Някога във времето бях попадал на liveatc но така и не бях успявал да чуя каквото и да било и все ми се струваше безпредметно да слушам ако нямам и визуална информация за самолетите. Е комбинацията от двете е уникална (вие го знаете по добре). Сега в офиса всички слушат София Център и София Кула, колежката ме мрази но и тя вече знае е че като чуе Flying Bulgaria следва да замълчи . Просто за сведение искам да попитам, когато 'говори' контролера го чувам перфектно, но отговорите на самолетите се губят в шума, трудни са за чуване, някои не си казват позивните, други говорят толкова бързо че незнам как може да им се разбере нещо изобщо
невисчки но доста. Та въпроса ми е там в кулата контролера дали чува по качествено трансмисиите или каквото чувам аз на компа същото чува и той в слушалките (като качество). Технически въпроса ми може да е безмислен, но не разбиорам от тези работи. Благодаря, страхотна общност, чета ви с интерес.