60 години НЕБЕ! ТАБСО - БАЛКАН - БЪЛГАРИЯ ЕР

60 години НЕБЕ! ТАБСО - БАЛКАН - БЪЛГАРИЯ ЕР

Мнениеот so » 29 Юни 2007 16:29

Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

Днес се навършват 60 години, от първите превозени пътници на ТАБСО.

По този повод, в приложението си за пътуване в-к Стандарт печата една беседа на Белчо Цанев с Митко Павлов.

Возим много повече пътници от "Балкан"
Разработваме стратегия за подбор и обучение на кадри!

Колко пътници ще превозите през тази първа година за българската авиация в ЕС? - Според нашите планове 1,5 - 2 млн.

Какви са стъпките ви за развитие отсега нататък? - Преструктуриране на дейността. Трябва да се мине през едно обединение, вклюително юридическо, на 3-те а/к. Луфтханза консултинг е стратегически партнер! (б.а)

В какво Ви консултират Германците? - Във всичко, преструктурирането, и по предстоящичт процес на обновяване на самолетния парк, и по цялостната стратегия за развитие. Не по-късно от август германците ще бъдат готови със своето становище, където ще има разработен обем работа, честоти, брой пътници и брой на самолети. В момента сме в напреднала фаза на преговори с Боинг и Ербъс.

Привличането на Луфтханза техник и консултинг, не означава ли че ви влече към стар алайънс? - Нека изчакаме още малко!

Общо взето доста скучно интервю, нищо конкретно, само така общи приказки, и много дълги обяснения на Митко за какво беше Балкан и къде бяха неговите грешки, как не бива да се постъпва така, и ами..
скучно, аджиба просто за повода 60 години изглежда са седнали да си поплачат и да си кажат колко неопределено е бъдещето. В разговора се засегна и темата за полети до щатите и африка, но те се споменаха само като "пътища за развитие".

Това което на мен ми хареса в тези 2 страници печатен текст, е една карикатура на Илиян Савков, или по-скоро рисунка, но за мен карикатурична!
Аватар
so
супер спотър

Мнениеот dimovlz » 07 Ное 2007 17:56

Цитат от официалната страница на летище София ...

"През 1949 г. е създадено българо-руско авиационно обединение ТАБСО, чиято структура обединява гражданския самолетен парк и летищата за търговски полети. "

Някоя видна "пиарка" от летище София е решила, че използването на думата "съветски" е твърде неподходяща.... интересно, защо направо не е сменила името на компанията на ТАБРО, та съвсем да не предизвиква грешни мисли и съмнения относно прогресивността на съвременното "Летище София" АД.

Като онези дето смениха звездите на запазените МиГ-17/19/21 с кокарди.... представяте ли си как германците махат свастиките от запазените Ме-109 и им слагат съвременните знаци на Луфтвафе...

Извинявам се за носталгията, но народ, който толкова добре си пази историята като нашия...
In Tupolev veritas
dimovlz
спотър

Мнениеот PHL » 08 Ное 2007 12:24

Аватар
PHL
спотър

Назад към Авиация + Авиационни новини