Разговор с GSM в самолет

Re: Разговор с GSM в самолет

Мнениеот tsonpen » 01 Юни 2009 10:48

Аватар
tsonpen
супер спотър

Мнениеот Емо » 01 Юни 2009 23:36

Аватар
Емо
супер спотър

Мнениеот Кристиян Благоев » 10 Юни 2009 15:47

Здравейте. Изчетох много от коментарите.. та и аз да се изкажа :D :D До колкото знам когато телефона е на нормален режим (има радиоизлъчване) Може да повреди уредите на ИЛС-а , затова най - вече е забранено , защото няма да може да се заходи (като хората) Ако не съм прав не се сърдете ... :)

Поздрави

Крисо
Аватар
Кристиян Благоев
най-спотър

Мнениеот lozzi » 27 Авг 2009 11:51

Здравейте,
Имам въпрос към вас относно употребата на електронни устройства на борда на самолета.
Сигурно съм голям мечтател, но искам да си пусна телефона във flight mode и да използвам само GPS-a, за да следя височина/скорост.
Утре лятя с Austrian, а в нет-а има един списък с авиокомпании, които позволяват/забраняват употребата на GPS устройства от пътници.
Austrian там не пише, но пише че Lufthansa забранява. Доколкото знам, австрийците са тяхна собственост.
Та, питам ви аз, наивно ли е моето желание и ако стюардесата ми каже "НЕ", мога ли да я помоля, все пак, да попита капитана на полета. :rock:
Благодаря.
lozzi
спотър

Мнениеот Stoyan » 27 Авг 2009 15:56

Ако Австрийците забраняват значи не може и да питаш стюардесата надали ще получиш отговор различен от официално регламентираните.
Аватар
Stoyan
супер спотър

Мнениеот VS11 » 10 Сеп 2009 23:08

Има доста по-елементарен начин да се реализира говоренето през собствени апарати по време на полет, дори е много евтин. Много компании сега предлагат Wi-Fi на борда. Трябва ти телефон с Wi-Fi (новите Blackbеrry-та и iPhone-и си ги имат) и останалото се казва Voice over IP. Тук в САЩ дори един от GSM операторите T-Mobile предлага безплатно говорене през WiFi - да не си хабят минутите хората. А за iPhone си има Skype приложения. Така че дори не е нужно да имаш и GSM клетка на борда, просто самолета да има интернет връзка с добър bandwidth.
Аватар
VS11
супер спотър

Предишна

Назад към Авиация + Авиационни новини