Страница 1 от 1

немската компания EADS?

МнениеПубликувано на: 03 Дек 2006 05:12
от illy
В последната новина..верно ли вече имат над 50% немците (малко ме съмнява)? Последно четох някъде, че правителството на Меркел купи някакви акции, но не знам дали става въпрос за тези на Даймлер или от пазара. Знам, че една от квартирите им е в едно село до Мюнхен, ама тва прави ли ги немски? Регистрирани са в Амстердам и имат друга голяма квартита в Париж. Или просто не харесвате французите? :)

МнениеПубликувано на: 03 Дек 2006 05:24
от harrier
Всъщност EADS е немско-френска компания, като е регистирана в Холандия, но седалището и е в Мюнхен (Отобрун). Предполагам, че от там идва всеобщата заблуда че е немска. Аз лично съм виждал разни медии да я определят като такава, сигурно от там съм се заблудил. За съжаление не намирам информация за това, кой държи най-много акции.

Като цяло компанията си е международна, има отделни дъщерни компании из много европейски държави, както и сериозна такава в Северна Америка.

МнениеПубликувано на: 03 Дек 2006 21:46
от illy
Селото до Мюнхен е главна квартира на ЕАДС Дойчланд ГмбХ, а в Париж е главната квартира на ЕАДС Франс С.А.С. Има две главни квартири, както и двама СЕО - Ендерс и Гаолоа. Много неикономична стурктура, но така е в Европа..
А това е графиката с акционерите от Август. Не вярвам много да се е променила въпреки, че и Даймлер както Лагардер искаха да продадат 7,5% от дяла си (те пък на Меркел), а руснаците купиха акции от стоковия пазар (5-6% мисля). Не знам защо не са си актуализирали страницата от август.
Изображение