Е добре де, аз малко не разбирам - каква е разликата между 04 в Бургас и 09 в София? Да не би в София да е по-тихо, да живеят по-малко хора, да кацат по-малко самолети или нещо от сорта? Една колежка живее в една от последните къщи преди 09, и винаги е живяла там. Да, оплаква се, че след като построиха новата писта вече самолетите минават точно над къщата й, и то не на 300 метра височина, а на по-малко от 100, но не е тръгнала да прави подписки и т.н. Летището е било там и преди нея, ще бъде там и след нея. Същата е ситуацията и в Бургас, като тези квартали са доста по-далеч от софийските около летището. Сега го мерих на earth-а, и видях, разстоянието 4,5 км - точно толкова, колкото беше от 09 до стария ни офис - ул Стара планина 41 - до ИСУЛ, където шумът от самолетите далеч не беше нещо особено. В София захода за 09 минава през целия град, че даже и над Банкя (там пък къщата ми е точно под трасето) - нещо, което съвсем не се случва в Бургас. И това е през цялата година, не само за трите летни месеца.
И в това отношение не мисля, че нападате справедливо niki_m - той роптае срещу пришълците, които вдигат джабала срещу самолетите (за разлика от бургазлии), макар да се разпростира малко повече от крайно необходимото срещу пришълците.