"стария Балкан"

Мнениеот Апостол » 10 Юли 2007 00:24

Досие

Изображение
Ралица Топчиева (вляво) и колегата й Владимир Петков (вдясно) натрупаха нови десетки милиони задължения на авиокомпания "Балкан"
Ралица Топчиева довърши "Балкан", след като кабинетът "Костов" хариза компанията на Гад Зееви, който я докара до фалита. Заедно с Владимир Петков столичната адвокатка беше назначена от Софийския градски съд за синдик на превозвача през пролетта на 2001 г. През май същата година Топчиева и Петков възстановиха полетите на "Балкан" с обяснението, че от една страна, това ще съживи превозвача, а от друга - ще бъдат запазени "ценните" слотове на авиокомпанията на летище Хийтроу в Лондон и на други аерогари в Европа. "Балкан" обаче беше загубила доверието на пътниците си и с възстановяването на полетите натрупа нови огромни задължения. Това окончателно досъсипа авиокомпанията и остави многобройните й кредитори да пият по една студена вода, като загроби десетки милиони на най-големите от тях - държавните фирми "Летище София" и Ръководство "Въздушно движение". Докато досъсипваше "Балкан", Топчиева и колегата й Петков обиколиха света в командировки за сметка на кредиторите. Отделно получаваха по 1500 лв. заплата, а при освобождаването им - и по седем бона еднократно възнаграждение. Освен на "Балкан" Топчиева е била синдик и на много други фалирали фирми, като "Булром петролеум", "Нилсен еко", "Ръбър технолоджи груп", "Туристснабкомерс", "Техника" ЕООД и др.

http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=195253
Апостол
супер спотър

Мнениеот dimovlz » 25 Окт 2007 09:23

In Tupolev veritas
dimovlz
спотър

Мнениеот Делян » 25 Окт 2007 15:26

Аватар
Делян
супер спотър

Мнениеот karadzhoff » 25 Окт 2007 15:38

Аватар
karadzhoff
супер спотър

Мнениеот tu-134 » 28 Окт 2007 01:02

Аватар
tu-134
супер спотър

Мнениеот dimovlz » 29 Окт 2007 10:01

Благодаря! Много интересно и полезно.

Имаш ли представа LZ-BEU кога е купен от Йемен? Преди няколко години вятърът ме бе завял в Сана и там видях един Ил-18, който поне на външен вид изглеждаше в напълно прилично състояние и годен за употреба - калъф на питото, заглушки, "колодки" (нещо ми се губи българската дума) и т.н.

Чувал съм, че един Ил-18 на Балкан е повреден сериозно при кацане в Сана някъде или в края на 70-те или началото на 80-те. До колкото знам е оставен там поради икономическа нецелесъобразност от ремонт и връщане. Това е история, която само съм чувал и не съм я чел - може ли някой да я потвърди и ако да с малко повече детайли?

Отклонение от темата: летището в Сана е истинско действащо изложение на съветската/руската авиация - то е със смесено ползване - гражданско и военно. Гражданското представлява няколко "бараки" а от другата страна на полосата са укритията и цялата инфраструктура на мощно военно летище. Успях да зърна няколко Миг-29, голямо количество Су-22, Ил-18, Ан-24/26, Ми-8/17, Ми-24, Ми-2 :-) и т.н. При това само докато минах от стълбичката до "бараките", пеша разбира се, както в добрите стари времена, видях излитане в четворка (?!?!) на Су-22 последвано незабавно от излитане в двойка на МиГ-29. Явно хората тренираха серизоно, нещо, което ние в БГ май скоро няма да видим...
In Tupolev veritas
dimovlz
спотър

Мнениеот dimovlz » 01 Ное 2007 12:13

In Tupolev veritas
dimovlz
спотър

Мнениеот tu-134 » 02 Ное 2007 05:59

Аватар
tu-134
супер спотър

Предишна