от Toni » 07 Сеп 2005 21:45
Харесва ми идеята за такъв вид сравнение между най-продаваните самолети.
Първо ще кажа, че с две ръце гласувам за А320 и ще се опитам да обясня защо. Най-важният факор е ширината на салона: 3,69м срещу 3,53м. И на други места съм писал, че тези 16см се усещат. Усеща се, че пътническата кабина на Еърбъса е по-широка. Противниците на моята теза ще ме контрират с аргумента, че сечението не тялото на Боинг е по-удобно за пътниците. Това е вярно, но то се отнася само за седящите до прозорците. На тези редици, високите пъници се чустват леко натиснати отгоре. В същото време резстоянито между раменете е чувствително по-голямо, а при препълнени самолети направо е удоволствие да седиш до пътеката.
В свойте расъждения няма да споменавам разстоянието между седалките по надлъжната посока защото то зависи от авиокомпанията. Возил съм се на най-сгъстения вариант на А319 (EasyJet) със 156 места и на 737-300 със 148.
Има и още нещо, което не се вижда от средностатистическия пътник, но оказва подсъзнателно влияние....А-тата са по-големи като цяло и това неизбежно ги прави по-предпочитани.
А сега ще прочета какво пише в статията, към която е дал линк Емо:)