След толкова много орязани полети и два месеца на земята, австрийците са се върнали (или немците са ги върнали) към класическата схема за използване на хъб-летището на рундове (когато всички полети пристигат и заминават в рамките на около час, след което има 3-4 часа пауза и нов рунд). Разписанието на "Швехат" го показва много ясно - летят няма и 20 от техните машини (всички "Ембраер"-и и DHC-та - добре, че не ги бяха пенсионирали още - плюс някой Airbus за цвят), като първата група заминаващи е между 7 и 8 сутринта, после между 12 и 1 на обяд и накрая между 5 и 6 вечерта. По тази причина полетите на всички "нощуващи" машини са изтеглени с ок. 2 часа по-късно - напр. OS799, който от години беше с час 20:20, сега е с час 22:00; същото е положението с вечерните за Букурещ, Прищина, Сараево, Тирана, Скопие и пр. А, и ако мислите, че само Националният ни прави дивотиите със съчетаване на полети, вижте сутрешния Виена-Нюрнберг през Лайпциг (което е странно при положение, че предната вечер имат директен Виена-Лайпциг и обратно)... Забелязах днес, че поне 1-2 от големите им пилета летят, макар и не всеки ден; мислех, че съвсем са ги закотвили около T1.
А, и като споменах летището на Виена - там е паднала бомба, всичко е затворено - не само целият T1 (всички полети са преместени на T2 независимо от авиолинията), но и всички магазини на T2. Само на шенгенския етаж работи една количка за смузита и пр. неща (с цени, бетер като на летището в София - шоколадови топчета по 3 евро и пр.), а на нешенгенския има отворена една "закусвалня". Та, ако минавате оттам, носете си сандвичи - храна наистина няма никаква (за кетъринг в самолета не си и помисляйте). Доста подтискащо изглежда, особено на фона на Мюнхен, където поне на шенгенския етаж на T2 почти всичко е отворено (без любимата ми кръчма, Die Kaefer, но какво да се прави). Единственит светъл лъч е, че Do&Co все така съвестно доставят топла хлана на борда на Austrian - и все така хубава; бира обаче вече Austrian не предлагат, явно много способства на корона-вируса - затова само вода, чай и кафе
