Страница 1 от 2

Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 12:21
от harrier
Незнам от ЕрТруп на какво са се надявали, но са ни смъкнали цялата база данни + изкопирали 1:1 ъплоуд-формата на сайта за техния нов спотърски сайт. Нямаме нищо против конкуренцията, но тези хора започнаха с много лош фал-старт и ние ще наблюдаваме много отблизо как развиват сайта си. Няма да се поколебаем да предприемем и съдебни действия, пратиката познава такива случаи.

http://www.pan.bg/?page=upload_form

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 12:40
от HORNISE
Кражба 1-1 и са имали нахалството да твърдят, че не било вярно и била съвсем различна. Базите данни са абсолютно същите, че дори и етикетите на информационните полета са нашите, не са си направили труда дори да сменят шрифта.

Безобразно, не знам какво друго определение да ползвам!

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 13:22
от milend
Нека си живуркат. Ако си мислят, че копирайки формата ще компенсират съдържаннието.......

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 13:32
от HORNISE
Подобни актове не трябва да се толерират. Иначе за другото си прав. :wink:

Освен в това в техния форум продължават да се държат надменно и да се правят, че нищо не се е случило.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 15:16
от HORNISE
Господата от Ер Трупата са почнали да променят външния вид на формата след като им се направи бележка, но съдържанията на падащите менюта са все още от нашия сайт. Откраднати са 1-1.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 15:20
от Velin Andreev
Съгласен съм , че дори и в този си нов формат бланката пак много наподобява тази на спотърс.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 15:34
от HORNISE
Тъй като нямам достъп до техния форум и не мога да го напиша там го правя само тук, но считам че трябва да настояваме за цялостно сваляне на тази форма от сайта им защото е открадната от нас. За всеки програмист е ясно как се прави това и подобни твърдения, че ще модифицират нещото си не бива да ни карат да си мълчим. Могат да модифицират нещо което си е тяхно или е open source, но не и част от нашия сайт, която после да ползват на техния.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 16:39
от Toni
Много е лесно да се докаже защото като са копирали, са пренесли и грешките при тях. Има едно летище, за което си говорихме с Емо, че е със сбъркан код...и при тях е сгрешния код.

Загубени хора, без никакви собствени идеи. Чудя им се какво искат да направят. Не могат да ни бъдат конкуренция защото това, което ние сме направили и продължаваме да творим, го правим с желание, страст и му отделяме много време. Това са непостижими неща за тях и съответно от самото начало ги обрича на мижаво живуркане.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 18:01
от DinoZavrov
Нагло и малоумно! Това мога да кажа.

Какво да се очаква от люде, неспособни дори корица да направят без печатни грешки.

Изображение

Ако не беше тъжно - щеше да е много смешно.

Съдейки по домейна, сайта airgroup2000.COM е комерсиален. Ако на този комерсиален сайт се появят без мое съгласие снимки, на които аз мога да докажа авторство, ги очаква съдебен иск. Умножете исковете по броя на окрадените спотъри и може да се окаже, че те са решили да станат сериозен наш "спонсор"!!!
Съвсем сериозно. Това е бавна процедура, но с предизвестен, негативен за тях край.
Средствата могат да се използват за добро дело като например подпомагане на музея на авияцията.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009 19:56
от Chavdar
Отново ,много некоректно. Който се е занимавал с бази данни знае ,че една от трудностите е да се събере необходимата информацията и да се въведе в базата. Всички знаем как информацията за базата от дани за летища авиокомпании е събирана в БГспотърс - с години , а не на готово да е свалена от друг сайт.А щом и грешките се повтарят работата е ясна.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2009 01:47
от Airfan
Щеше да е смешно ако не е тъжно! Тия хора не разбраха, че водата не е до колене. Направо вече ми е обидно до дъното на душата ми, че има подобни безскрупулни и безочливи хора, които са способни най-нагло да те гледат в очите и да те лъжат! Прикачил съм твърдение, че те не са копирали от тук нищо, но за сметка на това малко по-късно в сорса на формата им вече седи послание, че данните са копирани от bgspotters.
Това са хора, които могат само да плюят и нищо не могат да съградят, лапат само наготово и могат само да лъжат. Да, това могат да градят - дебели лъжи. Жал ми е за почитателите им, които или не помнят или не искат да си спомнят обещанията за "едно по-дебело и по-цветно (wtf - Бел. автора) издание", което сега е по-тънко и почти съвсем черно бяло.
И така... топката е във вас.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2009 01:49
от Airfan
И още една снимка.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2009 10:01
от HORNISE
Жалки хора с жалки постъпки и левашко поведение, за пореден път се доказва пълната липса на каквито и да е идеи в тях и невероятната им наглост. Нещо, което видяхме миналата година при скандала с откраднатите ни снимки, когато крадеца викаше - дръжте крадеца...

"Пази боже, сляпо да прогледа"...

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2009 14:56
от harrier
Имат срок до понеделник да си оправят бакиите, след това ще предприемем съответните съдебни действия. Воден от желанието си да не се разправяме по форуми, ги помолих още вчера за това, решението си е тяхно.

Ако имаше поне един в тази редакция, който да не е останал ментално в комунизма, всички там щяха да знаят, че това, което изкопираха от нас също е обект на авторски права.

Re: Кражба

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2009 15:53
от HORNISE
Удивен съм от писанията им в техния форума, явно за тях кражбата на нещо чуждо не е проблем. Дано някой ден тези хора попаднат на актуален календар и разберат в коя година живеем.