от amcho » 10 Окт 2021 07:28
Пробвах за първи път Барселона Варна с Уиз (30€ еднопосочно с 10кг багаж). Затоварване около 70% с А320. Български пилот и екипаж. Имаше микс от испанци, български турци, французи. До мен имаше доста млада двойка варненци които бяха на почивка в Барселона. При самото кацане, тъкмо се засякохме с полета на Луфти до Франкфурт който беше доста пълен. Виждаше се от далечината колко много хора имаше. Не случайно е удължен до края на октомври и то все с А321. Не разбирам защо Франкфурт не се превърне в целогодишна дестинация.
А в самата Варна имаше много чужденци, независимо че беше адски студено. Имаше и някакъв европейски турнир по ветроходство на пристанището с много гърци, хървати, холандци, украинци и французи.
Не съм от Варна, но често ходя там. Този град има доста неизползван потенциал дори през зимата.
Иначе, летището във Варна е прилично. Тоалетните бяха чисти и изглежда добре въпреки, че е на осем години. Пистата е супер понеже е по-нова. Имаше доста силен вятъра ама пилота се справи блестящо.
Давам тип: Букинг вече продават полети и през Момондо успях да си купя билет Варна София за 39лв с БГ Еър. Все още няма версия на български но аз използвах испанската, може и френската. Да го имате предвид. Лошото е, че не излизат всички авиокомпании, които са с по-малък достъп но пък излизат примерно Гъливерците.
There's always a reason to fly...