British Airways Blue Membership

British Airways Blue Membership

Мнениеот ruudgers » 01 Ное 2009 19:29

Здравейте, през лятото летях до САЩ с Бритиш Еъруейз, направих си регистрация в сайта им и получих Blue Membership. Начислиха ми пролетените мили, а скоро получих по пощата и членска карта. Въпросът ми е реално каква е ползата от тази карта, след като не пътувам много често? Малко "тъп" въпрос, но мисля, че тук ще получа честен отговор след като премахнем излишните уж големи предимства, които картата предлага според сайта. Благодаря! :wink:
Аватар
ruudgers
спотър

Re: British Airways

Мнениеот rumen_it » 02 Ное 2009 18:28

Ако трябва да бъда честен, за да видиш безплатни полети от тази карта, трябва често да летиш на дълги полети и то бизнес класа. Аз летя много с БА, но само из Европа и малко до САЩ и съм безумно далеч дори от някакъв кратък европейски полет като възнаграждение. Единствената полза, която аз виждам е че евентуално могат да те ъпгрейднат в по-висока класа, ако разбира се тази в която пътуваш е пълна (в такива случаи executive club members имат предимство пред останалите).
The postings on this site are my own and do not represent my employer's opinions or positions.

rumen_it
по-спотър

Re: British Airways Blue Membership

Мнениеот merlin » 02 Ное 2009 19:26

Не улеснява ли също при чекиране с картата на автомат на летището, както милите на Звездния Алианс? Това за мен определено е предимство ако го има и при британците, само си вкарваш картата и бордната ти карта излиза, особено ако си с ръчен багаж.
Аватар
merlin
супер спотър

Мнениеот ruudgers » 02 Ное 2009 20:03

Благодаря за отговора ;)
Значи реално няма голяма полза от картата, но както и да е имам я, ако ми се наложи да пътувам пак с Бритиш ще трупаме точки и това е :)
Аватар
ruudgers
спотър

Мнениеот amcho » 02 Ное 2009 23:04

There's always a reason to fly...

Аватар
amcho
супер спотър

Мнениеот pepsii » 03 Ное 2009 12:28

дааа и аз мисля че винаги има полза. Неведоми са frequent flyer пътищата . Примери от собствения ми опит :

- често ми се случва да има две три празни седалки в самолета - и едната все до мен.
- понякога ми се случва да ме ъпгрейднат в бизнес класа при закупен економи билет
- при много от компаниите има приорити чек ин или приорити бординг дори и за "сини" членове

и.т.н.

Така че съм член на де-що може.

е , много от точките ми изгарят ей така защото не съм събрал достатъчно , или няма кога/как да ги използвам (ще пусна отделна тема) но c'est la vie .
Аватар
pepsii
супер спотър

Назад към Авиация + Авиационни новини