Ето така изглеждаше летище София вчера към 18.40:

Като лаик имам няколко въпроса:
1. С какво се обработват пистата, рульожките и стоянките? С луга, която да топи снега? (не пясък...) Ако е така, то някой ПАК не си върши работата.
2. Това е при положение, че нямаше навявания, във Виена имаше снеговалеж и силен вятър, но всичко беше чисто до черен асфалт/бетон. Нямат ли срам поне от авиокомпаниите, които си плащат да рулират по бяло поле?
3. Този ръкав сигурно ще си остарее с мен и след време ще разказвам, как помня, че някога е бил изправен. Какво става с него?
В последно време бях попадал на интервюта на директора на летището, но явно той си седи в кабинета и приема интервюиращи. Към всичко добавям ужасно бавното преминаване на секюрити, не искам да си представя, каква опашка ще стане, ако на летището има сериозен трафик, друг е въпросът, че не знам, как е възможно това да се оптимизира, там горе просто няма място за разширение...
Четох темата за летище Пловдив. Тези две летища са за концесиониране, вижда се с просто око на любител, че ръководните им кадри, назначавани по политическа линия не могат да се справят. Пращали техника да чистят магистрали...това направо ме побърква....
Браво на всички, които работят в такива условия, изисква се смелост да газиш в 30см сняг или да стои върху 5см лед и да си вършиш работата.