Страница 1 от 1

защо ми спирате снимките?????????

МнениеПубликувано на: 17 Ное 2008 21:32
от gvd
Господа искам да ми обясните по какъв критерий ми оценявате снимките.Моля,да ми напишете как обработвате снимките,защото явно аз съм тъп и немога да снимам,защото съм виждал доста по-лоши снимки от мойте,и стига с тез глупости че снимката била сива,не на фокус или обекта не бил в средата.
Ще ми баде приятно да получа отговор как Вие обработвате снимките,ако може стъпка по стъпка.
Благодаря Ви
P.S. От доста време ходя на летището да гледам,но без апарат,нямам желание.
P.S.Незабравяйте че не всички са пилоти или запознати колкото Вас,много сте вдигнали летвата.Оставете хората с мечти като мен в сайта.

МнениеПубликувано на: 17 Ное 2008 21:39
от slice
МАЙ е редно да кажеш кой си и за кои снимки става въпрос - не си единствения качващ... Освен това си има тема по въпроса: "Upload-нах снимки, но те не бяха одобрени, защо?"

МнениеПубликувано на: 17 Ное 2008 21:42
от Toni
Чакай малко! Първо защо се караш? Второ, под какво име си качил снимките и трето какво значи "спирате"?

Да, качили сме летвата. И това е коментирано многократно. Даже съвсем скоро ще спрем да приемаме снимки по-малки от 900х600 точки.

Никой не ти спира мечтите. Многократно сме обяснявали как се обработват снимките - има специален раздел във форума. Когато имаш конкретен въпрос, че ти отговорим. На никого не сме отказали помощ, но трябва да си наясно, че с лошо работата няма да стане.

МнениеПубликувано на: 17 Ное 2008 22:49
от me4o_puhh
Не трябва така да подхождаш , никой от скрийнърите не е отказвал помощ и по мое мнение всеки един от тях мож да ти обясни конкретни причини . Също така още миналата година имаше обсъждане за качеството на снимките на сайта , на никой не му приятно да му връщат снимки но първата причина е в твоя телевизор най-вероятно.
Иначе дерзай всичко става с много практика.

МнениеПубликувано на: 18 Ное 2008 18:27
от gvd
Благодаря

МнениеПубликувано на: 18 Ное 2008 18:30
от gvd
Toni написа:Чакай малко! Първо защо се караш? Второ, под какво име си качил снимките и трето какво значи "спирате"?

Да, качили сме летвата. И това е коментирано многократно. Даже съвсем скоро ще спрем да приемаме снимки по-малки от 900х600 точки.

Никой не ти спира мечтите. Многократно сме обяснявали как се обработват снимките - има специален раздел във форума. Когато имаш конкретен въпрос, че ти отговорим. На никого не сме отказали помощ, но трябва да си наясно, че с лошо работата няма да стане.


Извинете,на никого не се карам,все пак сме големи хора,просто споделям,че хич не ми става хубаво :cry:

МнениеПубликувано на: 18 Ное 2008 18:42
от Toni
Ами дай да видим какъв е проблемът на твоите снимки и да започне да ти става приятно :)

Re: защо ми спирате снимките?????????

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2008 00:36
от Han Solo
gvd написа:Господа искам да ми обясните по какъв критерий ми оценявате снимките.....
......... P.S.Незабравяйте че не всички са пилоти или запознати колкото Вас,много сте вдигнали летвата.Оставете хората с мечти като мен в сайта.


Въпреки твърденията ти че не се караш , ще ме извиняваш, ама правиш точно това, а и не си прочел какво са питали другите... пишеш че искаш обяснение... ще си позволя да ти посоча че има цяла тема озаглавена "изисквания към снимките" и там нещата са изяснени, ще се самоцитирам:
........ бих искал да ви обясня как оценявам снимката
Първо я разглеждам за техническо качество, за добро или за лошо моите изисквания са да има фокус :wink: да не е изгоряло бялото и да има и детайли в черното, да е сведена до минимум "димката" от прах във въздуха или от въздуха поради снимане от по-голяма дистанция. След това пускам едно търсене за да видя има ли подобни снимки на въпросния самолет и дали са подобни. Цъквам върху "одобри" ако няма подобни или предлаганата е с по-добро качество.
Естествено ако става дума за художествни снимки нещата стоят по-различно
Бих искал да помоля преди да пускате снимки и вие да поровите в базата снимки за да видите дали вашата снимка не дублира някоя вече пускана.

Ако имаш конкретни питания, питай, но като за начало първия ми съвет е да си настроиш монитора, има достатъчно безплатни програми които за начало ще ти свършат работа, пусни едно търсене в гугъла с " free monitor calibration programs"

Re: защо ми спирате снимките?????????

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2008 00:49
от harrier
gvd написа:и стига с тез глупости че снимката била сива,не на фокус или обекта не бил в средата.

Ако това ти се струват глупости, значи нещо не си разбрал - ние се стараем да предлагаме един качествен продукт и затова държим на определени критерии. Тези критерии включват кадриране (изрязване), цветове, контраст, експонация, рязкост и тн. Снимките, които не са на фокус или са с нереални цветове или с видимо неправилен контраст (макар че тук се допускат изключения) съответно не намират място на сайта. С времето критериите се вдигат, което е нормално - всеки потребител иска освен интересни, да гледа и качествени и добре изпълнени снимки.

Преди следващия ъплоуд погледни тези теми:
Обработка на снимките - http://www.bgspotters.net/forum/viewtop ... e3817dbc88
Ъплоуднах снимки, но те не бяха одобрени, защо? - http://www.bgspotters.net/forum/viewtopic.php?t=512

Ако желаеш - пусни някоя снимка във фотографския подфорум и нека всички обясним на кои критерии не отговаря. И нека се разберем - ние не сме затворено общество и винаги сме били отворени към нови хора, но държим на взаимно уважение и добро отношение. Все пак това да има повече снимки и автори е в наш огромен интерес!

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2008 10:18
от HORNISE
Като гледам всички останали скрийнъри са взели отношение, аз не намирам какво повече да кажа, но определено подобни анонимни нападки не са особено коректни. Помощ не е отказана на никого.